MANDALİNA-PORTAKAL-LİMON :) ERZİN

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Arkadaşlar 1 Çift Kanaryayla Yola Çıktım Şuan İçin Hobi Amaçlı Yapıyorum Biraz Yol Almam Gerek Kuşlarımın Sayısını Arttırabilmek için.

Ben Hatay/Erzin'de Yaşıyorum

Narenciye diyarı Erzin :) Narenciye bahçelerimiz var kuşlarımıza mandalina-portakal-limon verebilirmiyiz bol c vitamini :D özellik kış aylarında faydalı olacağını düşündüğüm için sordum şuan için ben ısıtıcı kullanmayacağım  kuşlarımı iyi beslemem gerek yorumlarınızı bekliyorum birde kanaryalarda üreme sezonunda ve normal sezonlarda ortam sıcaklı en az kaç derece olmalı?

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Tahir ÖZSOY' Alıntı:
Arkadaşlar 1 Çift Kanaryayla Yola Çıktım Şuan İçin Hobi Amaçlı Yapıyorum Biraz Yol Almam Gerek Kuşlarımın Sayısını Arttırabilmek için.

Ben Hatay/Erzin'de Yaşıyorum

Narenciye diyarı Erzin :) Narenciye bahçelerimiz var kuşlarımıza mandalina-portakal-limon verebilirmiyiz bol c vitamini :D özellik kış aylarında faydalı olacağını düşündüğüm için sordum şuan için ben ısıtıcı kullanmayacağım  kuşlarımı iyi beslemem gerek yorumlarınızı bekliyorum birde kanaryalarda üreme sezonunda ve normal sezonlarda ortam sıcaklı en az kaç derece olmalı?
tahirbey size şunu söylemiştim ve tekrar yazayım bizim buralarda soğuktan değil sıcaktan korkacaksın kışın direk rüzgar yemesin yeter içerinin sıcaklığı dışarı gibi olsun farketmez kümesteki kuşlara direk rüzgar değmedikçe bir sorun olmaz antakyada bir arkadaşvar açık balkonda dulda bir yere asmış kafesleri ve geçen sezon orda üretim yapmış kış boyu kuşlar açık balkonda üremişler ve yirmiden fazla yavru almış tek takımdan değil ama çok fazlada değilki kuşu 3-5 takımdan yirmiden fazla yavru almış gerisini sen düşün... sakınan göze çöp batar...

ayrıca o meyvelerin kabuklarını kurutup yada kurutmadan rendeleyip yapacağın mamaya katabilirsin

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
tahirbey size şunu söylemiştim ve tekrar yazayım bizim buralarda soğuktan değil sıcaktan korkacaksın kışın direk rüzgar yemesin yeter içerinin sıcaklığı dışarı gibi olsun farketmez kümesteki kuşlara direk rüzgar değmedikçe bir sorun olmaz antakyada bir arkadaşvar açık balkonda dulda bir yere asmış kafesleri ve geçen sezon orda üretim yapmış kış boyu kuşlar açık balkonda üremişler ve yirmiden fazla yavru almış tek takımdan değil ama çok fazlada değilki kuşu 3-5 takımdan yirmiden fazla yavru almış gerisini sen düşün... sakınan göze çöp batar...

ayrıca o meyvelerin kabuklarını kurutup yada kurutmadan rendeleyip yapacağın mamaya katabilirsin
mehmet bey bahsettiğim yerı yaptım yakın zamanda payaşırım resımlerını

Şalgam tohumu
irmik
nijer tohumu
marul tohumu
kenevir tohumu
hindiba tohumu
keten tohumu
kuş yemi

karışımından oluşan kış yemini aktardan alıp kendimizmi karıştırmak mantıklı yoksa hazır yemlermı almalıyım kış yemi? hangısını önerırsınız

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Tahir ÖZSOY' Alıntı:
mehmet bey bahsettiğim yerı yaptım yakın zamanda payaşırım resımlerını

Şalgam tohumu
irmik
nijer tohumu
marul tohumu
kenevir tohumu
hindiba tohumu
keten tohumu
kuş yemi

karışımından oluşan kış yemini aktardan alıp kendimizmi karıştırmak mantıklı yoksa hazır yemlermı almalıyım kış yemi? hangısını önerırsınız
bak karışık kanarya yemi vereceksin şimdilik tüyden çıkmış kuşun yemliğine bunları karışım yapıp %10 da bundan katarsın ama her zaman değil 15 günde bir ve sıkı bakmaya kasım 15 den sonra havalar soğumaya başlayınca bak çokta yağlı tohumlar verme dozu abartma yoksa kuşlar yağlanırsa yağlı kuştan yavru almakta zor olur gibidir yağı erimedikçe. ayrıca soğukları çok dert etme sen damda besleyeceksin asıl sen yaz ayları için şimdiden kendini hazırla tavana ısı yalığımı yap vsss kuşlar açık balkonda bile ürüyorlar sen dertetme soğuk havaları

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
zaten şimdi başlamayacağım bu yeme kasım dan sonra hazırlık yapıyorum şimdiden her ihtiyacımı anında tedarik edemiyrum malesef.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Antakyanın diğer illere göre soğuğu pek yoktur, bol yağmuru olur ve Amanosa yağan karın ayazı çok fazla hissedilir....
kuşlarda en dikkat edilmesi gereken rüzgar almamaları gerekir..

