Muhabbet kuşum kaç aylık cinsiyeti nedir? ve nasıl davranmalıyım?

cell88

Yeni Üyemiz
Adı
didem
Soyadı
akko
http://img251.imageshack.us/img251/1528/28112010446.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/2170/28112010447.jpg

Merhaba ben 20 gün önce muhabbet kuşu aldım ancak kaç aylık olduğunu bilmiyorum. Bir de geçenlerde veterinere götürdüm kuşun çok genç olduğunu ve erkek olduğunu söyledi doğru mudur?  resimdeki gibi avcumun içinde kendisini sevdiriyor hatta mavi beneklerinin olduğu kısımları sevince çok hoşuna gidiyor kabarıyor fakat parmağımı uzatınca elime gelmiyor. Kafesin en altına gidip onu alıp sevmemiz bekliyor. en ufak sesten bile korkuyor ve çok nadir ötüyor hatta hiç ötmüyor da denebilir. Sık sık gagasını gıcırdatıyor ve arada garip sesler çıkarıyor. Aldığımızdan beri onunla ilgileniyorum sürekli konuşuyorum. son birkaç gündür salıyorum da ancak korkaklığını üzerinden atamadı ve kendiliğinden elime gelmemekte ne yapmam lazım?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
zamanla alışırda okadar da ufak değil 5 aylık gibi duruyor bebeklikten almadığınız için size alışması daha uzun sürecek kabarmış hakini de iletinize ekleyin

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yazdıklarınıza göre sağlıklı bir Mubiş. imkanınız var ise ona bir eş yahut arkadaş almanızı öneririm; Zira o bir sürü hayvanı dır..

cell88

Yeni Üyemiz
Adı
didem
Soyadı
akko
bundan önce bir kuşum vardı 8 sene yaşadı dişiydi. Ölmeden birkaç ay önce boş boş yumurta bırakıp duruyordu. Bir yerde de okudum dişiler tek yaşayamıyor, birinci senesini doldurunca erkek bir kuş alın yazıyordu. Şimdi kesin eminsek bunun dişi olduğundan ben buna erkek kuş almalımıyım?

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
kuşunuz dişi bazı dişilerde de hafif mavilik olabilir bu sizi aldatmasın ......
kuşun burun deliklerinin etrafına iyi bakın beyazlıkları görüyorsunuz zaten ....

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
kuş dişi,sanki yandan çekilen resimde gaga problemi var gibi geldi,mantar olabilir,korkaklığınıda zor atabilir,bende eş almanızı tavsiye ederim

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
cell88' Alıntı:
Şimdi kesin eminsek bunun dişi olduğundan ben buna erkek kuş almalımıyım?
  MaşAllah Kuşunuz bir Kraliçe olacak..
  Her hangi bir erkek Muhabbetkuşu seçerseniz iyi bir dost olabilirler.
  Eğer kalabalık ortamlardan kendisi seçerse sağlıklı bir çift olurlar; Bir gün boy boy Babyleri de olabilir..

Kumlu tünek bir dönem bende kullanmıştım :(

cell88

Yeni Üyemiz
Adı
didem
Soyadı
akko
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Eğer kalabalık ortamlardan kendisi seçerse sağlıklı bir çift olurlar; Bir gün boy boy Babyleri de olabilir..

Hepinize teşekkürler cevaplarınız için. O kuşun ayakları kumlu tünekten sonramı o hale geldi :s

Kullanmiyim o zaman ben :s

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

bu kuşun rahatsızlığı nedir.