serkan cakiroglu
Üyemiz
- Adı
- serkan
- Soyadı
- cakiroglu
merhaba arkadaşlar.Kuşlarım mama yemiyorlar ne yapmamlazım bana bu konuda fikirlerinizi sunarsanız sevinirim saygılar......
Burası hariç tümüne katılıyorum, bir gün önceden değilde, 2 saat önce daha güzel olur. 1 gün çok fazla bir süre. Muhabbet kuşlarının kursakları küçüktür. Sık sık ve az oranda yerler. Eğer 24 saat birşey yemezse ölebilirler. Benim kuşlar önünde her an yem olduğu halde 5-6 öğün yapıyorlar, hele birde yavrusu veya yumurtası varsa daha fazla besleniyorlar. Yani 2 saat önceden alsanız 1 öğününü vermemiş olursunuz. Dediğim gibi aslında buna da gerek yok. Mutlaka alışırlar. Birde bulamaç gibi mamaları pek yemezler, ya bütün koyun, yada rendeden geçirin.gozturk' Alıntı:Mama vereceğin zaman kuşların yemliğini bir gün önceden çıkarın.
Bunu birkaç kere dene alışırlargozturk' Alıntı:Mama vereceğin zaman kuşların yemliğini bir gün önceden çıkarın.
İnsana yakışan bir davranış değil..gozturk' Alıntı:Mama vereceğin zaman kuşların yemliğini bir gün önceden çıkarın.Kuşlar acıktıkları için hal ve hareketleri telaşlı ve heyecanlı oluyor.Direk mamaya gidiyorlar.Bunu eleştiren çok oluyor ama açlıkla terbiye etmek gibi algılamayın faydalarına sonuçta.
Yılmaz bey,konu ile ilgili cevabınız ağır olmuş.Davranışın insana yakışıp yakışmamasından ziyade o insanın kuş için daha faydalı olacağına inandığı bir yöntemi uygulamak sureti ile kuşun bundan istifadelerini düşünmek daha mantıklı sanırım.Kuşlarıma yaptığım bakım yada harcadığım emek ve para insanlığımın yeterince göstergesidir.Sadece yemini yesin dizini kırıp otursun demeyip mama vitamin akla gelen ne varsa yedirmeye çalışmak kendime yapmadığım bakımı kuşlara delicesine yapmak sanırım insanlığın diğer bir göstergesidir.Hobiciden yada yerli üreticiden alınmayıp dışardan gelen bir kuşun ne yediğini sormak pek mümkün olamadığı için bir şekilde bu mama yedirme gerekliliğinden ötürü bu yolu izlemişimdir ve başarı almışımdır.Kuşlarıma yaptığım bakım neticesinde gayet mutlu şekilde ürüyorlar ne hastalık yüzü görür oldum nede nede nede...Yılmaz KURŞUN' Alıntı:İnsana yakışan bir davranış değil..
Sizin vereceğiniz mamayı sizden önceki sahibi vermemişse kuşun suçu ne ?
Siz den önceki sahibine kuşun hangi besinlerle bugüne geldiğini sormadıysanız, kuşun suçu ne ?
Siz Türk yemek Kültürünü bırakıp Uzakdoğu yemek kültürüne geçebilir misiniz bir günde ?
İlave açıklamanız için teşekkür ederim.Haklısınız eksik anlaşılabilirdi...Mehmet Kıdır' Alıntı:1 gün demekle 24 saat kastetmediğinizi anladım, ama okuyanlar belki anlayamaz diye açıklama gereğinde bulundum. Her üreticinin kümesinin doğruları farklıdır tabi saygı duymak lazım, ama en güzeli bazı şeyleri zamana yaymak.
İşim dolayısı ile farklı yemek kültürlerine alışma zorluğunu bizzat dönem dönem yaşarım.Elbetteki kuş yada insan farketmeksizin alışık olmadığı yem yada yemek kültürünü değiştirmesi zordur.Bu şüphe götürmez.Ancak içgüdüleri ile hareket eden kuş için bu alışkanlığı kazanması yolunda destek verilmesi gerekirse bu bir şekilde legal yada illegal yollardan yapılmak zorundadır.Tabiki yerse yer yemezse yemez.Ancak yerse daha iyi olursa bu konuda verilecek mücadele her besleyici arasında farklılık gösterebilir.Bu mücadele ise zaten sevgiden kaynaklanır.Sevgi bunu tetikler.Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Gürkan bey, cevabım hafif olamazdı.
Ben PetShoptan 25YTL ye aldığım kuşu evladım gibi severek bu günlere geldim..
Cevabım ağır olmuştur. ama neden son sorumu cevaplamadınız ?
" Siz Türk Yemek Kültürünü bırakıp bir günde geçebilir misiniz uzakdoğu yemek kültürüne ?"
İnsana yakışan; koyarsınız yemliğin yanına mamayı isterse, istediği zaman, istediği kadar yer..
Baskı ve zorlamayı bir MuhabbetKuşu severe yakıştıramıyorum. Sevmek şart..
Zaman içinde bir çok arkadaşımız üretimi bırakıp başka sektörlere yöneldiler. Yöneldiler çünkü onlar yeteri kadar sevemediler. Kuşlarını ticaret unsuru olarak görenler malesef üretimde başarıyı sürdüremiyorlar..
İster çocuklarınız gibi sevin, ister arkadaşlar gibi.. Mücadelem kuşlardan ziyade üreticilerinde bu camiada kalabilmeleri içindir. Saygılar benden size..
+1metroxylon' Alıntı:muhabbet kuşu üretiminin bence en önemli kurallarından biri sabırdır
sabrederseniz mamada yer,çiftleşirde,yumurtlarda,yavruda büyütür,dahada çok yavru büyütür.