kümes hakkında

haliluygun

Yeni Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
uygun
10 tane muhabbet kuşu aldım balkona kümes yaparak salma yaptım.fakat kuşları takip edemiyorum onun icin kücük kafeslere almak istedim bir de ne göreyim kuşun birisi yumurta yapmış.kışta geliyor,kuşların eşlerinide bilemiyorum.kuşları sıcak odaya nasıl alabilirim(kücük kafesler içinde)selamlar<divclass="msgbox">Nofilesuploaded!</div>

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Halil bey merhaba, benim tavsiyem kuşları yakala geniş bir kafesin varsa kuşları onun içine koy (çifthana gibi 80x40 ölçülerinde) çift tutan kuşların zaten hemen kendilerini belli ederler bir birleriyle ilgilenirler ,öpüşürler çift olanları ordan yakala  küçük kafeslerine aktar.Saygılar.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
alemsin vallahi Halil abi  :D ben kuşun altındaki yumurtanın nezaman olduğunu nerdeyse saati satine bilicez açtık elleri dua ediyoruz kuşlar yumurtlasın diye
kortum vallahi senden Halil abi nerdeyse 10 kuş aldım yem vermek için yanına gittiğimde kuşlarım 20 olmuş diyeceksin nerdeyse hiçmi merak edip bakmadın abicim :D akşam akşam sen beni güldürdünya ALLAHIM da seni güldürsün saygılar abi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
haliluygun' Alıntı:
herkese teşekkürler anlaşıldı bu iş biraz zor olsa gerek
Hiçte zor değil. sadece karşılarına oturup biraz gözlem yapmak, hemen belli olur zaten. Erkek dişiyi besler, birde yumurta yapmış daha sık besler. Hiçbiri beslemezse yumurta mamasından sonra gözlemle. Mecburen taşıyacaksın kuşları, kışın balkonda hastalanırlar. Aynı yuvayı kafeslerine koy. Bir ihtimal belki yumurtaya basarlar.