muhabbetlere bir şeyler oluyor.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar son günlerde başıma hiç yaşamadığım olaylar gelmeye başladı.yavrulu 1 çift muhabetimin dişisi erkeği öldürdü.yavrulara kendi bakıyor.diğer çift yavru yuvayı terk etmeden yavruyu döverek öldürdü.dişiyi hemen ayırdım erkek bakıyor.diğer çiftede aynı olay oldu yine yavru dövüldü ve öldü.son zamanlarda bunlar sık olmaya başladı.daha önce hiç olmamıştı.şimdi birde bu sorunla uğraşıyorum.dişiler yumurtlamak için yavruları dövüyorlar.bu işte yaşadıkça daha neler öğreneceğiz.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Zeki bey; Muhabbet kuşlarının bağzı yavruları yem yemesine, tüğlenmesine rağmen yuvadan çıkmaz erkek kuş bu yavruyu yabancı görerek uzaklaştırmaya çalışır ve yaralar almazsanız öldürür. Yavrular büyümeden çiftlerin kızışmasını sağlayan gıda verilmemeli çiftleşmek istediğinde dişi erkekle ilgilenmezse erkek dişiyi hıpralar erken farketmezseniz ölümle sonuçlanır. Ben erken yumurtlayan kuşların yumurtasını altından alıyorum başka kuşun altına koyuyorum. Böylece yavrularda bakıyorlar.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Zeki bey duruma çok üzüldüm hepimizin başına böyle üzücü olaylar geliyor benim kişisel fikrim muhabbet üretiminde  gözlem üretimin olmazsa olmazlarındandır gözlemdeki bir zafiyet yavru ve eşlerde kızışmadan dolayı ölümlere  neden olabliyor bunun yanın diğer hastalık ve vs lerden kaynaklanan ölümler dışarıdan bakıldığında  muhabbet kuşu üretmek çok kolay yem su  ver  yavruyu al parayı kap 28 çift kuşum var ayrıca salmadaki kuşlarımın haftalık temizlik süresi minimum  5 saatimi alıyor bence gözlem üretimin yarısıdır.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
durduacar' Alıntı:
Ben erken yumurtlayan kuşların yumurtasını altından alıyorum başka kuşun altına koyuyorum. Böylece yavrularda bakıyorlar.
  Durdu Bey, Saygılarımla.. Ebeveynlerin sıkıntısı yumurtadan dolayı değildir; Bir önceki kuluçkanın (Özellikle son) yavrularından dolayı dır. Sorunlu yahut sorunsuz çiftler için küçük yavrulardan bir kaçını, renkleri belli olmadan kendilerinden sonra başlamış kuluçkalara nakletmenizi öneririm..

Zeki, Bu tür sıkıntıların bir çok sebebi olabilir; Muhtemel sebeplerden bazıları:
  *) Eşlerin birbilerini kendilerinin seçmemiş olması
  *) Sezon içerisinde fazla sayıda kuluçka alınmış olması
  *) Yetersiz besin, düzensiz ve yetersiz aydınlatma

Her çiftin şartlara göre değişebilecek yavru besleme potansiyeli var, uygun şartlarda 10 yavruyu sorunsuz besleyebilecek bir çifte yeterli besin ve besleme imkanı (aydınlatma) verilmezse bu çiftten belkide 6 dan fazla yavru alınamayacaktır..

Anne Kuş neden büyük yavrudan öldürmeye başlar  ?
  Küçük yavruların besin ihtiyacı büyüklere nazaran daha az dır (15 günlük bir yavrunun günlük besin ihtiyacı hemen hemen bir yetişkinin ki kadardır) Besin yavrular arasında adaletli bir şekilde paylaştırılmış olsada büyüklere yetmeyecek ve Yem dilenme sesiyle anne kuşun Doğaya/Bakıcısına olan isyanı gereği büyük yavvu öldürülecektir..
  Anne Kuş bunu diğer küçüklerin yaşama şansını sürdürebilmesi için yapar, Suçsuz dur..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bu üzücü olaylar tekrar başınıza gelmez inşaallah Zeki bey

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ZEKİ BENDEDE BÖYLE SORUNLAR VAR KUŞUN ERKEN YUMURTAMASI YEMİN MAMANIN KUVVETLİ GELMESİNDEN KANYANLANIYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM İLK AĞIZ YAVRU ALDIKLARIMIZDA YAPIYOR BUNLARI ÜÇ AGIZ YAVRU ALDIĞIMIZDA BÜĞÜN KONTROL AMAÇLI ÖĞLEDEN SONRA KÜMESE GİRDİĞİMDE TÜYLERİ YENİ PATLAMIŞ YAVRULARIN ANNE BABASI EŞLEŞİYORDU YANİ BİRAZ VERDİĞİMİZ YEMDE MAMADA ARAYACAZ GİBİ SORUNU

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ilker abi dedğin doğru benim mama biraz kuvvetli.bu seferki mamayı biraz kuvvetli yapmıştım.yavruyu döven çiftler yumurtlamaya başladılar.zaten bendede eksiklik oldu.çünki yavruların yuvadan ayrılamaları lazımdı.biraz geçiktim.hilmi abi sanada katılıyorum.gözlem üretimin %90 nını oluşturuyor.tabi ben işde olduğum için üretimhanede bulunamadığım saatlerde olan oluyor.ben varken mudahale ediyorum.şimdi dişileri ayırdığım yuvalarda yavrular tüylenmeye başladı.hilmi abi bazet dediğin gibi kuş almaya gelen olduğunda şu fiyat dediğim zaman aman altı üstü bir kuş okadar olurmu diyorlar.gerçekten millet 1 çift kuş alıyorsun su yem birde yuvalık gelsin yavrular sanıyor.ama kazın ayağı öyle değil.zaten bana ötür yaklaşımda bulunana kuş satmıyorum.çünki yarın kuşa bakmaz öldürür.