kuluçkada 12 gün ve üstü yavrularn yeterli beslenip beslenmediği nasıl anlaşılır

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
3 bebek mubişim en büyüğü16  günlük var henüz kuluçkada büyüdükçe artık ciklemekten başka seslerde çıkarıyorlar ve bağırışları daha da arttı artık anne ve babalarının  kursaklarında mamalaştırdığı yumurta beyazı artık yetmiyor gibi diye düşünmeye başladım artık yavaş yavaş büyüdükçe hafif tüylendikleri için kursaklarının tam dolu olup olmadığını anlayamıyorum ne yapmalıyım lütfen yardım :-[ :-[ :-[ayrıca kuşumun 2 tane daha yumurtası  kaldı hala en büyük bebek mubiş 16 günlük olmasına rağmen çıkmadı o yumurtaları ordan çıkar malımıyım.?en fazla 3 kasımda yumurtlamıştır.bi tanesini

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yem ve mamayı günlük tazeliyorsunuzdur. Besin aile için daima fazla olmalı; Lakin tek başına besin yeterli değil. Yeterli aydınlığı veremiyorsanız yemi kafese çuvalla dökseniz nafile..
    Anne-Baba için 3 yavrunun bakımı zor olmayacaktır. Gözlemleyiniz; akşa m ışığı yakıp mamayı tazelediğinizde ebeveynler önce yavruları besleyecek daha sonra koşuşturma sakinleşecektir.
    Ebeveynler yuvalıkta değillerken yuvalıktan yem dilenme sesi geliyorsa; yada yem dilenme sesini sıklıkla duymaya başlamışsanız biliniz ki; ya besin yada ışık yeterli değil. Işıkları yem dilenme sesi bittikten sonra kapatınız. Unutmayınız; 15 günlük bir yavrunun günlük besin ihtiyacı hemen hemen bir yetişkinin günlük besin ihtiyacı kadardır..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Yem ve mamayı günlük tazeliyorsunuzdur. Besin aile için daima fazla olmalı; Lakin tek başına besin yeterli değil. Yeterli aydınlığı veremiyorsanız yemi kafese çuvalla dökseniz nafile..
    Anne-Baba için 3 yavrunun bakımı zor olmayacaktır. Gözlemleyiniz; akşa m ışığı yakıp mamayı tazelediğinizde ebeveynler önce yavruları besleyecek daha sonra koşuşturma sakinleşecektir.
    Ebeveynler yuvalıkta değillerken yuvalıktan yem dilenme sesi geliyorsa; yada yem dilenme sesini sıklıkla duymaya başlamışsanız biliniz ki; ya besin yada ışık yeterli değil. Işıkları yem dilenme sesi bittikten sonra kapatınız. Unutmayınız; 15 günlük bir yavrunun günlük besin ihtiyacı hemen hemen bir yetişkinin günlük besin ihtiyacı kadardır..

+1

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

+1

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
yattığım odadalar sanırım 11 i bile geçiyordur.en büyüğü 20 günlük oldu artık cinsiyetleri cerelerinden anlaşılır mı burdan ben pek bi yorum yapamadım bu konuda,yanlız anneim merakından yavruları uzaktan sevse bile anne yavrulardan en küçüğün gözüne bi çizik atmış kıskanıp elimizi sürsek kimbilir napçak  :( :( :(

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
YILMAZA KATILIYORUM YEMLERİNİ BİRAZ BOL TUTUN BENCE YEME GÖRE YAVRU BÜYÜTÜYORLAR YEM AZSA YAVRUYU FEDA EDEBİLİYORLAR

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Erkeklerin çerelerinin renginde pek değişme olmaz ama dşilerinin çerelerinde burun deliklerinin etrefında beyazlaşma olur

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
evet bende merak ediyorum 10+ günden sonra kaçıncı günde cinsiyetleri anlaşılır

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Cinsiyet belirlemesi kuştan kuşa farklılık gösterebilir; Mutasyonlarıyla da ilgili (özellikle çekinik parçalılar).
  20. gününde anlaşılabilecek yavrularda vardır 3 aylık olduğu halde sizi şaşırtabilecek Muhabbetkuşlarıda vardır.
  Her zaman kesin sonuç vermeyebilir fakat elinizi ısırmasını sağlayınız; acıtarak ısırıyorsa Dişi dir..