mama yemiyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
merhaba arkadaşlar.Kuşlarım mama yemiyorlar ne yapmamlazım bana bu konuda fikirlerinizi sunarsanız sevinirim saygılar......

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
hayır kendim yapıyorum. bebebüskivi irmik nijer mısırunu karıştırıyorum verirkende havuc ve yumurta koyuyorum erbay kardeş...budan sonra keciboynuzda koyucam

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Elma (çekirdeksiz), havuç, bebebisküvisi ve yumurtayı rondodan geçirme, rende ile rendele. birazcık karıştır. Bu şekilde ver, her seferinde az yap, sürekli ver, mutlaka alışacaklardır. irmik, mısırunu ve keçiboynuzunu alıştıktan sonra karıştırırsın. Tatlı dolmalık kırmızı biberi de severler.

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
arkadaşlar yardımlarınız icin teşekkür ederim..yorum veyardımlarınızı bekliyorum saygılar.....

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Kuşlara mama yedirebileme aslında bir zanaat.Çok kafa patlattım bu işe halen tam anlamıyla başarabildim mi?Hayır.Peki ne kadar yol katetttin?Çok fazla...

Mama vereceğin zaman kuşların yemliğini bir gün önceden çıkarın.Kuşlar acıktıkları için hal ve hareketleri telaşlı ve heyecanlı oluyor.Direk mamaya gidiyorlar.Bunu eleştiren çok oluyor ama açlıkla terbiye etmek gibi algılamayın faydalarına sonuçta.
İçine şunu katın kesin yerler denilebilecek bir besin yada katkı şimdiye kadar tecrübe etmedim.Ancak Mehmet Kıdır bey katılıyorum.İlk etapta çeşitlilik az olsun.Alışma sürecinde rahat edersiniz.Sonra katkı maddelerini kısmi kısmi zamanla artırarak ekleyin.Bir kaçını aynı anda değil sırayla hafta aşırı ekleyin.Tat duyularını zorlamayın.Eklenecek her yeni ürün yabancılığa neden oluyor.Yemekte zorlanıyorlar.

Günlük olarak yiyebilecekleri yemden fazla mama yemiyorlar.Çok uğraşmayın.Yavruyken alışmamışsa sonradan çok uzun sürede uğraşsanız yinede tam performansla ilgi duymuyorlar.Yeme işlemi bitipte mamalığı çıkaracağınız zaman kalanları inceleyin yemedikleri dipte kalan ne varsa bir daha ondan koymayın.Ne acıdırki bende Breed Maxlar kalıyor.Özellikle sıcak ortamda mama bozuldukça yenme miktarı azalıyor.Önerim mamalığa azar azar koyun.Koymadığınızı kısa süreli olsada buzdolabına atın.Tükendikçe bir daha verin.Kesinlikle faydasını gördüm.

Eğer yemeyi sevdikleri bir sebze varsa içine doğrarsanız sebzeyi yeme bahesi ile ucundan bucağından mamanın tadı ağızlarına bulaşıyor.Sonra yeşilliği çekersiniz.Kesinlikle faydasını gördüm.

Yumurtanın kıvamı rendeye gelecek şekilde olsun.Sıvı kıvamdan hoşlanmıyorlar.

Öyle kuş varki alırsın 2. gün mama yaparsın yer.Öyle kuş varkı seni ağlatır yinede yemez.Yanında yiyen başka kuş görürse mamaya saldırır.

vs vs vs.

Bu yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerim neticesinde oluşmuştur.Eleştiri ve katkıya açıktır.Ustalar elbette farklı görüşler de dile getirecektir.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
gozturk' Alıntı:
Mama vereceğin zaman kuşların yemliğini bir gün önceden çıkarın.
Burası hariç tümüne katılıyorum, bir gün önceden değilde, 2 saat önce daha güzel olur. 1 gün çok fazla bir süre. Muhabbet kuşlarının kursakları küçüktür. Sık sık ve az oranda yerler. Eğer 24 saat birşey yemezse ölebilirler. Benim kuşlar önünde her an yem olduğu halde 5-6 öğün yapıyorlar, hele birde yavrusu veya yumurtası varsa daha fazla besleniyorlar. Yani 2 saat önceden alsanız 1 öğününü vermemiş olursunuz. Dediğim gibi aslında buna da gerek yok. Mutlaka alışırlar. Birde bulamaç gibi mamaları pek yemezler, ya bütün koyun, yada rendeden geçirin.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
gozturk' Alıntı:
Mama vereceğin zaman kuşların yemliğini bir gün önceden çıkarın.Kuşlar acıktıkları için hal ve hareketleri telaşlı ve heyecanlı oluyor.Direk mamaya gidiyorlar.Bunu eleştiren çok oluyor ama açlıkla terbiye etmek gibi algılamayın faydalarına sonuçta.
  İnsana yakışan bir davranış değil..
  Sizin vereceğiniz mamayı sizden önceki sahibi vermemişse kuşun suçu ne ?
  Siz den önceki sahibine kuşun hangi besinlerle bugüne geldiğini sormadıysanız, kuşun suçu ne ?

