Kim Demiş KURUMA hastalığının tedavisi yok diye!!!

emrah gencer

Üyemiz
Web sitesi
greatholidayguide.blogspot.com
Adı
Emrah
Soyadı
GENCER
Evet arkadaşlar jilet göğüslü 6. kuşumu da gömdükten sonra iyice sinirlerim laçka oldu ve gece başladığım araştırmamı tamamladım. Sanırım 8 bardak kahve ve 1paket sigara yardımı ile 9. saatteyim :(

(Konunun bir kaç gün sabitlenmesini rica ediyorum)

Megabakteriosis(megabacteriosis) bizim bildiğimiz megabakterinin yol açtığı kuruma hastalığının ilacı Amfoterisin B (Amphotericin b) etken maddeli ilaçlardır.

Bu etken maddeyi içeren ilaçlar şimdilik bulabildiğim kadarıyla

FUNGİZONE IV Flakon (fiyatı diğerlerine göre en uygunu)

AMBİSOME IV Flakon

ABELCET IV Flakon

Tabiki bunlar Beşeri (insanlar için) ilaçlar olduğu için kullanıp kullanmamak üretici arkadaşların sorumluluğundadır.

Ama Bitmediiii

Bu sıpaların anavatanı avusturalya ya "bizde bu kadar problem oluyosa memleketlerinde mutlaka bir çozüm arayan bulan olmuştur bu zıkkıma" deyip dalldım avusturalya sitelerine ara ara ara BULDUM!!!!

Tabi ürün yurtdışı olduğu için benim gibi ev üreticileri için birhayli tuzlu. Ama kuşlarımın canı sağolsun diyerek jumbo almak hevesimi erteleyip almayı düşünüyorum.

Kuşlarda Kuruma hastalığı için koruyucu ve tedavi amaçlı ilaç üretiliyormuş hemde Amphotericin b İçeriyor Buyrun Buda üretici firmanın sitesi:

http://www.vetafarm.com/products/MEGABAC%252dS.html

Bu arada bunu benden önce keşfetmiş denemiş Üstadların ve Ustaların  yorumlarını bekliyorum/ruz.

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Arkadaşlar kuruma mega bakteri bütün kuşlarda hazırolda bekleyen bir mantar hastalığıdır.Bu bakteri asitik ortamı sevmemektedir.O yüzden bu bakteriyi harekete geçirmemek için önlemini önceden almamız gerekir.Haftada bir verdiğimiz elma sirkesi  veya quiko med, naturbıotık ve buna benzer ürünlerle kuşlarımızı haftalık koruma altına almış oluruz.Bu bakteriye yakalanmış kuş yemin başından ayrılmaz.Yemi un gibi yapar.Pisliği sulu hafif yem kırıntılı olur.Çünkü yediği yem yaramaz.Tedavisi hayli zordur ve zahmet gerektirir.Haftalarca elle direk kursağa mama vermeniz gerekecek.FUNGİZONE Amfoterisin B bu ilaç mantar hastalıklarında kullanılmaktadır.Kuşa 5 gün süreyle kursağa 2cc açık sarı olacak şekilde verilir.Beşgün bittikten sonra elma sirkeli su ve elle besleme aparatı ile kursağa sabah akşam 3cc mama vermemiz iyi olur.Geçen sene iki kuşta bunları uyguladım birisi tedavi sonrası başka bir hastalığa yakalandı öldü diğeri türkiye yarışmasında birinci oldu.Bu hastalıkla uğraşmaktansa koruma amaçlı ürünleri kullanmak daha kolay olacaktır.
TEŞEKKÜR EDERİM ARAŞTIRMA İÇİN AMA BU KONUDA ÇOK AÇIKLAMA YAPILDI.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Erbay KARA' Alıntı:
TEŞEKKÜR EDERİM ARAŞTIRMA İÇİN AMA BU KONUDA ÇOK AÇIKLAMA YAPILDI.
Çok açıklama yapıldı ama pek çözüm bulunamadı
Emrah kardeşim emeğine sağlık bu illetin illaki bir çözümü vardır.
Bana görede %100 bir çözümü var oda ;
1 kuşa akşam vakti veya akşama doğru mama vermemek veya sabahki mamanın kafes altındaki artıklarını kafeste burakmamak
2 10 günde bir elma sirkesi vermek.
Bu illet genelde yediği mamayı sindiremediği için oluyor, Yılmaz Kurşun söylemişti bana bunları, mamayı geç verme mama artıklarını kafeste burakma diye belkide 1 yıl olmuştur,  mamayı geç vermeyi buraktım, her mamadan sonra akşam kafesin tabanını çıkartıp mama parçalarını döktüm ve çok şükür son 1 yıldır hiç kurumadan ölen kuşum olmadı

