Otomatik Suluk Sistemi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Arkadaşlar, Tolga'nın hamster suluklarından yola çıkarak buraya kadar geldim. Tavuk ve civciv hanelerde kullanılan suluklardan internetten temin ederek işe başladım. Nipel Sulukları 90 kuruşa, damlalıkları 1 tl den aldım. Çeşme borusu, dirsek, redüksiyonlar derken masraf 80 tl civarında oldu. 2 salmama 5 er tane olmak üzere  toplam 10 tane taktırdım. Kullanışı güzel. Aynı hamster suluklarında olduğu gibi su ucunda bekliyor. boru sallanırsa veya nipel ucuna dokunduğunda damla tekrar geliyor. Suyu akıtmıyor. Haftada bir tahliyesini yapıyorum. Temiz su veriyorum. İnanın su tertemiz. Amacım suların temiz kalmasını sağlamaktı. Birde acil şehir dışı olaylarında, hastalık, kaza durumlarında yavrularımın susuz kalmasını engellemek. Tabi dezavantajı artık vitaminlerini mama ile veriyorum. İstenirse her gün doldur boşalt ile verilebilir tabi. Suyu daha sonra otomatik olarak şamandıralı yapacağım. Çeşme hattına bağlayacağım. o basit iş artık.

Bana yardımcı olan önce fikir babası Tolgaya, sonra dayıma (kendisi çeşmeci), kayın biraderime her şey için teşekkür ederim.

Birde otomatik yemlik için proje çalışmalarına başladım. Bakalım oda güzel bir şey olacak gibi.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Mehmet bey emek vermişsiniz, İnşallah hayırlı olur.Ancak sarı canak gibi duran kaplarda devamlı su kalıntıları kalacak ve birçok kuş bence kolay yöntemi seçecek ve bu kaplardan su içecek, beklemiş ve tüm tozu pisliği almış olacagından  bu durum eski sistemi  aratmayacaktır...İnşallah ben yanılırım...Paylaşım için teşekkürler...
Ayrıca yuvalıkların dekilleri birbirini görmesin bencedaha yararlı olur, yani delikler birbirinin arkasını görsün...:)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Mehmet bey, bunu yapmışsınız ya daha da iyisini yapabilirsiniz..

Yahya beyin de dediği gibi biriken su orada durdukça klasik suluklardan bir farkı kalmayacaktır..
    Meğilli küvet mantığıyla akıp gitmeli belkide; Minyatür bir Alabalık havuzu gibi düşünmek lazım..

Emeğinize sağlık, Paylaşım için Teşekkürler..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yahya SAYIN' Alıntı:
Mehmet bey emek vermişsiniz, İnşallah hayırlı olur.Ancak sarı canak gibi duran kaplarda devamlı su kalıntıları kalacak ve birçok kuş bence kolay yöntemi seçecek ve bu kaplardan su içecek, beklemiş ve tüm tozu pisliği almış olacagından  bu durum eski sistemi  aratmayacaktır...İnşallah ben yanılırım...Paylaşım için teşekkürler...
Ayrıca yuvalıkların dekilleri birbirini görmesin bencedaha yararlı olur, yani delikler birbirinin arkasını görsün...:)
Su birikmiyor orda, çok oynarlarsa bir kaç damla su kalıyor, onları da alkollu su ile her sabah temizliyorum. Su olmasa bile, mutlaka pislik olacaktır. Onları tek kullanma amacım yavruların alışasıya kadar sularını ben damlatıp, susuz kalmalarını engellemekti. Söke de bilirim.

Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Mehmet bey, bunu yapmışsınız ya daha da iyisini yapabilirsiniz..

Yahya beyin de dediği gibi biriken su orada durdukça klasik suluklardan bir farkı kalmayacaktır..
    Meğilli küvet mantığıyla akıp gitmeli belkide; Minyatür bir Alabalık havuzu gibi düşünmek lazım..