Siz Türk yemek Kültürünü bırakıp Uzakdoğu yemek kültürüne geçebilir misiniz bir günde ?

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Ustalar; genelde yemlikleri önceden alma konusu haricinde sanırım katılıyorlar fikirlerime.Dedimya bu göreceli bir kavram kimi üretici katılıyor kimisi katılmıyor.Sanırım Mehmet bey katılmıyor ve diyorki bir gün önceden almak sakıncalı.Aslında ben biraz eksik anlattım.1 gün önceden kastım normal uyuma düzenleri doğrultusunda yem yedikleri son ana kadar uyumadan önceye kadar yem yemilerini sadece uykudan önce alınmasını kastettim.Ertesi gün uyanınca yemsiz uyanmaları ardından 4-5 saat sonra mama verilmesini kastetmiştim.Ancak sonuçta sanırım yine Mehmet beyin 2 saat tezine aykırı.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  İnsana yakışan bir davranış değil..
  Sizin vereceğiniz mamayı sizden önceki sahibi vermemişse kuşun suçu ne ?
  Siz den önceki sahibine kuşun hangi besinlerle bugüne geldiğini sormadıysanız, kuşun suçu ne ?

Siz Türk yemek Kültürünü bırakıp Uzakdoğu yemek kültürüne geçebilir misiniz bir günde ?
Yılmaz bey,konu ile ilgili cevabınız ağır olmuş.Davranışın insana yakışıp yakışmamasından ziyade o insanın kuş için daha faydalı olacağına inandığı bir yöntemi uygulamak sureti ile kuşun bundan istifadelerini düşünmek daha mantıklı sanırım.Kuşlarıma yaptığım bakım yada harcadığım emek ve para insanlığımın yeterince göstergesidir.Sadece yemini yesin dizini kırıp otursun demeyip mama vitamin akla gelen ne varsa yedirmeye çalışmak kendime yapmadığım bakımı kuşlara delicesine yapmak sanırım insanlığın diğer bir göstergesidir.Hobiciden yada yerli üreticiden alınmayıp dışardan gelen bir kuşun ne yediğini sormak pek mümkün olamadığı için bir şekilde bu mama yedirme gerekliliğinden ötürü bu yolu izlemişimdir ve başarı almışımdır.Kuşlarıma yaptığım bakım neticesinde gayet mutlu şekilde ürüyorlar ne hastalık yüzü görür oldum nede nede nede...

Saygılarımla...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
1 gün demekle 24 saat kastetmediğinizi anladım, ama okuyanlar belki anlayamaz diye açıklama gereğinde bulundum. Her üreticinin kümesinin doğruları farklıdır tabi saygı duymak lazım, ama en güzeli bazı şeyleri zamana yaymak.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Mehmet Kıdır' Alıntı:
1 gün demekle 24 saat kastetmediğinizi anladım, ama okuyanlar belki anlayamaz diye açıklama gereğinde bulundum. Her üreticinin kümesinin doğruları farklıdır tabi saygı duymak lazım, ama en güzeli bazı şeyleri zamana yaymak.
İlave açıklamanız için teşekkür ederim.Haklısınız eksik anlaşılabilirdi...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Gürkan bey, cevabım hafif olamazdı.
  Ben PetShoptan 25YTL ye aldığım kuşu evladım gibi severek bu günlere geldim..
  Cevabım ağır olmuştur. ama neden son sorumu cevaplamadınız ?
  " Siz Türk Yemek Kültürünü bırakıp bir günde geçebilir misiniz uzakdoğu yemek kültürüne ?"

İnsana yakışan; koyarsınız yemliğin yanına mamayı isterse, istediği zaman, istediği kadar yer.. 
    Baskı ve zorlamayı bir MuhabbetKuşu severe yakıştıramıyorum. Sevmek şart..
    Zaman içinde bir çok arkadaşımız üretimi bırakıp başka sektörlere yöneldiler. Yöneldiler çünkü onlar yeteri kadar sevemediler. Kuşlarını ticaret unsuru olarak görenler malesef üretimde başarıyı sürdüremiyorlar..
    İster çocuklarınız gibi sevin, ister arkadaşlar gibi..  Mücadelem kuşlardan ziyade üreticilerinde bu camiada kalabilmeleri içindir. Saygılar benden size..

