MUBİŞLERİM

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Ya arkadaşlar daha çok resim eklemek istiyorum ama bir türlü beceremedim bunu bili binbir zorluklaral ekleye bildim

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
İşte benim bir yıldır yavru alabilmek için çabaladıgım kuşlarım birde sizlerin yorumlarını almak istedim.Kuşlarımın çinsleri nedir acaba onuda yazarsanız sevinirim.

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Ahmet SALMAN' Alıntı:
maşallahları var,kimden aldın kuşları
Ahmet bey bu kuşları yavruyken bulundugum yerden iki üretiçiden aldım ve kendim büyüttüm.Erkek kuşum aldıgımda 4 aylık falandı nisan ayında aldım dişiyi ondan bir ay sonra aldım ama zannedersem dişi erkek kuştan biraz büyük 1-2 ay kadar  :)

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Birde kafeslerinin dizaynında yanlışlık varmı acaba oldanmı yavru yapmıyorlar bu konudada yazarsanız sevinirim ....

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Sedat Bey, Kuşlarınız birbirini eş seçmişler miydi ?
  Malesef, kafese koyduğumuz herhangi bir kuş diğer karşı cinsiyetteki kuşu eş seçmiyor..
  Yuvalık fazla ışık alıyor olabilir.. Yuvalığı içeri asmışsınız, Kuluçka döneminde günlük yuvalık kontrollerini yaparken zor olmayacak mı ?
  O Tünek erkek kuş için uygun değil  :(

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Sedat Bey, Kuşlarınız birbirini eş seçmişler miydi ?
  Malesef, kafese koyduğumuz herhangi bir kuş diğer karşı cinsiyetteki kuşu eş seçmiyor..
  Yuvalık fazla ışık alıyor olabilir..
  O Tünek erkek kuş için uygun değil  :(

Evet eşleşmişlerdir herhalede 7-8 aydır beraberler kavga etmiyorlar zaten hiç etmediler.erkek sürekli dişiye kur yapıp onubesliyor dişide ona izin veriyor.peki nasıl bir tünek olması gerekiyor ? yuvayıda bu hafta sonu kafesin yan tarafına monte edicem...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
şehzade16' Alıntı:
nasıl bir tünek olması gerekiyor ? yuvayıda bu hafta sonu kafesin yan tarafına monte edicem...
  Daha kalın bir tünek kullanabilirsiniz; erkek kuşun tırnaklarıda uzamış biraz, tırnak kesimi yapabilirsiniz..

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Daha kalın bir tünek kullanabilirsiniz; erkek kuşun tırnaklarıda uzamış biraz, tırnak kesimi yapabilirsiniz..
Verdiyin bilgiler için tşkrler.Yuvayı bugün yuvanın dışına cırarıcam.Kalın tüneyide bulurum inşallah elimde var ama plastik kullanmak istemiyorum .. 

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Arkadaşlar yuvayı bugün kafesin dışına çıkardım.Aynı yılmaz beyin resmindeki kafesteki gibi oldu birde böyle deniyicem bakalım.Birde kuşların çinsleri hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim şimdiden herkese tşkrler  :)