Kuşum büyüdü cinsiyeti hala belli olmuyor yardımcı olabilir misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Muhabbet kuşum 30 ağustostan beri bende aldığımda alın çizgileri tamdı ama cinsiyeti tam anlaşılmıyordu, aldığım adamda büyüyünce anlaşılır ne erkek diyebilirim ne dişi diyebilirim diyordu. Şimdi daha büyüdü ama ben anlamıyorum tam. Tanıdığımız bir abi kuyruğuna bakıp erkek dedi ama internette kuyrukla alakalı bişey bulamadım. Dişi kuş çekingen olur gibi okumuştum ama bu çok cana yakın ve oyun oynuyo. Şimdilik bi kelime taklit etmiyo ama "aşkım" dedirtmeye uğraşıyoruz. Ağzını oynatıyo tekrar etmeye çalışır gibi duruyo ama hala bişey demedi. Cere rengi dişi gibi ama dişi kuş bu kadar oynak olur mu ki. Gerçekten sürekli oynama arıyo :D Resimlerde gördüğünüz üzere dişi mi erkek mi yardım edebilir misiniz? Eğer dişiyse kelimeleri tekrar edebilir mi?
Normalde kafeste durmaz dışarı çıkarttığım için sakin duruyo yoksa sürekli dışarı çıkmaya çalışıyo eve oldukça alıştı gece ışıkları kapatıp kafese koyabiliyorum ve sürekli dışarda kafeste durması için zorlamıyoruz. Sadece uyurken duruyo.
RESİMLER:
http://i.hizliresim.com/njYX0M.jpg
http://i.hizliresim.com/9gvnZN.jpg

Ekli dosyalar

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
Erkek. Işığın yeterli olduğu fotoğraf oldukça belli açık mavi olduğu. İleride iyice mavileşir :D

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
YasinA95' Alıntı:
Erkek. Işığın yeterli olduğu fotoğraf oldukça belli açık mavi olduğu. İleride iyice mavileşir :D
Öncelikle teşekkürler. Deliklerin etrafı beyaz gibi beyaza dönme ihtimali olmaz dimi :D

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kuş DİŞİ alındığı gün de belli olur satan anlamiyormus kuştan klasik pet shopta ya da anlıyordu sizin anlamadiginizi fark etti dışı kuş da zor da olsa konuşur ama 1 veya 2 kelime erkek kuş kadar konuşmaz ve dediği onun kadar net anlasilmaz

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Kuş DİŞİ alındığı gün de belli olur satan anlamiyormus kuştan klasik pet shopta ya da anlıyordu sizin anlamadiginizi fark etti dışı kuş da zor da olsa konuşur ama 1 veya 2 kelime erkek kuş kadar konuşmaz ve dediği onun kadar net anlasilmaz
Bu kadar hareketli olması saçma değil mi dişi ise?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kuşun dışı erkek olması ceresinden anlaşılır hareketli sağlıklı bir kuştur birazda evcilse kafesten çıkma dışarda olma çabası vardır. Bu yüzden hareketli olabilir ama kuş disi

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
Maşallah..
%90 hatta üzerinde erkek bu kuş ceresine gagasına aldanmayın burun delikleri erkek olduğunu açık açık söylüyor gibi dikkatli bakınca genç ve yanlız bi kuş olduğu için sadece cinsiyetini saklıyor. Ömrü uzun olsun.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
M.Emin' Alıntı:
Maşallah..
%90 hatta üzerinde erkek bu kuş ceresine gagasına aldanmayın burun delikleri erkek olduğunu açık açık söylüyor gibi dikkatli bakınca genç ve yanlız bi kuş olduğu için sadece cinsiyetini saklıyor. Ömrü uzun olsun.
kuş cinsiyetini nasıl saklar ? Burun deliklerinden cinsiyet nasıl anlaşılır :)

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Soyle birşey de söylemek istiyorum bir şeyden kesin emin değil isek buradaki mesaj sayimizi arttırmak için yorum yazıp başkalarını da yanlış bilgilendirmeyelim lutfen

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
:) burun deliğinin etrafına bi bak bakalım dostum bi daire göreceksin mor rengin içinde beyaz bi renk  onu görebiliyorsan anlarsın dediğimi göremiyorsan zaten konuyu uzatmaya gerek yok. Eve gecince bi yerli kuşumu atayım sana aynı bunun gibi onada dişi diyeceksiniz. Albino erkek mantığı düşün kırmızı göz orjinal albinon var ise şayet onlar bu şekildedir genelleme yapmıyorum yalnız. Ayrıca cinsiyetini saklar dediğimdeki detayı zaten belirttim kuş genç ve yanlız buna + birde tedirginlik eklersen saklayabilir.