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Emrah kardeş bu yazındaki ve telefon görüşmemizdeki heyecanını anlıyor ve seni tebrik ediyorum. 
Başarının ve başarmanın verimini araştırmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlanmış oldu
Şimdi sıra geldi başarıyı kanıtlamanın uygulamasına senden bu ilaçları uyguladıktan sonra bizlere sonuçlarının ne olduğunu ilacı ne şekilde dozajladığı hangi aralıklarla kuşlarına verdiğini ve kuşlarını gözlemlerken ne tür değişiklikler vuku bulduğunu belirtmende
Seni kutluyor,tebrik ediyorum araştırmalarının devamını senden bekliyoruz

Bu konuyu bu kategori başlığı altında sabitliyorum 

haritaci26

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
TOKGÖZ
Araştırma için emeğinize sağlık başta ben gibi acemi üretici olmak üzere bir cok üreticinin elini kolunu bağlayan bir konu idi inşallah sınırlarımız içinde bir yerlerde bu ilacı temin edebiliriz..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Emrah bey bu ürün yeni bir ürün degil ama dünya üzerinde kuruma hastalıgında kullanılan en iyi ürün oldugunu biliyorum.Kullandınmı dersen hayır kullanmadım neden kullanmadın dersen fiyatını bir oku derim 132 USD yani türk lirası ile  244 TÜRK LİRASI,kargo ücreti ile birlikte ORTALAMA FİYATI 300 TÜRK LİRASI.Ben getirtmek için bir kaç yeri aradım türkiyeye kargo olacak deyince ugraşmadılar bile gönderi yapamıyoruz dediler.sizi tebrik ediyorum yinede bu araştırmalarınız ve gayretiniz için. evil_idea

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Emrah GENCER' Alıntı:
Evet arkadaşlar jilet göğüslü 6. kuşumu da gömdükten sonra iyice sinirlerim laçka oldu ve gece başladığım araştırmamı tamamladım. Sanırım 8 bardak kahve ve 1paket sigara yardımı ile 9. saatteyim :(

(Konunun bir kaç gün sabitlenmesini rica ediyorum)

Megabakteriosis(megabacteriosis) bizim bildiğimiz megabakterinin yol açtığı kuruma hastalığının ilacı Amfoterisin B (Amphotericin b) etken maddeli ilaçlardır.

Bu etken maddeyi içeren ilaçlar şimdilik bulabildiğim kadarıyla

FUNGİZONE IV Flakon (fiyatı diğerlerine göre en uygunu)

AMBİSOME IV Flakon

ABELCET IV Flakon

Tabiki bunlar Beşeri (insanlar için) ilaçlar olduğu için kullanıp kullanmamak üretici arkadaşların sorumluluğundadır.

Ama Bitmediiii

Bu sıpaların anavatanı avusturalya ya "bizde bu kadar problem oluyosa memleketlerinde mutlaka bir çozüm arayan bulan olmuştur bu zıkkıma" deyip dalldım avusturalya sitelerine ara ara ara BULDUM!!!!

