kuşlarımı yeni aldım yaşı cinsi ve eşe atımı için yardım lutfen

layemut0

Yeni Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
boyka
petshopdaki adam yavru 2- 3 aylık dedi ama güvenemedim sanki satmak için yalan söyledi gibime geldi acaba bu kuşların yaşları cinsleri ve ne şekilde eşe atmam gerektiği hakkında yardım edermisiniz ?
her kuş için 2 resim ekledim

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
İlk resimdeki yeşil dişi, yavru bir kuş.Muhtemelen yaş olarak 2 ayı geçmemiş bile olabilir.Ama kesinlikle 3 aydan büyük değil.Mavi renkli olan kuş ise erkek ve erişkin bir kuş.Yavru olmadığı kesin.Mavi kuşun ilk resminde net olmamakla birlikte iris halkası da belli oluyor.Eğer ikisi aynı kafeteyse üremeleri şuan için imkânsız.

Son resimlerdeki beyaz kuş erkek, diğer yeşil kuş da dişi.Yaş için bir şey diyemeyeceğim ama beyaz erkek kuş yavru gibi gözükmüyor.Bu son iki kuş için daha net bilgiyi daha deneyimli arkadaşlar verecektir.

layemut0

Yeni Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
boyka
yaşları ve eşe atmayla iligili hangisini hangisiyle eş yapıyım

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
ama beyazın 1 aya ihtiyacı var gibi çünkü daha iris halkaları yoq ama sn şimdiden aynı kafeste besle ki birbirlerine alıssınlar ;)

layemut0

Yeni Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
boyka
iyide kardeşim beyaz mavi ikiside erkek şakmı yapıyon farkındamı değilsin ya

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
bence o dişi gibi duruyor.. ama yavru olduğu için pek belli olmaz sn yinede beqle yılmaz abi gibi üstadlarımız bu sorunu yanıtlayacaklardır

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Beyaz olan kesinlikle ERKEK.Beyaz kuş çekinik parçalı mutasyon olarak.Cere rengi de hiçbir zaman koyu mavi olmayacak.Hep patlıcan moru şeklinde kalacak.

Ölen evcil kuşum PAŞA'nın ceresi mesela.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Ekrem Bey'e aynen Katılıyorum..
  Fakat Beyaz kuş tüy değişiminde, 3 aylık olma ihtimali bence yüksek.
  Yerinizde olsam, hepsini aynı kafeste tutardım; Hem sizin için daha kolay olur tek kafesle ilgilenmek.
  İmkanınız varsa sık sık serbest uçuş imkanı veriniz, belki zaman içinde birbirlerin eş seçerler.. Hepsi çok güzel ve Sağlıklı görünüyorlar. Hayırlı Olsun..

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
bence seçimi onlara bırakın bir odaya salın ve erkek olan kimi seçerse onla aynı kafase koyun tabi bu benim fikrim seçim sizin.

layemut0

Yeni Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
boyka
ya bi tane istediklerimin hepsini karşılıycak cevap yazcak yardım sever yomu be ya

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Mavi kuşunuz 1.5 yaşın altında deil, digerleri henuz daha en fazla 2,5 - 3 aylık yavru, eş atımı için henuz çok erken... en erken 4 ay sonra atabilirsiniz... (Mavi kuşunuza yaşına uygun 1-2 yaşlarında dişi kuş alıp hemen eşe atabilirsiniz...)