Kuşlarım Yumurtladı...( Oleyyyy)

onur65

Üyemiz
Adı
Onur Can
Soyadı
Güner
Sevgili abilerim ve kardeşlerim uzun zamandır siteye giremiyordum.02.12.2010 tarihinde dişim ilk yumurtasını,04.12.2010 ve 06.12.2010 tarihinde yumurtladı inşallah devamı gelir ve 1 tanede olsa yavrusu alabilirim.Bilen bilir ben hobi amaçlı besliyorum.Sizlerinizin yardımı sayesinde bugünleride gördüm hepinize teşekkür ederim.Sizlerle heycanımı paylaşmak istedim

Bunlarda Resimleri ( yumurtaları çekemedim dişi hep içeride )

Makinenin tarih ayarı bozuk Fotoları bugün çektim

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Onur Bey, sevinciniz bana ilk çiftimin ilk kuluçkasını hatırlattı; Sağ Olun..
    Sorunsuz bir kuluçka dönemi olsun dilerim..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Gözünüz aydın. Bol yabrular alırsınız inşaallah

onur65

Üyemiz
Adı
Onur Can
Soyadı
Güner
Herkese cevapları için teşekkür ederim.İnşallah dediğiniz gibi sorunsuz bir kuluçka geçiririz.Sizce bundan sonra yapmam gereken ek besinler varmı.Bide dademin yeniden çiftleştiklerini gördüm.Bir sorun olurmu.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Onur Can Güner' Alıntı:
Bide dademin yeniden çiftleştiklerini gördüm.Bir sorun olurmu.
  8. yumurta geldikten sonra bile çiftleşmeleri normaldir.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Onur Can Güner' Alıntı:
Herkese cevapları için teşekkür ederim.İnşallah dediğiniz gibi sorunsuz bir kuluçka geçiririz.Sizce bundan sonra yapmam gereken ek besinler varmı.Bide dademin yeniden çiftleştiklerini gördüm.Bir sorun olurmu.
Hayırlı olsun.Daha nice yavrularınız ve çiftleriniz olur İnşallah.

Ek besinden ziyade yavru çıktıktan itibaren her gün kafese mama koyulması gerekli.Forumda bir yerde yavrunun çıktığı ilk 3 günde yeşillik verilmemesi gerektiğini okumuştum.Bunun dışında ben yavrusu olan kuşlarıma her gün, yavrusu olmayan ama yumurta yapması muhtemel kuşlarıma da pazartesiden perşembeye mama veriyorum.Siz de basit anlamda evde kendiniz mama yapabilirsiniz.

MALZEME

------------------------------------------------

*** Haşlanmış, çok pişmiş yarım yumurta. ( Kuş sayısına göre 1 yumurta )
*** Bir adet tuzsuz etimek.
*** Yarım havuç ( Küçük boy ).

Yarım havucu ince ince rendeleyin.Tuzsuz etimeği havanda güzelce ezip toz haline getirin.Yumurtayı haşlayın.Tamamen haşlanmış yumurtanın kabuğu ile birlikte yarısını alın ve rondoya koyun.Haızrladığınız havuç ve etimeği de rondoda ilave edin ve karıştırın.Hepsi rondoda çekilince bulamaç halini alacaktır.Hemen bir servis kabına koyup kuşlara verin.Zevkle yiyeceklerdir.Malzeme miktarı kuş sayısına göre artabilir.

onur65

Üyemiz
Adı
Onur Can
Soyadı
Güner
Tekrar cevaplarınız için teşekkür ederim.Yumurta maması yapmayı biliyorum ama pak mama adında yumurtalı mama aldım.Son kullanma tarihi 15.01.2011 acaba açıldıktan sonra kaç gün  sonra bozulur.Acaba yoksa o tarihe kadar  bozulmazmı?
Bİde mısır koçanı diye birşey aldım ve kafesin tabanına serdim duyduguma göre koku yapmasını önlüyormuş doğrumu acaba.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Evet mısır koçanı dışkının nemini alarak kokmayı önler.

onur65

Üyemiz
Adı
Onur Can
Soyadı
Güner
Teşekkürler cevaplarınız için peki mamayı napsam aldığım yerde ne kadarlık istersen o kadar alınıyor.Bende istediğim kadar aldım ama bozulma kaç günde olur.

onur65

Üyemiz
Adı
Onur Can
Soyadı
Güner
Evet kuru olarak satılıyor ama içinde yumurta olduğu için bozulma ihtimali olduğunu düşündüm.Bide bunu  böle kurumu vermem gerekir.

onur65

Üyemiz
Adı
Onur Can
Soyadı
Güner
Çok çok teşşekür ederim.İnşallah sonuna kadar böle mutlu ve huzurlu bir kuluçka geçirir kuşlar.Onlar huzurlu ve mutlu olunca bende mutlu ve huzurlu oluyorum.

E

elaziz2316

Guest
      Gözünüz aydın, hayırlı olsun. Darısı bekleyen arkadaşlara.

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
  Hayırlı olsun ilkler herzaman ayrı bir güzel olur devamıda olur inşallah

onur65

Üyemiz
Adı
Onur Can
Soyadı
Güner
Cevaplarınız için teşekkürler.Şuan baktığımda 4.yumurtayı yapmış.Bakalım sonu nasıl  olucak. :)