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:

Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
Ayrıca ben bu olayla defalarca karşılaştığım için detayı ve bildiklerimi size yazdım boş mesaj için kesin bu kuş dişi gibi ukala bir cümlede kurmadım yazdıklarım kimsenin gücüne gitmesin ama bu işte bizde şeytanız öyle şöyle böyle diye yazmadık yazmamda bildiklerimi düşündüklerimi yazdım.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Bu olayın şeytanla cinle periyle alakası yok 28 senedir kuş ve profesyonel olarak balık besliyorum zaten bu kuşu albino ve lutino ile kiyasliyorsaniz orada bir sıkıntı vardir Kuşun resmini paylaşan arkadaştan Rica ediyorum bu kuşun 3 ay sonraki fotoğrafını paylasirsa bu tartışma son bulur bence herkes yanilabilir hata insan icindir

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
M.Emin' Alıntı:
    Ayrıca ben bu olayla defalarca karşılaştığım için detayı ve bildiklerimi size yazdım boş mesaj için kesin bu kuş dişi gibi ukala bir cümlede kurmadım yazdıklarım kimsenin gücüne gitmesin ama bu işte bizde şeytanız öyle şöyle böyle diye yazmadık yazmamda bildiklerimi düşündüklerimi yazdım.
  güzel kardeşim aynen dediğin gibi ama bu iş 38 yıl değil 1738 yıl dahi beslesen bu senin yanılmıyor olduğun anlamına gelmez ben albinoylada kıyaslamadım nasıl saklar diye dalga gecen arkadaşa kırmızı göz erkek albinoyu nasıl ayırt etmesini gerektiğini söyledim sende ordan maksat mesaj yazmak için yazdığın için laf sanada dokundu ama kusura bakma dediklerimin arkasındayım. :)

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Hepinize çok teşekkür ediyorum ancak girebildim sayfaya. Dediğiniz gibi 2-3 ay sonra tekrar resim paylaşırım. Benim araştırmama göre cere olayında kıza benziyo tabi Emin beyin dediği yanlış demiyorum amatör olarak bildiğim için duyduklarımı tekrarlıyorum. Yanıldığım nokta ise çok hareketli kendini sevdiren öptüren kafese koycağım zaman avuca aldığımda asla ısırmayan (avuçtan kaçmaya çalışıyo tabi ki ama bunu saldırarak yapmıyo) yani şu özellikleri hep erkek kuşlarda okuduğum için çelişkiye düştüm (Tabi ceresi biraz mavi biraz beyaz olduğu için de). Dediğiniz gibi büyüyünce daha net anlaşılır. Tekrar teşekkür ederim hepinize.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
M.Emin TÜFEKÇİ' Alıntı:
:) burun deliğinin etrafına bi bak bakalım dostum bi daire göreceksin mor rengin içinde beyaz bi renk  onu görebiliyorsan anlarsın dediğimi göremiyorsan zaten konuyu uzatmaya gerek yok. Eve gecince bi yerli kuşumu atayım sana aynı bunun gibi onada dişi diyeceksiniz. Albino erkek mantığı düşün kırmızı göz orjinal albinon var ise şayet onlar bu şekildedir genelleme yapmıyorum yalnız. Ayrıca cinsiyetini saklar dediğimdeki detayı zaten belirttim kuş genç ve yanlız buna + birde tedirginlik eklersen saklayabilir.
benı yanlış anlamayın sizi düzeltiyorum. Bilgisizliğinizden dolayı böyle bi yorum yapmanız normal. Fakat albino ve lutino kuşları cinsiyet saklamaz.Bu konular üzerinde makele yazı yada araştırma okursanız bilgilenirsiniz size kısa bi özet geçeyim. Albino lutino gibi kuşlar mutasyondur. Genlerın çaprazlanması yada genlerin bozukluğundan oluşan kuşlardır.Doğada çook az bulunur . Albino genel olarak bi hastalıktır. (Örneğin :  Feather Duster kıvırcık muhabbet kuşu gen hastalığı. İnsanlarda down sendromu ). Bu yüzden Albino ve lutino kuşlarında çere rengı tam almaz genleri sıkıntılı olduğu için. Bu kuş normal sıradan bir muhabbet kuşu. Şuan tüy döneminde hatta. Ve dişi olduğu gayet ortada. Bu işi yapan ben dahil istediğiniz kişiye sorabilirsiniz işini bilen kişi bu kuşa göz ucuyla bile baktıgında dişi diyecektir. Muhabbet kuşlarında tedirginlikte ceredeki rengini saklama yoktur. Bukalemundur o bukalemun. Daha fazla bilgi isterseniz yorum atmanız yeterli bu işlerde şeytan olmak işe yaramaz birazda araştırmak paylaşmak ortamlarda bulunmak gerekli.Daha melanizm var ona girmiyorum muhabbet kuşlarında yok yakında çıkar oda

