Kuş kumu nedir ???

Adı
Hacı Muhiddin
Soyadı
KESKİNKILINÇ
kanatlılarda kum; diğer hayvan ve insanlarda dişlerin gördüğü vazifeyi yapar.
Muhabbet kuşları da diğer kanatlılar gibi kesici ve öğütütü evsaftaki kum ve çakıllardan secip yutarlar. Bunlar taşlılarında (katılarında)toplanır. Kursaklarında ıslanıp kabartılan kabukları soyulmuş yemler taşlıklarına gecer. Burada taşlığın spazm hareketleri ile bu kum ve cakıllar arasında parcalanıp ezilir ve bulamac haline geldikten sonra emilmek üzere bağırsaklara gecer.

Kesiçi öğütücü kum ve cakıllar zamanla aşınarak evsaflarını kaybeder ve bunların yerine yenilerini yutarlar.

bunun için salma ve kafeslerin tabanında serili veya özel kaplar içine konulmuş şekilde kum bulundurulmalıdır. Kumun temiz bir yerden alınması,denizden alınmışsa yıkanıp tuzunun temizlenmesi şarttır. piyasada kanarya ve diğer kuşlar için özel suratte hazırlanmış ve satılmakta olan kumlar bu iş için cok elverişlkidir.

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
insaatçılar kumları şimdi dağ kumu kullanıyorlar o kumlarda çok milli ve çamurlu oluyorlar kuş ne kadar yiyorki bence iyisinden kuşçulardan alabiliriz

vky88

Takipçi Üyemiz
Adı
Volkan Kemal
Soyadı
YALAV
Kum sindirim için olmazsa olmaz ama evde tek kuş besleyen arkadaşlarım uzun zaman kum vermemesine rağmen kuşda önemli bir problemle karşılaştığını duymadım  Hatta kum vitamin gibi şeylerin para tuzağı olduğunu savunuyorlar sadece yem su aradada elma armut gibi meyveler veriyorlar

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
insanlar yanlızca peynir ekmek yeme ile ne kadar saglıklı olur sana onu söyleyenler boş konuşuyor.

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
V.Kemal' Alıntı:
Kum sindirim için olmazsa olmaz ama evde tek kuş besleyen arkadaşlarım uzun zaman kum vermemesine rağmen kuşda önemli bir problemle karşılaştığını duymadım  Hatta kum vitamin gibi şeylerin para tuzağı olduğunu savunuyorlar sadece yem su aradada elma armut gibi meyveler veriyorlar
Evde kuş besleyen insanlara yönelik pek çok para tuzağı ürün var, bu doğrudur. Ancak burada üreticilerin de bizzat kullanıp tavsiye ettikleri, ve çoğu kuşların temel ihtiyaçlarını yönelik şeylerle bunları iyi ayırt etmek lazım. Kuş kumu, mürekkepbalığı kemiği, çeşitli vitamin-mineral takviyeleri, meyve-sebze takviyeleri, mama karışımları gibi çok gerekli şeyler var. Kuşları bunlardan mahrum bırakarak sadece sarı darı ile besleyen insanlar "bir sorun yok" deseler de ani kuş ölümleri, cansız ve hareketsiz kuşlar, ürememe gibi pekçok -ki hergün forumda da başlıklar açılıyor- sorunun temel sebebi bu bakım konusu bence. Forumda üreticilerin paylaştığı bilgiler de para tuzakları ile temel ihtiyaçları birbirinden ayırıp öğrenmek için çok güzel bir imkan.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
murat kabayel' Alıntı:
insanlar yanlızca peynir ekmek yeme ile ne kadar saglıklı olur sana onu söyleyenler boş konuşuyor.
kesinlikle katılıyorum, unutulmaması gereken şey, kuşlarımız bizlerin verdikleri ile "yetiniyor"...halbuki kafes içinde değil de doğada olsalar, bizlerin verdiği besinlerin kat-kat iyisi ile beslenmekteler. Bu yüzden mümkünse cimrilik etmeyip kuşlarımızı iyi ve kaliteli bol vitaminli besinlerle beslemeliyiz.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  MuhabbetKuşlarınında diğer kanatlılar gibi dişleri yoktur ve yediklerini mide den önceki "Taşlık" adı verilen kesede almış oldukları kumla parçalarlar..
  Bir kafeste Kum olmaması başlı başına ürememeleri için engel teşkil edebilir..
  Kumu parayla satın almaya gerekte yoktur eğer yakınınızda bir nehir varsa. Nehir kumu sterilize edilip bir yemlikle kafese konabilir..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ilker ertürk' Alıntı:
Ben güvercin minarellerinden vermeye başladım dere kumunu bıraktım
Ayrı yemliklerde dere kumu, mineral taşı, Mermer tozu veriyorum. En rağbet gören mineral taşı.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
V.Kemal' Alıntı:
Küçükken evde ku beslediğim zamanlarda, kafesin telleri arasından duvarları yiyordu, :)