Tabi ürün yurtdışı olduğu için benim gibi ev üreticileri için birhayli tuzlu. Ama kuşlarımın canı sağolsun diyerek jumbo almak hevesimi erteleyip almayı düşünüyorum.

Kuşlarda Kuruma hastalığı için koruyucu ve tedavi amaçlı ilaç üretiliyormuş hemde Amphotericin b İçeriyor Buyrun Buda üretici firmanın sitesi:

http://www.vetafarm.com/products/MEGABAC%252dS.html

Bu arada bunu benden önce keşfetmiş denemiş Üstadların ve Ustaların  yorumlarını bekliyorum/ruz.

Paylasım icim tskler yanlız bu avrupa sitelerinin ilacı gonderecegini zannetmiyorum ampo
teremisin b adlı etken maddeyi bende biliyorum ama bu ilacın icine birkac etken madde daha giriyor ve öyle sonuc veriyor.. ve hala araştırma icindeyim.. asıl sorun megabakterinin ana kaynagını bulmaktir..ilaca ulasip sonuc alırsanız eger paylasımlarınızı bekliyoruz

emrah gencer

Üyemiz
Web sitesi
greatholidayguide.blogspot.com
Adı
Emrah
Soyadı
GENCER
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Emrah kardeş bu yazındaki ve telefon görüşmemizdeki heyecanını anlıyor ve seni tebrik ediyorum. 
Başarının ve başarmanın verimini araştırmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlanmış oldu
Şimdi sıra geldi başarıyı kanıtlamanın uygulamasına senden bu ilaçları uyguladıktan sonra bizlere sonuçlarının ne olduğunu ilacı ne şekilde dozajladığı hangi aralıklarla kuşlarına verdiğini ve kuşlarını gözlemlerken ne tür değişiklikler vuku bulduğunu belirtmende
Seni kutluyor,tebrik ediyorum araştırmalarının devamını senden bekliyoruz

Bu konuyu bu kategori başlığı altında sabitliyorum 
Öncelikle Günaydın :)
Bir-iki Arkadaş dışında insana şevk ve cesaret veren yorumlarınız için selahattin usta başta teşekkür ederim.

Başlangıç olarak en uygun fiyatlı olan FUNGİZONE IV Flakon kullanmayı düşünüyorum ancak iki sorun var.
1- Çoğumuzun bildiği gibi IV ilaç demek damardan zerk edilmesi gereken ilaç demektir ki ben bunu nasıl yapabilirim hangi dozajda yapabilirim bilmiyorum (IM olsaydı kuşun kaba etine saplardım :) ) bu konuda yakın zamanda bir veterinerden yardım alıcam.
2- Dün gece 6. kuşumu kaybettim ve artık hastalık belirtisi olan kuşum kalmadı. (Koruyucu olarak belki kullanılabilir ama nasıl)

Bu tür IV ilaçları  tüm ampulü ağız yoluyla alısak zehirleyebilir ancak suya damlatarak seyreltilmesinde ne gibi sonuç verir araştırıyorum çünkü Amfoterisin B  etken maddesi suda çözünen bir maddeymiş etkisini keybeder mi onu yazmıyo (amerikan veteriner birliğine göre) daha önce bu tip IV kullanmış arkadaşların tecrübelerini paylaşması faydalı olur bence.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Bende araştırmalarımda aynı sonuca ulaşmıştım tavsiye edilen ilaç budur doğru ama ilacı getirtmek mesele şu an elimde kuruma olan 3. jumbo kuşum 2 sinde tedavi başarısız oldu bu sefer farklı bi tedavi deniyorum sonuçları sizinle paylaşırım ek olarak ilaç dışında doğal olarak KEKİK ÇAYI bakteri öldürücü etkisiyle avrupalı üreticiler tarafından tavsiye ediliyor

