KURUMA KESİN ÇÖZÜM (Etkin Madde - Amphotericin b) ( Etkin Madde - Nystatin)

deryalacin

Yeni Üyemiz
Katılım
13 Ağu 2021
Mesajlar
1
Adı
Derya
Soyadı
Kırlı
Kuşumda kuruma hastalığından şüphe ediyorum. Çok zayıfladı. Nisan ayı sonundan beridir dolaşmadığım veteriner hekim kalmadı. Bana yardımcı olabilir misiniz ? Artık ümidimi kaybetmek üzereyim.:( doğru tedaviyi bulursam hala şansım var , yemden kesilmedi çünkü
 

Pnrgy

Yeni Üyemiz
Katılım
9 Ara 2021
Mesajlar
3
Adı
Gaye
Soyadı
Pınarbaşı
kemik yapısı olarak sıkıntı yok,
sorunuz nedir?
Merhaba lutfen yardim edin. Kuşum surekli kasiniyordu bitlenmis dediler ilac kullandik gecmedi kendini yolmaya kasinmaya devam etti kuşcuya goturdum mantar olmus normaldir gecer dedi ilac aldik kullaniyoruz 1 aydir ama gun gectikce daha kotu oluyor once tuy yolmalar dokulmeler kel kalmalar derken artik ucamiyor gagasina ve ayaklarina kadar gelmis dedi bi arkadasim hergun cok iyi bakiyorum ölmesin diye nasil kurtarabilirim kafesin icinde hareket dahi edemiyor 😭😭Screenshot_2021-12-09-09-46-51-610_com.miui.gallery.jpg
 

Ekli dosyalar

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Katılım
7 Kas 2019
Mesajlar
1,223
Konum
Bursa
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Merhaba lutfen yardim edin. Kuşum surekli kasiniyordu bitlenmis dediler ilac kullandik gecmedi kendini yolmaya kasinmaya devam etti kuşcuya goturdum mantar olmus normaldir gecer dedi ilac aldik kullaniyoruz 1 aydir ama gun gectikce daha kotu oluyor once tuy yolmalar dokulmeler kel kalmalar derken artik ucamiyor gagasina ve ayaklarina kadar gelmis dedi bi arkadasim hergun cok iyi bakiyorum ölmesin diye nasil kurtarabilirim kafesin icinde hareket dahi edemiyor 😭😭Ekli dosyayı görüntüle 9980
Başka mesajınızda yanıtmalaya gayret ettim. Elinizden geleni yapmışsınız. Sonrasındaki süreçte de umarım başarılı olursunuz.

Geçmiş olsun.
 

sbozkurt

Yeni Üyemiz
Katılım
5 Eki 2022
Mesajlar
1
Adı
Selahattin
Soyadı
bozkurt
Merhaba Arkadaşlar, BU KONUDA TAMAMI İLE KENDİ TECRÜBELERİM VE ARAŞTIRMALARIMLA SABİT OLUMLU SONUÇLAR İÇERİR. İÇERİSİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER VARDIR. Bir süredir hevesle Jumbo ve Show kuşlar üzerinde hobi amaçlı üretime başladım.
Bu hevesim gün geçtikçe artmaya ve sürekli araştırmalar içerisine girmeme neden oldu. Kuşların bakımı, kürleri, vitamin verilme zamanları, doğal hangi ürünler kullanılabilir. Veya hangi gıdalar zararlı, hangileri verilmelidir. Dozajları nasıl olmalıdır. Bende gün geçtikçe sorular üzerine sorular üretmeme neden oldu. Bu hobiye başladığımda etrafımdaki insanları bile yıldırdığım. Gece gündüz saat sabah 5 lere kadar uyumadığım. Özellikle yabancı sitelerde kuş patalojisini inceleyen doktorlar, otopsiler. Türkiyedeki üniversite doktorları ile iletişimlerim sonucu birçok şey öğrendim. Çevremdeki insanlar benden cok sıkılmaya başladı. Mesleğim itibari ile insanların bana muhtaç olduğunu bilfiğim için sadece kuş alışverişi yapmadığım için onları bunaltmaya sorularımı arka arka sormaya tecrübeler edinmeye devam ettim. Ama şu anda o soru yağmuruna tuttuğum abilerimin kuşlarını tedavi eder oldum. Bunun nedeni ise büyük üretici abilerim 1 kuş hasta olduğunda bu kadar kümeste 1 hayvanın ölmesi hasta olması bizim için çok iyi diyip kenara ayırmaları. Bu olay canımı sıkmaya uykularımı kaçırmaya neden olmaya başladı. Bu hobi bende acayip derecede muhabbet kuşu sevgisine döndü. Ve şu anda 40 takım kuşum var jumbo ve show. Birgün yine bir hasta kuş nedeni ile bu kuşu tedavi ederim deyip almam sonucu başladım araştırmalara. (Ancak ilaç elimde olmadığı için kuşu kaybettim)