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Evet amanosun eteklerinde ama yinede yağmur oranı fazla değil dörtyol'la kıyaslarsak az neden derseniz haritada bakıldığı zaman erzin kırlangıç kuyruğuna denk gelirmiş yağmur az düşermiş. :D :D ayazla rüzgarla alakam yok kapalı alanda kuşlar ama yazı atlattık önümüzdekı kışı düşünüyorum  ocak ve şubat ayını sonrada yazı düşüneceğim :D

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
doğup büyüdüğüm yer
yağmur başladı mı 1 hafta sürer neresi az:)
hakkında hayırlısı..

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç

kış boyu kuşlar açık balkonda üremişler ve yirmiden fazla yavru almış ??? kanarya kışın bide balkonda üremiş :))))

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
ewt adam yapmış buralarda kış sert geçmez ama yinede önlem almakta fayda var ben elimden gelen tüm imkanları kullanim gerisi kısmet

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
kış boyu kuşlar açık balkonda üremişler ve yirmiden fazla yavru almış ??? kanarya kışın bide balkonda üremiş :))))
tüm sene boyunca balkondalarmış kışı aynı balkonda geçirmişler balkonda açık balkon baharda havaların ısınmasıyla yavru almaya başlamış ve yirmiden fazla yavru almış evet sadece bir takımdan değil ama 3 yada 5 takım olması lazım en fazla googleden ve bir çok yerden bakarsanız balkonda üretim yapan bir çok üretici vardır bi şuna bakın isterseniz 3 Dönüm Bahçesini File ile kaplayarak kanarya çiftliği kurmuş (Süper)

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
tüm sene boyunca balkondalarmış kışı aynı balkonda geçirmişler balkonda açık balkon baharda havaların ısınmasıyla yavru almaya başlamış ve yirmiden fazla yavru almış evet sadece bir takımdan değil ama 3 yada 5 takım olması lazım en fazla googleden ve bir çok yerden bakarsanız balkonda üretim yapan bir çok üretici vardır bi şuna bakın isterseniz 3 Dönüm Bahçesini File ile kaplayarak kanarya çiftliği kurmuş (Süper)

alıştıktan sonra balkonda beslenır tabı balkonda kanarya besleyen tanıdıklarım var fakat balkonda kış boyu yavru almış ""  geçen sezon orda üretim yapmış kış boyu kuşlar açık balkonda üremişler ve yirmiden fazla yavru almış "" demişsiniz kanarya kışın yumurtlamaz o yuzden 2 3 kere sordum balkonda , kış boyu ? diye

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
olmaz diye birşey yok bahar dönemınde almış yavru arkadaş belırtmış

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
alıştıktan sonra balkonda beslenır tabı balkonda kanarya besleyen tanıdıklarım var fakat balkonda kış boyu yavru almış ""  geçen sezon orda üretim yapmış kış boyu kuşlar açık balkonda üremişler ve yirmiden fazla yavru almış "" demişsiniz kanarya kışın yumurtlamaz o yuzden 2 3 kere sordum balkonda , kış boyu ? diye
neyse noktalama yazım hatası olabilir açık balkonda ben beslemedim ama kiraladığım bir dükkanda kanarya üretimi yaptım geçen yıllarda ve bu yılda kanarya üretimi yapacam ocak şubat kış ayı mı değil mi? ocak şubatta kanaryadan yavru alan bir çok üretici vardır bende daha önceden bu aylarda yavru ürettim ocak şubat ayı gelince bana tekrardan geri dönüş yapın size bir kaç arkadaşın kümesinde yavru alıp almadıklarını gösterelim belki ancak o zaman inanırsınız

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
neyse noktalama yazım hatası olabilir açık balkonda ben beslemedim ama kiraladığım bir dükkanda kanarya üretimi yaptım geçen yıllarda ve bu yılda kanarya üretimi yapacam ocak şubat kış ayı mı değil mi? ocak şubatta kanaryadan yavru alan bir çok üretici vardır bende daha önceden bu aylarda yavru ürettim ocak şubat ayı gelince bana tekrardan geri dönüş yapın size bir kaç arkadaşın kümesinde yavru alıp almadıklarını gösterelim belki ancak o zaman inanırsınız

tamam sıze kendı yavrularımı atarım :) ocak şubatta atıyorum bende zaten evde yaptıgım ıcın sıcak oluyor suanda yavru alan bı uretıcı duydum gloster tepelı 1 yavrusunu ben alıcam alınca fotosunu sıteye atarım