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
mama konusu üretimde hep sıkıntı olmuştur.bu nedenle mamayı kendinizin yapması ve tarifin değiştirilmemesi gerekli.yeme konusundada az koyarak ama hergün vererek sabırla beklemek lazım.çünki alışmaları zaman alıyor.zaten yem yedikleri için aç kalma olasılığı yok.mama nedir takviyedir.devamlı koyarsanız elbet bir zaman sonra yemeye başlarlar.zaten meraklı olan hayvan mamayı merak edecek ve tadına bakacaktır.ama mamanızı devamlı değiştirmeyin çünki pek iyi olmuyor.hayvanı aç bırakma konusuna gelince ben ona katılmıyorum.çünki bende sultan papağanını ele alıştırmak için ne yapmam gerek diye düşünüyordum.formda bir konuda gördüm hayvanı aç bırakmak lazım diye ama ben bu işe sıcak bakmadım.sonra kalın eldiven aldım ve ısırdı ısırdı sonra vaz geçti.şimdi elime alıştı.yani aç bırakılmadanda bir hal çaresi bulunuyor.bırakın mamayı yemesin,bırakın ele alışmasın.ama hayvanları aç bırakmayalım.çünki bu güzel kuşlara yapılacak bir hareket değil:hepinize sağlıklı ve bol yavrulu üretimler dilerim.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Gürkan bey, cevabım hafif olamazdı.
  Ben PetShoptan 25YTL ye aldığım kuşu evladım gibi severek bu günlere geldim..
  Cevabım ağır olmuştur. ama neden son sorumu cevaplamadınız ?
  " Siz Türk Yemek Kültürünü bırakıp bir günde geçebilir misiniz uzakdoğu yemek kültürüne ?"

İnsana yakışan; koyarsınız yemliğin yanına mamayı isterse, istediği zaman, istediği kadar yer.. 
    Baskı ve zorlamayı bir MuhabbetKuşu severe yakıştıramıyorum. Sevmek şart..
    Zaman içinde bir çok arkadaşımız üretimi bırakıp başka sektörlere yöneldiler. Yöneldiler çünkü onlar yeteri kadar sevemediler. Kuşlarını ticaret unsuru olarak görenler malesef üretimde başarıyı sürdüremiyorlar..
    İster çocuklarınız gibi sevin, ister arkadaşlar gibi..  Mücadelem kuşlardan ziyade üreticilerinde bu camiada kalabilmeleri içindir. Saygılar benden size..
İşim dolayısı ile farklı yemek kültürlerine alışma zorluğunu bizzat dönem dönem yaşarım.Elbetteki kuş yada insan farketmeksizin alışık olmadığı yem yada yemek kültürünü değiştirmesi zordur.Bu şüphe götürmez.Ancak içgüdüleri ile hareket eden kuş için bu alışkanlığı kazanması yolunda destek verilmesi gerekirse bu bir şekilde legal yada illegal yollardan yapılmak zorundadır.Tabiki yerse yer yemezse yemez.Ancak yerse daha iyi olursa bu konuda verilecek mücadele her besleyici arasında farklılık gösterebilir.Bu mücadele ise zaten sevgiden kaynaklanır.Sevgi bunu tetikler.

Sorulan soru mama yedirme yöntemleri iken tartışmanın bu doğrultusunda ilerlemesi bize çok birşey kazandırmayacak.

Saygılarımla...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bu yazdıklarımız arşivi oluşturuyor, elbet birilerinin işine yarayacaktır..

Konuyu açan Arkadaşım, Mama tarifi bulman zor değil. 3- 5 kez yemeyebilirler, 10. da da yemeyebilirler fakat elbet bir gün yiyeceklerdir umudunu kaybetme (Bir çiftim ilk yavruları yumurtadan çıktıktan sanra mama yemeye başlamıştı, sanki yavrusu için yaptığı bu fedakarlığı).
    Açlıkla terbiye olmaz, unutmayalım ki Onların mideleri çok küçük olduğu için sıklıkla beslenmeleri gerekiyor..
    Doğru yöntem şimdi sizin kararınız..

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
muhabbet kuşu üretiminin bence en önemli kurallarından biri sabırdır
sabrederseniz mamada yer,çiftleşirde,yumurtlarda,yavruda büyütür,dahada çok yavru büyütür.

motifcan

Uzman Üyemiz
metroxylon' Alıntı:
muhabbet kuşu üretiminin bence en önemli kurallarından biri sabırdır
sabrederseniz mamada yer,çiftleşirde,yumurtlarda,yavruda büyütür,dahada çok yavru büyütür.
+1

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
gün içinde ilk koyduğunuzda mamayı yiyorlar yem serpmenin artısı var ama kuş bayatladığına inanıyorsa yemli yemsiz farketmiyor yemiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...