ŞU KONUDA BAKIN.. KURUMAYA GİREN HAYVANLARA ŞU TEDAVİ UYGULANMIŞ NEDENİ AÇIKCA YAZIYOR. SİZİN İÇİN TÜRKÇE ÇEVİRİ OLARAK LİNKLEDİM.

https://translate.google.com.tr/tra...udgerigars_Melopsittacus_undulatus&edit-text=

Kuruma denilen hastalık başlı başınca bir hastalık değildir.
Kuruma neden olan faktörler vardır.
Kuruma nedenleri:
1-)Kursak mantarı (Hayvan yediklerini kursakta anormal sürece girer, kursakta aşırı mantar enfeksiyonu sonucu yem(besin) depolamaz hale gelir.) Hayvan zayıflar, isteksiz yem yer ve hiç yemez hale gelir. Hayvan yem yemediği için. Vucudundaki yağ oranı yok olmaya başlar kaslar erir organlar biter ve ölüm gerçekleşir.

2-) e.coli salmonella (insanlardada görülür) (Bu bakteri hayvanın bağırsaklarında çokluğu nedeni ile toksin üretmeye başlar. Bu toksinler vucuttan atılamaz hale gelir. Bağırsakta aşırı üremeye neden olur ve hayvanın bağırsağı yediği besinleri sindiremez. Besnlerin değerleri emilemez hale gelir karaciğer biter.. Hayvan yağ yakmaya organları bitmeye başlar. Ölüm gerçekleşir. Hayvan aşırı ishaldir. İshal asırı sarıya dönebilir gayet suludur. Tedavisi ishali ayva yaprağı suyu ile enfexia antibiyotik karıştırılır 3 günde iyi olur (Tarafımdan denendi. 3 kuş başarılı kurtarıldı şu anda anneler)

3-) Koksidiyoz nedeni ile kuruma.. Koksidiyoz illeti yavru kuşlara genelde musallat olur. Yetişkinlerde nadir görülür. Ancak görülmesi halinde bulaşıcıdır tüm kümesi götürür. Koksidiyoz başa bela bir bakteridir. Karaciğer, bağırsak, miğde dinlemez yok eder.. En tehlikelisi karaciğer ve bağırsağa neden olanlarıdır. Bu hastalık hayvanı ishale akabinde yine yukarda belirttiğim gibi bağırsakta yemlerinden alınan vitaminlerin minerallerin emilememesi sonucu hayvanın kanlı isale dönmesi sonucu ölüm gerçekleşir. Buda bir kuruma sebebidir. Tedavisi Yukarıda belirttiğim doktorların kuş bilimcilerin otopsileri ve tedavi şekillerine göre
Amphotericin b ve Toltrazurildir.. Yani (Amphotericin b ETKEN MADDELİ BİR İLAÇ VE BAYCOX BAYCOX YERİNE ESB kullalılabilir ancak esb yavru kalitesini düşürür dna zincirini çok etkiler. Baycox daha az yan etkilidir. LÜTFEN ESB KULLANMAYIN YAVRU ALIMINIZI AZALTIR BOŞ YUMURTALARA NEDEN OLUR BAYCOX PAHALIDIR AMA AZ ZARAR VERİR.)

KOKSİDİYOZDAN ÖLEN KUŞ OTOPSİLERİ ORGANLAR TAMAMI İLE BİTİK.

AYNI ZAMANDA MEGABAKTERİ KOKSİDİYOZ VE E.COLİ GÖRÜNTÜLERİ
UZUN CIBIK GİBİ OLANLAR MEGABAKTERİ
KÜCÜK YUVARLAKLAR E.COLİ
BÜYÜK SIK OLAN YUVARLAKLAR KOKSİDİYOZ


4-) Stres STRES.. Kuşun psikolojik dengesizlikleri..

