Muhabbet kuşlarında korku

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,497
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Özellikle yavrular Gece Korkuları'na eğilimlidirler.
Çocuklardaki gece kabuslarına benzer olarak, yavrular korkarak uyanır, açıkça ürküp panik yaşarlar. Bağırır, çığlık atar, ciyaklar, kafesin bir ucundan diğer ucuna çılgınca uçar, kendilerini kafes tellerine sert şekilde vururlar.
Bu korkuları; hemen, doğru şekilde ele alınmazsa yaşamının geri kalanında aynı davranışları sergileyecektir.

Bir çocuk gibi, yanına gelmeli, ışık açmalı, yumuşakça konuşarak kuşu sakinleştirmelisiniz. Bazıları, bu korkuya kapıldıklarında kafes köşesinde donakalır ve bu duruşları kendilerine zarar verebilir. Yeterince sakinleşmeleri, kendilerine gelmeleri beklenmelidir.
Kuşu tutmak, gülümseyerek yumuşak tonla konuşmak, onu sakinleştirip güven duymasını sağlayacaktır. Tutuş, aynı zamanda size kalp atışlarının yavaşça azalmasını hissetmenizi sağlayacaktır, bu korku durumu çok uzun sürerse ölümcül sonuçlara neden olabilir.
Kuş sakinleştiğinde bırakın ve kısa bir süre onu gözlemlemek için uzaklaşın, çırpınmalarının durmasını, yatışmasını bekleyin, ışığı kapatarak odayı terk edin. Aynı olayın yeniden gerçekleşebileceğini düşünerek hemen uyumayın.

Kuş yavruluktan kurtuluncaya kadar bir süre bu durumla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz ama genel olarak bir kaç ay sonra büyüdüğünde gece korkularından kurtulacaktır.
 

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Katılım
20 May 2010
Mesajlar
187
Konum
Ankara
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
Bilgiler için teşekkürler Hilmi Bey. Yavruyken bu tür sorunlar yaşayan kuşlarla ilgilenilmezse durum ilerleyen aylarda da devam edebiliyor.
 

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
619
Konum
izmir
Adı
murat
Soyadı
kabayel
paylaşıma teşekkürlerkuşlarla konuşmak cok işe yarıyor bendede olmuştu onlarla konuştunmu sakinleşiyorlar ben herzaman onlarla konuşurum bazen mahsus konuşmuyorum onlar bana laf atıyor .onlara ilgi alaka gösterdinmi karşılıgını yavru olarak sana fazlası ile veriyorlar.