Kuşlarımı aşıladım

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar bugün sabahtan kuşlarıma lasota canlı aşı verdim akşamdan suluklarını topladım sabah aşıyı verdikten sonra 3 saat sonra  aşılı suyu döktüm  sonra tekrar sularına vitamin takviyesi yaptım bu aşının zaman aşımı 3 ay yani 3 ayda bir yapmak lazım geçen sene sürekli veriyordum biraz kendimi boşlamıştım şimdi kafayı toparladım

NEWCASTLE HASTALIĞI
Newcastle (yalancı veba), kanatlıların çok bulaşıcı ve öldürücü viral bir hastalığıdır. Kanatlı yetiştiriciliği yapılan bütün ülkelerde görülmekte ve büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır.

Hastalığa neden olan virusun saha suşlarına ve yerleştiği doku ve organlara bağlı olarak hastalığın belirtileri, lezyonları ve ölüm oranları değişebilmektedir. % 100’e varan ölüm oranları görülebilir. Sindirim, solunum ve sinir sistemlerinde bozukluklar meydana getirir. Hasta kanatlılarda düşkünlük, iştahsızlık, ishal, solunum güçlüğü, öksürük, merkezi sinir sistemi belirtileri (baş, boyun eğilmesi, felçler) görülebilir.

Hastalıktan korunma, iyi bakım besleme, bıo güvenlik ve iyi hijyenik tedbirlerin alınmasının yanı sıra genellikle aşılamalarla yapılmaktadır. Lentojenik suşlardan (HB1, Lasota) canlı ve inaktif aşılar bu aamaçla kullanılmaktadır. Bu aşılar enstitümüzde yıllardır başarı ile üretilmekte ve sahada iyi sonuçlar alınmaktadır

radter

Üyemiz
selahattin bey
aşıları nereden temin edebiliriz ve fiyatları ne kadar?

radter

Üyemiz
Teşekkür ederim cevap için. İnşallah emekleriniz zayi olmaz. Gördüğüm kadarıyla titizlikle ve dikkatle emek veriyorsunuz.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Bu İlaç bir nevi Kuşlarımızın sigortası gibi..
Bilgilendirdiğin için Sağ Olasın Ustam..

Barmen

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
elmas
Bilgilerin ve paylaşımların için çok sağol sevgili abim en kısa zamanda bende yapayım allah korusun başımıza bir hal gelmeden...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bilgilendirmen ve paylaşımın için teşekkürler abi...

ertan

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ertan
Soyadı
akbaba
aşılamayı nasıl yapıcaz arkadaşlar oranları nasıl aylık mı senelikmi tüm kuşlara mı yavrularda dahilmi ertan

hasan ergor

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN BASRİ
Soyadı
ERGÖR
paylaşımın için teşekkürler selahattin bey. inşaallah bende yapacağım.
bu vesile ile tüm üye arkadaşlar merhaba bende adanadan aranıza katıldım herkese sağlıklı ve bol mubişler

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
ertan' Alıntı:
aşılamayı nasıl yapıcaz arkadaşlar oranları nasıl aylık mı senelikmi tüm kuşlara mı yavrularda dahilmi ertan
bu sularına koyulan canlı aşı aşı yapılış esnasında sıvı bir şekilde özel bir şişenin içine dökülüyor şişeni kalıbını alıyor hap şeklinde şişenin içinden şişe kırılarak alınıyor benim aldığım 1000 kuşluk aşıydı ben bu aşının yarısını kullandım kalanını attım aşının 3 ay tesiri var yavrulu yavrusuz farketmez hasta kuşlara aşı verilmez bu aşılar ve tüm aşılar koruyucu içindir

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
ertan' Alıntı:
bu sularına koyulan canlı aşı aşı yapılış esnasında sıvı bir şekilde özel bir şişenin içine dökülüyor şişeni kalıbını alıyor hap şeklinde şişenin içinden şişe kırılarak alınıyor benim aldığım 1000 kuşluk aşıydı ben bu aşının yarısını kullandım kalanını attım aşının 3 ay tesiri var yavrulu yavrusuz farketmez hasta kuşlara aşı verilmez bu aşılar ve tüm aşılar koruyucu içindir
Selahattin bey şişenin içinde oluşan hapları teker teker suluklaramı koyursunuz yoksa
belli bir oranda suda eritip öylemi suluklara koyuyorsunuz

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Selahattin bey şişenin içinde oluşan hapları teker teker suluklaramı koyursunuz yoksa
belli bir oranda suda eritip öylemi suluklara koyuyorsunuz

münah bey şişenin dip tarafına yapışmış (sanıyorum) aşı yapılırken şişenin içine sıvı şeklinde dökülüp kalıp gibi donmuş tek hap gibi bir şey bu benim aldığım 1000 kuşluk şişeyi kırdım yarısını kullandım kalan yarısını imha ettim çünkü açıldığı zaman kullanacaksın daha sonra kullanılmaz önce ufak bardakta erittim daha sonra 15 lt suyla karıştırı kuşlara verdim yaklaşık 2-3 saat sonra sularını vitaminli suyla değiştirdim (tabi aşıyı vermeden 1 gün önce bütün suları önlerinden almıştım)