mubişim hep kusuyor..

Gamze Türk

Yeni Üyemiz
Merhabalar
3 tane muhabbetkuşu besliyorum yaklaşık 8 yıldır hiç  hastalanmadı..Ama dişi bir süredir sürekli kusuyor..Yem yiyor su içiyor. Bu konuda sorun yok ama yemi yedikten sonra hemen kusuyor..Bugünde kafesin altında uyuyordu..birsüre sonra tekrar tüneğe çıktı..Sindirim sorunu yaşıyor diye söylendi bana suyuna elma sirkesi damlatınca geçer bir süre suyuna kattım ama malesef durum değişmedi..

Ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız teşekkür borçlu olurum..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN

MuhabbetKuşlarında yaygın olarak görülen kusma ve buna bağlı belirtiler genellikle iki farklı tipte karşımıza çıkar. Yem ve tohum tanelerinin kursaktan sindirilmemiş olarak gerisin geri kusulması bunlardan birincisi. Diğer sık karşılaşılan kusma biçimi ise besin maddelerinin sindirim sistemin daha aşağı bölgeleri olan mide ve taşlıktan gelerek kusulması. Eğer kuşun kustuğu maddeler kısmen sindirilmiş biçimde görülüyorsa, bu genellikle mide ve taşlık bölgesinden gelen bir kusmadır ve çoğu kez ciddi bir hastalık belirtisidir. Gecikmeden uzmanlardan görüş alınmalıdır.

Aşağıdaki linki de incelemenizi öneririm..
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,1064.0.html

Gamze Türk

Yeni Üyemiz
erbay' Alıntı:
kuş kumu kullanıyormusunuz
Aldığım ilk günden kafeslerinde kum ve gaga taşları asla eksik değil..

Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

MuhabbetKuşlarında yaygın olarak görülen kusma ve buna bağlı belirtiler genellikle iki farklı tipte karşımıza çıkar. Yem ve tohum tanelerinin kursaktan sindirilmemiş olarak gerisin geri kusulması bunlardan birincisi. Diğer sık karşılaşılan kusma biçimi ise besin maddelerinin sindirim sistemin daha aşağı bölgeleri olan mide ve taşlıktan gelerek kusulması. Eğer kuşun kustuğu maddeler kısmen sindirilmiş biçimde görülüyorsa, bu genellikle mide ve taşlık bölgesinden gelen bir kusmadır ve çoğu kez ciddi bir hastalık belirtisidir. Gecikmeden uzmanlardan görüş alınmalıdır.

Aşağıdaki linki de incelemenizi öneririm..
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,1064.0.html
Öncellikle ilginiz için teşekkür ederim. Yem taneleri hiç sindirilmemiş kabuğu soyulmuş taneler biçiminde kusuyor..Kusmasındada gagasında yapışkan sıvı veya köpük yok..
Veterinere göstermem en doğrusu olacak sanırım. Kötü sonuç yaşamak istemiyorum..

Ramazan Demet

Uzman Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Demet
gamze hanım çok geçmiş olsun yılmaz arkadaşımızın dediklerine katılıyorum kusmanın birçok sebebleri var kısa zamanda bir veterinere götürmenizde fayda var

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

En kısa sürede çözüm bulursunuz inşaallah

E

elaziz2316

Guest
Maşallah 8 yıldır bakmışsınız. İnşallah tez zamanda iyileşir.