Emeğinize sağlık, Paylaşım için Teşekkürler..
Damlama suyu, 2-3 arkadaşım yapmış, hoşuma gitmedi. Altına gider borusu yapıp, dökülen damlaları alacak kadar delikli yapılabilir aslında. Ama yavrular atladığında tekrar değerlendirmek lazım.

memot

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
iplikcioğlu
Ellerinize, yüreğinize sağlk. Süper bir icad olmuş.Güle güle iyi sıhatler de kullanın Mehmet bey.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Güzel inş. daha güzel seviyelere gelir  dileği ile

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Bizlerde aslında denemek için yaptık. İnanın nipel sulukları elimize bile almamıştık daha. Basınç çokmu gelir, yetmez mi hiç bilmiyorduk. Güzel bir iş çıktı, tabi görsellik yok, önemli olan da işlevsellik zaten. Bakalım daha nasıl gelişmeler olacak. Şu anda pek sulukla ilgilenmek istemiyorum, otomatik yemlik projesi ile doluyum şimdi. Bakalım o nasıl bir şey olacak.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Bizlerde aslında denemek için yaptık. İnanın nipel sulukları elimize bile almamıştık daha. Basınç çokmu gelir, yetmez mi hiç bilmiyorduk. Güzel bir iş çıktı, tabi görsellik yok, önemli olan da işlevsellik zaten. Bakalım daha nasıl gelişmeler olacak. Şu anda pek sulukla ilgilenmek istemiyorum, otomatik yemlik projesi ile doluyum şimdi. Bakalım o nasıl bir şey olacak.
daha farklı suluk sistemi bu mantık üzere sadece duydum anlatım görmedim henüz  ama acık su  küçük havuzlarda akabinde o suyu değiştirmek için vana sistemi ile borudan taze su ile beklenmiş su yerdeğiştiriyor beklemiş su  kalmıyor bununla  vitamin gibi suya karıştırılan ilaçları dahi kullanıyormuş  ben sadece bunu duydum yapmış diye bi üretici  görmekde nasib olur  birgün

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
rabbani' Alıntı:
Mehmet Kıdır' Alıntı:
daha farklı suluk sistemi bu mantık üzere sadece duydum anlatım görmedim henüz  ama acık su  küçük havuzlarda akabinde o suyu değiştirmek için vana sistemi ile borudan taze su ile beklenmiş su yerdeğiştiriyor beklemiş su  kalmıyor bununla  vitamin gibi suya karıştırılan ilaçları dahi kullanıyormuş  ben sadece bunu duydum yapmış diye bi üretici  görmekde nasib olur  birgün
Söylediğiniz sistem, damlama usulu, gider borusuna bağlanmış sistem. Baya arkadaşım kullanıyor buralarda.

T

tolga baran

Guest
estağfurullah fikir babalığı bize bol gelir Mehmet bey ama sizin bu jestiniz mutlu etmedi desem yalan olur..,,,teşekkür ederim-çok naziksiniz...

dert daha temiz ve pratik sulama nasıl yapılırdı? ordan yola çıktık biz bir tuğla koyduk siz duvarı örüp bitirmişiniz maşallah .....bu sistem dezavantajlarına rağmen çok güzel göründü gözüme ,,,

Yahya beyin söylediği, en öenmli dezavantajı.... o çanak düzleştirilip sadece konarga haline getirlse sanki çok  daha sağlıklı olacak...

çiflerin kafeslerine de bir çözüm üretsenzi mesela eğilen bükülen kolayca ve ucuz,kolayca mante edilen özellikleri olan bir sistemle tamamlanırsa muhabbet üreticileri size müteşekkür olacaktır....

el ve emeklerinize sağlık emin olun bu uğraşlarınızın kat be kat yararını göreceksiniz....

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
benim merak ettigim kuşlar bu sulama sistemine alişabildimi güzel bir calışma paylaşıma teşekkürler.