muhabbet kuşumun cinsiyetine bakar mısınız?

DEMET09

Yeni Üyemiz
Adı
DEMET
Soyadı
ÜN
Merhabalar, 5 yıllık muhabbet kuşumun cinsiyeti konusunda çıkmaza girmiş durumdayız.Lütfen cinsiyetini söyler misiniz?
Durum şudur çıtır kızımız 5 yıl önce aldık(sarı kuş). yaklaşık 1 yıl sonra yalnız kalmasın diye yanına eş aldık( yanındaki erkek kuşu yarım sat kuşçuda çıtırı gözlemleyerek en  çok yakınlaştığı kuşu aldık)2 gün önce tesadüf eseri internette kuşumun fotoğrafını koyduğumda ,birçok kişi kuşumuzun dişi değil erkek olduğunu söyledi.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım crying

çıtırla bıcır 3-4 yıldır aynı kafesteler,yuvalıkları var ancak hiç yavruları olmadı. Bıcır gelmeden önce de çıtırın hiç yumurtası olmadı.İkisinin araları iyi gibi birbirlerine yem veriyorlar,yuvaya girip çıkıyorlar.Zaman zaman çiftleştiklerini gördüm ancak internette araştırdığım  resimlerdeki gibi değil.
2 gündür, yıllardan beri hata mı yaptık diye düşünüp kafayı yiyeceğim .uyku tutmuyor düşünmekten.burada 4 adet  petshopa fotoğrafını gösterdim 1 kişi hariç hepsi erkek dedi.Lütfen bana yardım edin...

Ekli dosyalar

DEMET09

Yeni Üyemiz
Adı
DEMET
Soyadı
ÜN
bu arada çıtır geldikten sonra yaklaşık  1 ay  içinde konuşmaya başladı. şuan arada sırada konuşuyor yine ama tek başına daha çok konuşuyordu

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
zaten  3-4 yıldır birlikte diyorsunuz artık cok geç yumurtlama bakımından. Fotoğraf cok küçük tam olarak göremiyorum büyük olarak atarsanız yardımcı olmaya çalışırım

DEMET09

Yeni Üyemiz
Adı
DEMET
Soyadı
ÜN
cevap için çok teşekkür ederim resim yüklemekte zorlandım,ama bu sefer oldu çok şükür.

DEMET09

Yeni Üyemiz
Adı
DEMET
Soyadı
ÜN
Bugün eve geldiğimde çıtırın burnu 2. kez kanamış olduğunu gördüm,bundan 2-3 hafta önce de diğer burun deliği bu şekilde idi.Kavga ya da kaşırken acıtmış olabileceğini düşünmüştüm o zaman.Ama bu sefer de diğer burun deliği bu şekilde hasta olabilir mi?

DEMET09

Yeni Üyemiz
Adı
DEMET
Soyadı
ÜN
çıtır  sapsarı kırmızı gözlü olan kuşlardan değil karın kısmında hafif yeşil renk var.:) bu bilgi cinsiyet tayinini değiştirir mi bilmiyorum.
crying