Neyse Yukarıda belirttiğim linkteki olay yaklaşık 300sürü kuş içerisinden %30 u ölümle karşılaşılmış..
Bu hayvanların dışkılarında e.coli, koksidiyoz ve megabakteri görülmüş. Ve tedavide Amphotericin b etkin maddeli ilaç ve aynı zamanda koksiyoz için kullanılan baycox kullanılmış ölümler sona ermiş.

Bu yazı beni çok etkilemiş. Almanyada yaşayan halama bu ilacın surup halini türkiyede bualamadığım için almanyadan getirttim. Ve sabırsızlıkla kurumaya girmiş bir hayvan arayış içerisine girdim.
Getirttiğim ilaç isimleri:

https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/6180084/moronal-suspension.htm (nistatin türkiyede Mukostatin)

Amphotericin b ( https://www.shop-apotheke.com/arzne...d=06193974&page_size=30&original_page_size=30 )

Şimdi gelelim tecrübelerime %100 olumlu sonuclar :)

Amphotericin b maddeli bir ilaç Megabakterileri öldürdüğü gibi ağızda pamukcuk, boğazda yara, miğdede yara, bağırsaklarda bakterilerin oluşturduğu yaralar hatta akçiğere nufuz eden bakteriler hatta ve hatta truflucan olarak kullandığımız mantara bile etki etmektedir. Çünkü bu ilaç antifungaldır. Ancak içerdiği madde nedeni ile Megabakterileri ve mayaları anında yok eder.
Yani demek istediğim kursak mantarında bile kullanılabilir çünkü insanlarda ağır ağız yaralarında bile kullanılıyor.

TECRÜBELERİM:
Bir üretici abimin kümesinde sürekli ölümler meydana geliyordu. Kendisi bizi asla dinlemiyor dışarıdan kuş topluyordu. Ve ölümleri gittikçe artmaya başladı. Kendisi bana 1 mavi parçalı bakıcı yerli dişi, bir gri show kuşu hasta olarak teslim etti. HATTA bu kuşları iyileştirde görelim bile dendi emin konuşuldu. Parçalı mavi kuşun hiç hali yoktu ve asla yem yemiyordu. Bu kuşun dışkısı aşırı sarı ve ishaldi. Bu kuşun e.coli olduğunu hemen anladım. Sarıdan kastım farklı bir renk aşırı sulu yeşimsi gibide diyebilirim. Bu kuşa 5 gün boyunca elle besleme aparatımın 3 numaralı ağzı ile hem ishali anında kesmek hemde e.coliyi yok etmek adına (Ayva yaprağı suyu) içerisinde (Amphotericin b, Enfexia antibiyotik) uyguladım. sıvı olarak) Ardından hayvan hiç yem yemediği için elle besledim. ÜŞENMEDİM! Kuş 2 yaşında. Kuşun aşırı denge kaybı tünekte duramama yürürken sarhoş gibi sallanmaları vardı. Kuşu 5 gün bu tedavi ile yükleme yaptıktan sonra. Vucudunda aŞırı su kaybını toparlamak adına elektrolit verdim. Elektrolit üzüm çekirdeğinden yapılır. Bilirsinizli elektrolit insanların serumu ile aynı etkiyi gösterir doktorlar ishal vakkalarına hemen serum takarlar. Bende bu yoldan cıkarak elektrolit verdim 2 gün.. etti 7 gün. Sonunda ise multivitamin ve biolivestock probiyotik verdim. Kuşumuz şu anda hayatta yem kırabiliyor. Dengede durabiliyor ve ötebiliyor :)

2. kuşumuz ise aşırısı halsizdi. Show olan kuşumuz. Bu kuşun denge kaybı yoktu ancak yem başından ayrılmıyor sürekli aşırı yem yiğiyor ama dışkısı normaldi. Ayrıca bu kuşumuzun göğsü jilet gibi olmuştu. Bu kuşta koksidiyoz yoktu, kursağında mantar yoktu çünkü yemleri parçalamıyor(ufalamadan yiğiyor) toz haline getirmiyordu.. Buda bende megabakteriden şüphe duymama neden olur. Sonuç itibari ile kuş ecoli değildi. koksidiyoz değildi. karaciğerde büyüme yoktu. Üşütme değildi. Ve asla ve asla kursak mantarıda değildi. Megabakteri şüphemden dolayı kuşumuza zaten kendisi birşeyler yiğebildiği için Amphotericin b uyguladım(elma sirkeli suda) 7 gün boyunca sonuç ise bu kuşumuzda hayatta.

