Maden suyunun sağlık açısından önemi

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Doğal Mineralli Sularda Mineraller ve Sağlık Açısından Önemleri

Kalsiyum      : Kemik ve diş sağlığı, kan pıhtılaşması, sinir uyarılarının iletimi
Magnezyum : Kalp sağlığı, kas ve sinir sağlığı ve enerji üretimi
Sodyum      : Su-elektrolit dengesi, sindirim, asit-baz dengesi, uyarı iletimi
Potasyum    : Hücre metabolizması, su dengesi
Florür          : Diş ve kemik sağlığı
İyodür          : Troid bezi fonksiyonları
Klorür          : Su-elektrolit dengesi, sindirim
Bikarbonat  : Sindirim, asit-baz dengesi
Sülfat            : Sindirim safra kesesi ve fonksiyonların uyarılması

Bikarbonat, sindirimde özellikle mide fonksiyonlarını destekler ve hem midede hem kanda asit baz dengesinde rol oynar. Sülfat ise sindirimde daha çok karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını destekler ve kalın bağırsakların uyarılmasını sağlar

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
hilmi teşekkürler ben maden suyunu et türü yemekler yiyip hazımsızlık yapınca içiyorum fakat bazende yakın çevremde çorba içip karnı şişince çorbanın arkasından maden suyu içen arkadaşlarımda var

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
benim de duyduğum her içilen maden suyu mideyi kat kat inceltiyormuş?
aşırıya kaçılınması zarar...

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
hilmi teşekkürler ben maden suyunu et türü yemekler yiyip hazımsızlık yapınca içiyorum fakat bazende yakın çevremde çorba içip karnı şişince çorbanın arkasından maden suyu içen arkadaşlarımda var
normal zamanlarda da içmelisin abi.

gökay tatar' Alıntı:
benim de duyduğum her içilen maden suyu mideyi kat kat inceltiyormuş?
aşırıya kaçılınması zarar...
böyle birşey hiç duymamıştım bilmiyorum ama maden suyunu çok tüketiyorum bunu bir araştırıyım.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Kuşlara nasıl vericez Hilmi Abi?
Hilmi beye sormuşsunuz ama bende kendi uyguladıgım yöntemi söyleyeyim; 
1şişe maden suyu açılır , bir bardaga boşaltılır ve 5-6 defa bir bardaktan diğer bardaga boşaltılarak gazı gitmesi saglanır, sonra yarım saat beklet ve bardaktan bardaga tekrar 5-6 defa aktarma yap, sonra 4-5 lt lik suya karıştır ve kuşlara ver...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yahya SAYIN' Alıntı:
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Kuşlara nasıl vericez Hilmi Abi?
Hilmi beye sormuşsunuz ama bende kendi uyguladıgım yöntemi söyleyeyim; 
1şişe maden suyu açılır , bir bardaga boşaltılır ve 5-6 defa bir bardaktan diğer bardaga boşaltılarak gazı gitmesi saglanır, sonra yarım saat beklet ve bardaktan bardaga tekrar 5-6 defa aktarma yap, sonra 4-5 lt lik suya karıştır ve kuşlara ver...
Teşekkür.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
hilmi abi supersin ben su yerine zaten bunu içiyorum zarar degıl daha  cok faydalı oldugunu duydum gunde 4-5 şişe içiyorum. yahya  abi 4-5 litre  suya katınca  bunda zaten gaz kalmaz  gbı gelıyo bana ben öyle  yapıyorum ama birde senın dedıgım gbı yapıp denıyecem tşk

kuşlarıma neler vermedimki ya eşimin hamileyken kullandıgı  folik asidten vitamin haplarına  bunları ezip toz halıne  getırerek mama  tozunda  kullandım

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
polarci' Alıntı:
hilmi abi supersin ben su yerine zaten bunu içiyorum zarar degıl daha  cok faydalı oldugunu duydum gunde 4-5 şişe içiyorum. yahya  abi 4-5 litre  suya katınca  bunda zaten gaz kalmaz  gbı gelıyo bana ben öyle  yapıyorum ama birde senın dedıgım gbı yapıp denıyecem tşk

kuşlarıma neler vermedimki ya eşimin hamileyken kullandıgı  folik asidten vitamin haplarına  bunları ezip toz halıne  getırerek mama  tozunda  kullandım
;D

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
polarci' Alıntı:

;D