MAMA YEMİYORLAR

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Kuşlarıma hergün mama yapıyorum fakat şöyle bi iştahla yemiyorlar acaba yanlış bişimi yapıyorum veyahut yeme yönelmeleri için extra bişimi yapmam gerek etimek , irmik ve cicibebe bisküvilerinden yapmış olduğum karışıma havuç kabak gibi sebzeler ile takviyeliyorum robotla güzelce çekip veriyorum mama tane tane oluyor neredeyse ben yiyeceğim ama kuşlar bir iki gagalayıp bırakıyorlar yemlerini aldım önlerinden mamaya yönelmeleri için ve birde daha henüz yavruları yok ilgilerinize şimdiden tşekkürler

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kıvamını tutturamıyorsunuzdur, veya mama kabını doldurarak veriyorsanız hepsini yiyemezler, bu da  sizi yanıltmasın.Ayrıca forumda bunla ilğili birçok yazı var, okumanı tavsiye ederim...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
geldikleri ortamda alışkın olmadıkları için yemiyor olabilirler yavruları olduğu zaman mutlaka yiyecektir. fazla pboblem yapmayın.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Benim yeni aldığım yavrularda yemiyordu. Bir sürü uğraşıp mama yapıyordum yemiyorlardı, aynen atıyordum. Alıştırmak için sadece 1 yumurtayı rendeden geçirdim verdim 160 kuşa. Önce hiç bişi karıştırmadım. Sonra normal bildiğim gibi yaptım. Şimdi saldırıyorlar.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yahya SAYIN' Alıntı:
Kıvamını tutturamıyorsunuzdur, veya mama kabını doldurarak veriyorsanız hepsini yiyemezler, bu da  sizi yanıltmasın.Ayrıca forumda bunla ilğili birçok yazı var, okumanı tavsiye ederim...
+1

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
Belirtmemişseniz ama yumruta da kullanıyorsunuz değil mi mamayı yaparken?

Kuşlara hiç alışmadıkları veya alıştıkları mama değiştiği için uzak durabiliyorlar. Muhabbet Kuşları kokuya karşı çok hassaslar. Yaptığınız mamaya tuzlama usulü toz tarçın ilave ederseniz veya elma gibi kokusu çekici meyve rendeleyip katarsanız kuşlara daha cazip gelebilir. Tohumlara düşkünlerse, mama kabının üzerine 3-5 parça tohum serpebilirsiniz.. Yalnız buna alıştırmaya çalışırken yemlikleri çıkarıp çok uzun süre aç bırakmamaya dikkat edin derim, kuşlar bazen çok inatçı oluyor, uzun süre aç bırakarak tehlikeye atmayın onları.

Son olarak; kuluçka-yavru dönemi dışında mamayı seyrek vermek gerekir ve yedikleri miktar da bir kuş için çok fazla değildir; belki kendileri için yeterli miktarda yiyecekler ama siz çok doldurduğunuz için size az gelecek, buna da dikkat etmek gerekir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Daha önce alıştıkları bir mam türü varsa ondan dolayı yadırgamışlardır