durduacar' Alıntı:
Ben erken yumurtlayan kuşların yumurtasını altından alıyorum başka kuşun altına koyuyorum. Böylece yavrularda bakıyorlar.
Durdu Bey, Saygılarımla.. Ebeveynlerin sıkıntısı yumurtadan dolayı değildir; Bir önceki kuluçkanın (Özellikle son) yavrularından dolayı dır. Sorunlu yahut sorunsuz çiftler için küçük yavrulardan bir kaçını, renkleri belli olmadan kendilerinden sonra başlamış kuluçkalara nakletmenizi öneririm..
Zeki, Bu tür sıkıntıların bir çok sebebi olabilir; Muhtemel sebeplerden bazıları:
*) Eşlerin birbilerini kendilerinin seçmemiş olması
*) Sezon içerisinde fazla sayıda kuluçka alınmış olması
*) Yetersiz besin, düzensiz ve yetersiz aydınlatma
Her çiftin şartlara göre değişebilecek yavru besleme potansiyeli var, uygun şartlarda 10 yavruyu sorunsuz besleyebilecek bir çifte yeterli besin ve besleme imkanı (aydınlatma) verilmezse bu çiftten belkide 6 dan fazla yavru alınamayacaktır..
Anne Kuş neden büyük yavrudan öldürmeye başlar ?
Küçük yavruların besin ihtiyacı büyüklere nazaran daha az dır (15 günlük bir yavrunun günlük besin ihtiyacı hemen hemen bir yetişkinin ki kadardır) Besin yavrular arasında adaletli bir şekilde paylaştırılmış olsada büyüklere yetmeyecek ve Yem dilenme sesiyle anne kuşun Doğaya/Bakıcısına olan isyanı gereği büyük yavvu öldürülecektir..
Anne Kuş bunu diğer küçüklerin yaşama şansını sürdürebilmesi için yapar, Suçsuz dur..