Soner ACARLI' Alıntı:
Hepinize çok teşekkür ediyorum ancak girebildim sayfaya. Dediğiniz gibi 2-3 ay sonra tekrar resim paylaşırım. Benim araştırmama göre cere olayında kıza benziyo tabi Emin beyin dediği yanlış demiyorum amatör olarak bildiğim için duyduklarımı tekrarlıyorum. Yanıldığım nokta ise çok hareketli kendini sevdiren öptüren kafese koycağım zaman avuca aldığımda asla ısırmayan (avuçtan kaçmaya çalışıyo tabi ki ama bunu saldırarak yapmıyo) yani şu özellikleri hep erkek kuşlarda okuduğum için çelişkiye düştüm (Tabi ceresi biraz mavi biraz beyaz olduğu için de). Dediğiniz gibi büyüyünce daha net anlaşılır. Tekrar teşekkür ederim hepinize.
Bu arada muhabbet kuşlarında dişileri ele gelir sevdirir hareketlidir konuşur cinsiyetle alakası yok erege gore daha az konuşur sadece o kadar. Benım şimdiye kadar erkek kuşlarımdan bile yakın olan dişi muhabbet kuşum vardı ben uyanana kadar kafamda bekleyen evdekiler kovalayınca bile uçmayan dişi kuşum oldu

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
Az okumadık bu işleri siz hala anlamıyorsunuz beni öyle ilk bakışta dişi bu kuş diye kestirip atıyorsunuz bu cümle petshop mantığıdır bakar gözüyle görür sadece ve bildiği tek şeyi ağzından cıkartır bu kuş dişi diye.  bukalemun veya kaplumbağadanda bahsetmiyoruz konuyu carpıtmanın anlamı yok. Albino kuşlara gelince  evil_idea doğru dediğin sadece 1 hastalık olmasıdır gerisini sende yanlış biliyorsun bi yerde okumuş onu burda yazıyorsun ben burda bildiğim doğru birşeyi yazdım erkek yavru yanlız ve ürkek bi kafesteyse cinsiyetini o kadar kolay belli etmez şu resime bir bak cok bilen arkadaş laciverte calan bir dairenin içerisinde beyazlık görüyorsun sadece ben bu olayla cok karşılaştım diyorum 1.5 yaşındaki kuşlarımdan dişi diye sandığım erkeklerden aylarca yavru bekledim salmaya atınca ne olduğunu anlayabildim. Belki ben yanılıyorumdur belki dişidir sonuçta bu kuş daha yavru zamanla belli olacak ama dediklerimin arkasındayım. Seninde böyle kopyala yapıştır mantığı ile cok biliyormuş gibi yapmana gerek yok. Ben buraya yeni geldim herkes gibi fikrimi yazdım kusura bakma buranın cok bilmiş sitesi olduğunu bilmiyordum forum sitesi sanmıştım. :) ayrıca tanıdığım bi petshop var arada albino veriyorum adama bukalemun işide yapıyor bu kadar ilgin ise ayarlarım ondan. Bu saatten sonrada fikirlerim bende kalacak sizin cok bilmişliğiniz zaten cahillikle almış başını gitmiş  yanlışları okuya okuya. Cevap yazılmayacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...