kuluçka

haunter_051

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
Çomak
Merhaba
dişi kuş çiftleştikten kaç gün sonra yumurtlar bilgi verir misiniz?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  max. 15..
  Mevsim (Isı, Işık), Beslenme ve psikolojik unsurlar vb. sebepler belirliyor..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ertan senin çift korunuyor olmasın :D Er geç yumurtlayacaktır. Yumurta mamasını hergün yap.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Ertan senin çift korunuyor olmasın :D Er geç yumurtlayacaktır. Yumurta mamasını hergün yap.
:D  :D  :D  :D
  Kuşların yaşayışlarında henüz çözemediğimiz muhakkak çok detay var..

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Yumurta maması normal mamadan farklı mı? Farklı ise farkı nedir? Teşekkürler.

kuscumemet

Yeni Üyemiz
Adı
Memet
Soyadı
KUŞCU
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Yumurta mamasını  hergün verirsen 15 gün sonra kuş yagdan yürüyemez olur... Ondan sonra verecek petshop ararsınız...:)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Tanıdığım bir üretici var, salmada üretim yapıyor. günde 3 defa yumurta maması veriyor. Bazıları tombiş. Bazıları zayıf. Ama üretimi tam maşallahlık. Sen kafeste üretim yapıyorsun daha avantajlısın. En azından bir çiftin ne kadar yediğini biliyorsun. Unutulmaması gereken şey HERŞEYİN FAZLASININ ZARAR olduğudur.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşunuz ilk defa yumurtlayacaksa gecikme olabilir

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bir çiftimin ilk çiftleşmesiyle ilk yumurtanın geldiği gün arasında yaklaşık 180 gün vardı. Malesef her çiftleşme yumurtayla sonuçlanmıyor..
    ilk çiftleşme: 4 Kasım 2009
    ilk yumurta:  8 Mayıs 2010

Ara dönemlerde de çiftleşiyorlardı. Boş yumurta da gelmemişti.. Nereye gitti o kadar döl ? Bilinmez..

O çiftim şimdi 4. kuluçkasında; kuluçkalardaki yumurta ortalaması "9"..
    Dilerim siz benim kadar beklemezsiniz..

Önceki mesajımda da yazdığım gibi  "Kuşların yaşayışlarında henüz çözemediğimiz muhakkak çok detay var.."

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bir çiftimin ilk çiftleşmesiyle ilk yumurtanın geldiği gün arasında yaklaşık 180 gün vardı. Malesef her çiftleşme yumurtayla sonuçlanmıyor..
    ilk çiftleşme: 4 Kasım 2009
    ilk yumurta:  8 Mayıs 2010

Ara dönemlerde de çiftleşiyorlardı. Boş yumurta da gelmemişti.. Nereye gitti o kadar döl ? Bilinmez..

O çiftim şimdi 4. kuluçkasında; kuluçkalardaki yumurta ortalaması "9"..
    Dilerim siz benim kadar beklemezsiniz..

Önceki mesajımda da yazdığım gibi  "Kuşların yaşayışlarında henüz çözemediğimiz muhakkak çok detay var.."
Katılıyorum

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BENİM BİR DİŞİM VAR YAKLAŞIK 1,5 YAŞINDA ÇİFTLEŞİYOR GÜNLERDİR FAKAT HALAYUMURTA YOK ARKADAŞA VERDİM ONDADA ÇİFTLEŞİYOR GENE YOK YOK

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bazı dişilerde yumurtlama sorunu yaşanabiliyor İlker bey. Bendede aynı şekilde bir dişi vardı yumurtası oluşmuyordu. Bir arkadaşa hediye ettim.

tiyansan

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.kipaextra.com
Adı
Asım
Soyadı
Tiyansan
kuşlar çifleştikten sonra eğer dişi yumurtlamıyor diye düşünüyorsak bundan emin olmalıyız kuşun altını, ve yuva içini sürekli kontrol etmeliyiz BELKİ DE YUMURTAYI YİYOR olabilir.. bunu anlamak için altına daha önceden elimizde olan boş bir yumurtayı yuvanın içine işaretleyerek koyabiliriz...       
koyduğumuz yumurtada yok oluyorsa o zaman yumurtayı yememesi için + takviye vitamin vermeliyiz....