kışın güneşli sakin havalarda muhabbet kuşları hava almaya çıkarılır mı?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
muhabbet kuşları ve güneş ışığı hakkında forumda bir başlık bulamadım ben açayım dedim. güneşli sakin havalarda özellikle yavrusu olan muhabbet kuşları çok abartılmadan güneşe çıkarilabilir mi faydası yada zararı varmıdır?

emrah33

Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
IŞIK
Yavrusu,yumurtası olan veya çiftleşmesi için aynı kafese koyulan kuşların kafeslerini alıp kısa süre için de olsa başka yere götürmek,onları rahatsız edecektir.Faydası değil zararı olur bu kuşlara.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
yer değiştirmeye biras alıştırdım gibi yine de tedirginim yavruları havadn etkilenirler mi diye hava çok güzel ve sakin sürekli karanlık ve rutubetli ortamda duruyorlar sayılır.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ceylin123' Alıntı:
hava çok güzel ve sakin sürekli karanlık ve rutubetli ortamda duruyorlar sayılır.
    Yuvalığa her 2 günde biraz biraz talaş eklemenizi öneririm. Yuvalığın aynı modelinden bir tane daha varsa, küçük yavru bir haftalık olduğunda  yuvalığı temiziyle değiştirebilirsiniz. Kullanımdaki yuvalığıda temizleyip dezenfekte ettikten sonra yedekte bekletebilirsiniz.
  Yavrular bağımsızlığını kazandıklarında sıcak yahut soğuk hava akımı görmeyecekleri dilediğiniz ortamlarda tutabilirsiniz..

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
rüzgar ve cereyan olmayan yerlerde çok uzun kalmamak şartıyla güneşe çıkarmanın bir mahsuru yok tabi geri dönüşte kuşunuzu aynı yere asmak kaydıyla

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlar yer değişikliğinden dolayı strese girerek yavruları öldürebilirler

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
yavuz alptekin' Alıntı:
yer deyişikliği ve bulunduğu ortamdan alınıp başka yere gütürülmesi bence hiç sağlıklı olmaz,ısı ortamıda deyişicek yavrular bu durumdan zarar görebilirler sabit bi yerde kalmaları bence daha sağlıklı
BENCEDE