Konarga Seçimi ve Ayak Sağlığı

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
                                      KONARGA SEÇİMİ ve AYAK SAĞLIĞI 

Ayak rahatsızlığın ilk işaretleri aksama/topallık oluyor. Kontrol ettiğimizde ayak tabanındaki deride kızarıklık, şişme ve aşınarak açılma olduğunu; bunun her iki ayaktada oluştuğunu görebiliriz; Ayrıca Ayakta apse oluşabiliyor. Deri vücudu bir zırh gibi kaplıyorken bu açılmadan dolayı bir çok enfeksiyon kapma riski artıyor.

Sebepleri konargaların Plastik, Kumlu, ahşaptan keskin köşeli, kafes zeminin yahut yuvalık zeminin kumla kaplı olmasıdır. (Kumun, Cam oluşumunda ana madde olduğunu hemen hemen herkes bilir, fakat yıllardır üretim yapan bir üreticinin yuvalığa kum koyuyor olduğunu görmek beni hem üzdü hemde bu maddeyi eklememe sebep oldu. Üstelik döllü olduğu halde yumurtaların çoğunda embriyo ölüyor; Kim bilir ne kadar zordur Anne MuhabbetKuşu için o keskin zeminde günlerce yumurtalarını ısıtmaya çalışmak.)

Doğal olan yuvarlak, çeşitli çap ve sertliklerde tünekler kullanmalıyız. Ayrıca yumuşak ahşap ve ağaç kabuğu lifleri birer selüloz depoları olduğundan kuluçka dönemi öncesinde özellikle Dişi MuhabbetKuşu için önemli dir. Söğüt dalları Aspirinin etken maddesi Salisilik asiti içerdiği ve Kuşlarımızın bunu doğal yoldan alacağı için benim hep ilk tercihim olacak.
      Muhabbet Kuşları için diğer doğal ağaçlardan bir kaçı: Elma, Dişbudak, Kayın, Huş, Karaağaç, Dut, Armut, Kavak, Kızılağaç. 
      Kayısı, Kiraz,Şeftali, Erik asla kullanılmamalı; Onlar Cyanogenic Glikozit; Siyanür içerir.

Zaman içinde enfeksiyon tedavi edilmezse çok acı verecek ve hayatı tehdit edecek.
      Tedavi için;  günde iki kez uygulanması gereken bir antibiyotik merhemi sürüp; Çok katlı yumuşak bir havlu ile kuşun ayağı tamamen iyileşene kadar örtülmelidir. Ayrıca yara günde iki kez kontrol edilmeli ve temizlenmeli  A vitamini verilmelidir.
    A vitamini koyu yapraklı yeşillikler, havuç, kırmızı biber ve kabaktan doğal yolla alınabilir.

Yılmaz KURŞUN
                                                                                                      www.muhabbetkusuureticileri.org

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
yılmaz eline sağlık yanlış anlamadıysam  sadece erik ağacı dalı kullanmamalıyız

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Hilmi, Kullanılması önerilmeyenler: Kayısı, Kiraz, Şeftali, Erik Cyanogenic Glikozit; Siyanür içerdiklerinden dolayı.
  O iki cümle biraz kafa karıştırıcı duruyormuş, uyardığın için de ayrıca  Teşekkür ederim. "Konarga Seçimi ve Ayak Sağlığı" adlı bu makaleyi başka bir platformda yayımlamayacağıma Söz veriyorum, Bu da Sitemiz farklarından biri olsun.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kumu duyduğumda çok şaşırmıştım.çünki kum devamlı soğuk olur.teşekkürler yılmaz kardeş.