erol.eğritepe

Üyemiz
Adı
erol
Soyadı
eğritepe
bende alman sitelerinde biraz araştırdım ve mantar türü mikropmuş kesinlikle şekerli tatlı yem su vermeyin diyor onunla o mikrop besleniyormus normal yemleri ezipde verin kuş daha kolay öğütsün diye miş yada bol bol daldarı iyi geliyormus içecek olarak  rezene yada kekik cayı veriliyormus ve tabi elma sirkesi ile karışık su 100ml suya 2-4ml sirke karıştırılıyormus  bu kur 3-4 hafta sürüyormuş iyice gecmesi icin ben ilk bu rezene cayınla ve elma sirkesinle bi başlıcam

BU MANTAR HASTALIĞI BULAŞICI HEMEN HASTA KUŞU  DİYERLERİNDEN AYIRIN !!!

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bu mantar kursak iç yüzeyini kapatıyor.Geçen senede yazdım FUNGIZONE amfoterisin B bu hastalığa iyi geliyor.Ancak çok zahmet verici bir iş.Kullanımı ılık su ile açık sarı olacak şekilde kursağa 2cc beş gün boyunca verilir.Bu ilacın ısı aralığına dikkat etmemiz gerekiyor.Yoksa bir fayda vermez.Kekik suyu elma sirkesi v.s hastalığa yakalanmış kuşa hiç faydası olmaz ama koruma amaçlı kullanmak gerekir.Quıko MED ,chemi vit naturbıotık specıal bunlarıda koruma amaçlı kullanabiliriz.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
HARCAMIŞ OLDUĞUNUZ ZAMAN VE EMEĞİN KARŞILIĞINI ALIRSINIZ İNŞALLAH.

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
Merhabalar herkese.Uzun süredir site üyesiyim,her gün takip ediyorum fakat paylaşımlara pek katılmıyorum.Ama bu konuyu görünce,benim de canım zamanında yandığı için,katılmadan geçemedim.Geçen yaz başıma geldi.Çok değerli bir veteriner abimizin yardımını aldım.Aynen dediğiniz ilaçları kullanmamı söyledi fakat ilaçlar çok pahalı ve kullanımı zor.Sonra alternatif olarak bana GÖZTAŞI diye bir madde önerdi.100 gr mı 3-5 tl birşey.1 lt ılık suya 5 cc eritiliyor.Hasta kuşa, yarım saat önceden yarım bardak suya bir çay kaşığı sirke karıştırılarak bir miktar içiriliyor.Yarım saat sonra suda eritilmiş göztaşı suluğuna koyuluyor.Bu işlem dört gün boyunca her gün tekrarlanıyor.Dikkat! dört günü geçmemesi lazım.daha uzun sürede zararı var.Bu yöntemle hasta kuşlarımın yarısı geri döndü.umarım faydası olur.Ama öğrendiğim en önemli şey hastalık gelmeden önce tedbir almak.O da temizlik temizlik temizlik...Herkese sorunsuz,hastalıksız üretimler.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
tebrik ediyorum sizi keşke bu illete tam bi sorun çözüm bulan olsada bolbol hayır duaları alsa tüm üreticilerin korkulu rüyası bu kuruma

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Umarım kuruma kendi kendini kurutur üreticilerde bunun olmaması için gerken ne ise ona özen göstermeli diye düşnüyorum  paylaşımlar içinde teşekkürler tekrardan

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
paylaşımlar için teşekkürler.ben iki adet dişi kuşumu kuruma hastalığından kaybettim.üçüncü bir erkek kuşumda hasta 6 gün boyunca ikişer damla baktrim şurup ve mikostatin şurup verdim. kabarma ve yem ufalama yok çokta hareketlison iki gündür kursağıda iyice doluyor.elma sirkesi ve kekiğe devam ediyorum.İnşaallah kutulacak

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Paylaşım için teşekkürler. Hasta olan kuşlar iyileşmesi dileği ile