Kuşlarımın neyi var böyle ? yardım lütfen :(

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
üstatlarım bu kuşların neyi var böyle lütfen bi yardım edin dünden beri bu şekildeler hiç sesleri solukları çıkmıyor eskiden bağırırlardı ama şimdi bi çıt bile yok dişi çiftleşme pozisyonu bile alıyor ama erkek kuşum hiç sallamıyor bile öylece duruyor lütfen yardım :(

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Soğuk algınlığı vs. bir rahatsızlığı olabilir. Vitamin takviyesi yapmanızda fayda var

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
benim elimde olan vitaminler evitse forte,vitaform bide soğukalgınlığı ilacı war hangisini veriyim ? ve 6-7 ay oldu halen hiç çiftleşme faaliyeti olmadı bunun sebebi nedir :s

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Hasta kuşlar çiftleşme isteğinde olmaz buda normaldir. Vitaform verin

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
hiç hasta değillerdi daha dünden böyleler diğer aylarda hiç böyle değillerdi hasta olsalardı zaten çiftleşmeyeceklerini bilirim ama 6-7 ay oldu niye çiftleşmediler ben onu merak ediyorum ve vitaformu hergün mü veriyim ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlarınız daha öncce normal ve çiftleşmiyorlarsa eş değiştirebilirsiniz. Birde öyle deneyin.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Kuşlar enerjilerin bir kısmını kendilerini ısıtmayı harcarlar; zaten bu kış aylarında ürememelerinin bir sebebi dir. Isıyı yükseltip sabitleyemiyorsanız üremenin bahara kalmasında faydalar olacaktır..
  Ayrıca Plastik tünek yerine ahşap (ağaç dalı) kullanmanızı öneririm..

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Kuşlar enerjilerin bir kısmını kendilerini ısıtmayı harcarlar; zaten bu kış aylarında ürememelerinin bir sebebi dir. Isıyı yükseltip sabitleyemiyorsanız üremenin bahara kalmasında faydalar olacaktır..
  Ayrıca Plastik tünek yerine ahşap (ağaç dalı) kullanmanızı öneririm..

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
ya akşamları sadece kalorifer yanıyor gece 12 gibi geri sönüyor ama o yandığı zamanda ev hamam gibi oluyor :) ve plastik tüneklerden bende rahatsızım fakat tam aradığım gibi bulamıyorum ağaç dalı ama en kısa sürede değiştireceğim emin olabilirsin yılmaz abicim :) ve şahin abi eskiden bi ara çiftleşmişlerdi hemde 1 dk fln oluyordu çiftleşme fakat sonuç alamadım ve vitaformu kattım sularına verdim bide buğday çimlendirsem bahar gelmiş gibi hissettirsem üreme sağlıyabilirmiyim acaba ?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Samet YILMAZ' Alıntı:
buğday çimlendirsem bahar gelmiş gibi hissettirsem üreme sağlıyabilirmiyim acaba ?
    Samet Kardeşim, bizim/benim yaptığımda bu, yani Kuşları kandırmak. Yüksek ısı, fazla ışık, filizlenmiş tohumlar........
    Isı, Işık ve besin değerleri uygun değilse yumurtamayacaktır. 6-7 derecelik bir ısı farkı insanlar için önemli olmayabilir ama kuşlar için önemlidir. Isıyı sabitleyemezsen Yumurtayı yuvadan atabilir yahut kırabilir, Haberin olsun..

IAmentes

Yeni Üyemiz
Samet YILMAZ' Alıntı:
ya akşamları sadece kalorifer yanıyor gece 12 gibi geri sönüyor ama o yandığı zamanda ev hamam gibi oluyor :) ve plastik tüneklerden bende rahatsızım fakat tam aradığım gibi bulamıyorum ağaç dalı ama en kısa sürede değiştireceğim emin olabilirsin yılmaz abicim :) ve şahin abi eskiden bi ara çiftleşmişlerdi hemde 1 dk fln oluyordu çiftleşme fakat sonuç alamadım ve vitaformu kattım sularına verdim bide buğday çimlendirsem bahar gelmiş gibi hissettirsem üreme sağlıyabilirmiyim acaba ?

Gece ve gündüz bu kadar ısı farkının olmasıda kuşlarınızı hasta edebilir. Isıyı sabitlemenizi öneririm.

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
ısıyı nasıl sabitleyeceğim ama :S  ufo yokki sürekli onu açık tutuyum :( ne yapmam gerekiyor üstlerini sürekli polarla kapatsam ısı olurmu ?

IAmentes

Yeni Üyemiz
üstlerinin sürekli kapalı kalması kuşlarınızı bir süre sonra sitrese sokabilir. ayrıca polar gibi tüylü örtüler solunum yollu rahatsızlıklarına neden olabilir. bence havanın çok soğuk olmadığı zamanlarda kuşlarınızın bulunduğu odadaki kalorifer peteğini kapatıp odanın kapısını açarsanız ortamın çok ısınmasına engel olabilirsiniz. böylece gece ve gündüz arasında aşırı ısı farklılığı ortaya çıkmaz. tabi bu durumda için en uygun ayarlamayı siz yapabilirsiniz. benimki sadece bir fikir.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KUŞLAR TÜYDE GİBİ AMA DEDİĞİN ISI YÜKSELMELERİ KUŞU RAHATSIZ EDER TÜYDEN ÇIKAMAZ BİR TÜRLÜ

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
benim de bir çiftimin dişisi yaklaşık 2 aydır bu şekilde tüyleri kabarık sessiz duruyor özel mama ve vitamin veriyorum ama bir türlü iyileşmedi .