Mama hakkında soru işaretlerim

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Gözlemlerime göre kuşlar kaynamış yumurtanın beyazına, havuca ve yeşilliklere aşırı derece ilgi gösteriyor.
Kuş toprağını baya baya yiyorlar.

Mamaların içine koyulan diğer her şeyi yumurta ve havuç gibi hoşlarına giden şeyleri yemek için yiyorlar. O da ağızlarına değdiği için yani.

Aslında fırıncılık ürünleri ve kurutulmuş yumurta, bal gibi ürünlerle yapılan hazır mamaların zararlı olduğunu düşünmeye başladım. Hazır gıdalar insanlar için bile sağlıksız. Koruyucu maddeler vs vs.

Bebek bisküvileri ya da diğer hazır etimek tarzı ürünlerle yapılan mamalara da karşıyım açıkçası. O bisküvilerin çocuklara bile zararlı olduğunu pek çok bilim adamı söylüyor. İçerikleri çok da düzgün ürünler değil. Sadece kıvam elde etmek adına mamaya koymak çok mantıksız.

Sonuç olarak hayvanların en sevdiği şey doğal ürünler. Bana göre yumurtayı her gün kaynatmalıyız. Havuçu her gün rendelemeliyiz ve vermeliyiz. Bunlar temel gıdalar olmalı. Yanına haşlanmış brokoli, soyulmuş yulaf, probiyotik, bira mayası, çörekotu yağı gibi takviyeleri dönem dönem yapabiliriz. Üreme döneminde keçiboynuzu takviye edebiliriz.

Ara sıra vitamin vs. verilebilir sularına. Ancak diğer hiçbir parayla satın alınan kimyasal ürünleri kullanmamıza gerek yok diye düşünüyorum.

Adam kutunun içine toz halinde yumurta koyuyor. Sonra da kutuya yumurtanın içeriğindeki bütün faydalı maddeleri yazıyor. Ürünleri bir şey zannediyoruz. 50 yumurtanın vitamini 100 gramında var falan diyorlar. Ben inanmıyorum. Yumurta yumurtalıktan çıkınca ne vitamin kalır ne fayda.

Bizde aynı şekilde toz domates, toz et, toz yumurta ile beslensek sağlıklı olamayız diye düşünüyorum.

Bu şekilde bir beslenme düzeni sizce doğru olur mu? Tamamen doğal.

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Bende katılıyorum bebe maması katmak doğru gelmiyor, ben bile yemiyorum katkı maddelerinden dolayı o zarif bünyeye vermeye kalkamıyorum. Ballı krakerlerin zararlı olduğu da doğru . Ama yumurtanın organik olanını bulmakta çok zor. :(

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Çok doğru söylüyorsunuz. Benim dişi kuşumu aldığım komşumuz ne mama bilir ne vitamin. Sadece haşlanmış yumurta verirler. Ama o hayvanlar yılda 4 kez kuluçka geçirir. En az beş yavru olur her seferinde. Yavru ölümü de çok nadir olur. O da altıncı yavruysa ya da yavru çok geç çıktıysa. Öyle üretici de değiller. Tek çift var evlerinde. Ben ne zaman duysam yine yumurta var şaşıyorum. Yem su ve yumurta ile iri yavruları oluyor. Hiç hasta falan da olmuyorlar.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
aslında kızıştırıcı diye satılan paketlerin de işe yaramadığını düşünüyorum,sadece nijer tohumu hariç.bence de ver 2-3 günde bir parça haşlanmış yumurtayı en iyisi.şunu merak ediyorum bir de;haşlanmış yumurtayı ben 4-5 parçaya kesip derin dondurucuya atıyorum.gerektiğinde parçayı çıkartıp 15-20 dk. erittikten sonra veriyorum.çünkü yedikleri yumurtanın 5'de 1'i.böyle yapmasam 2-3 günde bir yumurta haşlamam gerekiyor.özellikle bayan arkadaşlara sormak isterim bir sakıncası olur mu acaba? bir de galeta unu ve irmik karışımını her gün vermenin sakıncası olur mu?
teşekkür ederim...

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Ben yumurtayı haşladıktan sonra tüketilmesi tarafındayim. O yüzden kendi kahvaltımız için iki yumurta haşlıyorum. Fakat bir yumurtanın 1/4 ünü kuşlara ayırıyorum. Kalanını biz yiyoruz. ☺ zaten bizim sıpalar onu da yemiyor.alıştırmaya çalışıyorum ben. Komşumuz da her seferinde taze haşlanmış veriyor.

Galeta unu ve irmik konusunda da marketten alınan şeylerde illaki katkı maddesi oluyor. O yüzden ne kadar faydalı bilemem. Benim 4 kuşum var. Mama falan yemezler  havuç vs gibi sebzeleri tahta mandalla asıyorum kafese öyle yiyorlar. Şu ara yem çimlendirmeyi denedim. Çok sevdiler. Buğday ve maş fasulyesi denemeyi düşünüyorum şu an. Unlu karışım ya da irmik yerine buğday çimlendirme yulaf vs vermeyi düşünüyorum.
Mama konusunda da sizin kuşlarınız yiyorsa ve yumurtalı ya da yavrulu değillerse hergün vermeyin. Burdaki usta üretici abiler hergün mamayı pek önermiyor.

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Doğal ürünlerin hepsi faydalı. Çimlendirme de çok güzel bir tercih.

Ama hazır paketli kutulu şeylere hiç gerek yok.

Sadece erkeğin sperm kalitesini arttırmak için(yumurta doluluğu) keçiboynuzu tozu ne kadar yeterli olur onu kestiremiyorum. Ama deneyip göreceğiz.

Probiyotik de şart. En güzel şey de dal darı. Atar atmaz hücum ediyorlar :)

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
artık hazır paket mama almak yok,çimlendirme ve probiyotik nedir,nasıl yapılır araştıracağım.fındık da verilirmiş sanırım.