Bir başka tecrübem ise tünekte sürekli kabaran yem yemeğen bir kuşumuz. Bu kuşumuzuda bu ilaç sayesinde kurtardım. Ancak bu ilaçları vermenin yetmeyeceğini anladım. Hayvan yem yiğemiyorsa fazla birşey değil 30tl elle besleme özel aparat alalım. Ve onunla besleyip kurumasına izin vermeyelim. Yem Yiğen hayvan tedavi edilirken kurtuluyor. Bu bizim elimizde. Hayvan yem yemiyorsa su içmiyorsa ilaç vermemiz negatif sonuç vericektir. ısrarla sevgi ile yemese bile kursağına elle besleme aparatı ile beslemeyi yapalım.. SONUÇ POZİTİF OLUCAK YILMAYIN BUNU YAPIN..

Ben asla pes etmedim. Onların ölmesine izin vermedim. Başında 1 saat üzülerek beklediğim oldu. Ama onları hayata geri bağladım. Amphotericin b tecrübem budur.


NOT: TEDAVİ, ETTİĞİM KUŞLAR Manisa Alaşehirde Jumbo ve Show Üretimi yapan Ekrem bey
Turhan beydir. Gönüllü hasta kuşunuz var ise tedavi edebilirim..

Önemli not: Koksidiyoz olan bir kuşta Megabakteride olabilir. Megabakteri olan kuşta koksidiyoz başlangıcıda olabilir. Hatta bir kuşta gram pozitif bakteri olan ecoli varken bu kuşta Megabakteride olabilir. e.coli(azı yararlıdır) fazlası toksin yapar. Hatta ve hatta bir kuşta kursak mantarı varken cindia gibi birşeydi pamkcuk mantarına neden olan o varken bile e.coli ler birden fazlalaşabilir. Çünkü hastalık hastalığa davetiye cıkarır. Vücüt direnci düşerse hastalıklar birbirini takip eder yani demek istediğim bir kuşta megabakteri varken koksidiyozda olabilir. Bu yüzden kuşumuza 2li tedavi yada 3.lü tedavi uygulayabiliriz. Bunu anlamak içinde dışkı testine ihtiyacımız var yani. Ecoli varken koksidiyozda olabilip 2.li tedavi uygulanabilir.
BAKINIZ: ANALİZ RAPORU..


LÜTFEN BU KONUYU BAŞTAN AŞAĞI 15 DAKİKA OKUYUN. TEDAVİLERDE ELMA SİRKESİ BİLE UYGULANMIŞ Amphotericin b uygulamasından sonra.

https://translate.google.com.tr/tra...udgerigars_Melopsittacus_undulatus&edit-text=

TEDAVİ SIRASINDAKİ 1 KUŞ İÇİN DOZAJLAR..


ÇOK ÖNEMLİ NOT:
MEGABAKTERİ OLAN BİR KUŞA ANTİBİYOTİK UYGULANMASI ÇOK KÖTÜ SONUÇ DOĞURUR. ANTİFUNGAL OLUMLU TEDAVİ YÖNTEMİDİR.


ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT DAHA..
ERİKLİ DİYE BİLİNEN İÇME HAZIR SU PH DEĞERİ 6 İLA 7 LERDEDİR.
BU SUYU SAKIN KUŞLARIMIZDA KULLANMAYALIM ÇÜNKÜ MEGABAKTERİ 2.7 PH ALTINDA RAHAT RAHAT DURURKEN 2.7 DEN YUKARISI OLAN PH DEĞERLERİNDE ÇOK FAZLA ÜRER..

ELMA SİRKESİ VE GREYFURT SUYUNU SEVMEZMİŞ. BUDA DEMEK OLUYORKİ ÖNLEM AMAÇLI
ELMA SİRKESİNİ HAFTADA EN AZ 1 KERE VERİCEZ.. KOKSİDİYOZ TEDAVİSİNDE KULLANILAN BAYCOX KADAR ETKİLİ OLURMUŞ.

BAKINIZ:
CapTainATLAS üstadım bir üyeye WhatsApp'tan görüntü atın demişsiniz dm den msj attım ama siz en son 2022de giriş yapmışsınız numaranızıda bulamadım sizden ricam lütfen bana ulaşın yardımınıza ihtiyacım var 0541 208 87 90