Muhabbetkuşumuzda Sirke Kullanımı ve Faydaları

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
merhaba arkadaşlar.veteriner bir arkadaşım muhabbet kuşlarıma sirke vermemi söyledi.suyuna bir miktar karıştırarak 2 haftada bir uygulamam gerektiğini söyledi.onun tavuk çiftliği var ve bunu onlarada uyguluyormuş.avantajına geline.sirke sayesinde kuşun iştahı açılıyor ve bağısaklarındaki,boşaltım sistemindeki tenyaları düşürüyormuş. Kuşlara sirke kullanmaya başladım
sizin bu konudaki görüşleriniz nedir acaba    (ALINTI)

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
bende kullanıyorum hem sularına hemde banyolarına koyuyorum ancak fazla verilmesi durumunda kuşlarda zayıflamaya neden oluyor diye biliyorum

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Kesinlikle çok faydalıdır sirke. Kuru hastalığı gibi illet bir hastalıkta bile kursakta sirke bulunması kuşun daha fazla yaşamasına neden oluyor. Çünkü sirkenin asitik özelliği kuşun bünyesini hastalıklara daha dayanıklı hale getiriyor ve mikroplar saldırıya geçtiklerinde daha sağlam bir duvarla karşılaşıyorlar.. Ama ben şahsen normal sirke değil elma sirkesi kullanırım :) Daha doğal olduğunu düşünüyorum ;)

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
enginersin' Alıntı:
bende kullanıyorum hem sularına hemde banyolarına koyuyorum ancak fazla verilmesi durumunda kuşlarda zayıflamaya neden oluyor diye biliyorum
Katılıyorum. Banyolarda da kullanılırsa bitlerle mücadelede de yardımcı olur. Bitler sirke kokusundan nefret ederler ;)

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Herşeyden önemlisi elma sirkesinin probiyotik özelliğinin olmasıdır.

Zaman içinde kuşlarımıza verdiğimiz çoğu ilaçların antibiyotik içerdiğini biliyoruz

Antibiyotik kuşlardaki zararlı bakterileri öldürdüğü gibi yararlı bakterileride öldürür

İşte bu yüzdendirki kuşlarımıza probiyotik özelliği olan  yem katkıları veya probiyotik özelliği olan elma sirkesini haftada 2 gün sularına katmak lazım

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Herşeyden önemlisi elma sirkesinin probiyotik özelliğinin olmasıdır.

Zaman içinde kuşlarımıza verdiğimiz çoğu ilaçların antibiyotik içerdiğini biliyoruz

Antibiyotik kuşlardaki zararlı bakterileri öldürdüğü gibi yararlı bakterileride öldürür

İşte bu yüzdendirki kuşlarımıza probiyotik özelliği olan  yem katkıları veya probiyotik özelliği olan elma sirkesini haftada 2 gün sularına katmak lazım
Paylaşım için teşekkürler ;)

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
Elma sirkesi kuşlarımıza çok faydalı aynı vaziyette insanlarada çok faydalıdır sabah aç karnına bir çay bardağı fondip yapıp içebilirseniz

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İlkokula giderken, okulda bit salgını olduğunda annem saçlarımı sirke ile yıkardı.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Yanlız elma sirkesini kullanırkende aşırıya kaçılmamalıdır. Sirkenin kireç çözücü özelliğinden dolayı fazla tüketimde kemik erimesine veya kemiğin zayıflamasına neden olabilir. Herşeyi olduğu gibi sirkede kararında kullanılmalıdır.

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
Mehmet Kıdır' Alıntı:
İlkokula giderken, okulda bit salgını olduğunda annem saçlarımı sirke ile yıkardı.
banada yaparlardı zamane çocukları çok şanslı onlara böyle birşeyi teklif dahi edemezsiniz hey gidi günler hey

ulas

Üyemiz
Adı
ulaş
Soyadı
inan
Ünal YILMAZ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.veteriner bir arkadaşım muhabbet kuşlarıma sirke vermemi söyledi.suyuna bir miktar karıştırarak 2 haftada bir uygulamam gerektiğini söyledi.onun tavuk çiftliği var ve bunu onlarada uyguluyormuş.avantajına geline.sirke sayesinde kuşun iştahı açılıyor ve bağısaklarındaki,boşaltım sistemindeki tenyaları düşürüyormuş. Kuşlara sirke kullanmaya başladım
sizin bu konudaki görüşleriniz nedir acaba    (ALINTI)
özellikle elma sirkesi ustamızında dediği gibi:D