asersoz
Uzman Üyemiz
1 hafta önce aldığım yavru muhabbet kuşlarım geldiği yerde aspur ile bakılmış benımde aspurla devam etmem mi gerekiyor yoksa beyaz darıya devam edeyim mi?
Size katılıyorum. tek tip yemle kuş beslemek zamanla kuşları ishal yapacaktır.kuşlarınıza karışık yem veriniz...Hele hele ak darıyı yemeyecek kuş olmaz...Aspur, sarı darı...bunları ayıra bilirler ama akdarıyı asla hiçbir kuş reddetmez... siz yine içinde aspur olan kendiniz özel karışım yapın isterse hazır karışım alın ve bu şekilde karışık yem veriniz...vildanergil' Alıntı:tohumların çoğunun yağ protein lif nem oranları genellikle farklıdır. Sağlıklı bir bakım için tek tip tohum önerilmez. Siz tam bir karışım verin. (sitede karışım tarifleri var) Kuş eğer belli bir tohumu arıyorsa bunu yada hangi tip tohumları yediğini görürsünüz. özellikle bazı tohumları bırakıyorsa onun oranını azaltırsınız. kuşların çoğu nijere bayılır, ama bunu yeme değil yarım çay kaşığı mamaya ya da kuma koymak daha iyi olur. Çok kişi önermiyor ama ben oranını azaltarak çoğaltarak bütün yıl boyunca bir miktar yulaf kırması verirdim. Bu özellikle tüy dökümünde yararlı oluyor. Eğer ismal değilse yeşillikve ıslak ekmek içi de deneyebilirsiniz. eğer yer ve ishal olursa mutlaka kesin ve mevsim değişene kadar bir daha vermeyin.
Çok çiftiniz mi var bilmiyorum ama eğer tek veya az ise, kuşlar kendilerini toparlayana kapdar paketli vitamin karışımlı kaliteli bir yem vermeniz çok iyi olabilir. Benim mükemmel derecede koşuşan mubabbet kuşum şuanda annemlerle kalıyor, hem tüy dökmeye hem az konuşmaya başlamış ve de yağlanmış, gittim diyet yem aldım ( vitamin mineral blokları aldım ve bunları düzenli kullanmalarını tembihledim, kuş 20 gün sonra tüm tüylerini düzeltmiş daha çok konuşmaya başlamış ve kazandığı hareketten dolayı yağ oranı düşmüştü.
Kısaca, kuş şimdiye kadar görmediği için yemiyor diyor olabilirler, siz verdikçe en azından merak edip daha fazla çeşit kutlaka yiyecektir.