Plexi(akrilik) Yem Temizleme Makinesi Yapımı (Yardım)

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Üstadlarım böyle bir makine yapmaya karar verdim, komple plexi'den yapmayı düşünüyorum...
Ölçüleri hakkında tek bir fikrim bile yok...Bu konuda yardımlarınızı benden lütfen ama lütfen esirgemeyiniz...

Kafamda 2 farklı model var, fakat ben 1 tanesini yapacağım Allah kısmet ederse...
Makineyi bu şekilde yapmayı düşünüyorum fakat komple plexi'den...
1.model

2.model(Çekmeceli ve hava çıkış delikli olduğunu farzedin)

1_En, Boy ve Uzunluğu ne olmalı?(İç yapılar da dahil)
2_Fanı tam olarak nereye koymalıyım?
3_Yem dökme deliğini nereden açmalıyım?
4_Hava çıkış yerini nereden açmalıyım?
5_Ankara'da plexi nereden temin edebilirim?
Yem dökme yerinden hava çıkışının kesinlikle olmaması lazım, yani öyle bir makine olmalı ki etrafa tek 1  yem kabuğu saçılmadan yemleri sorunsuzca ayıklayabilsin...

Sizlerinde yardımlarıyla bu projeyi %95 başarı oranıyla bitirmek istiyorum...
Değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...

Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
İlk olanında sıkıntı yok gibi 2. olanın fanı yukarda yemin hava ile en kolay şekilde teması gözönünde olmalı kabuk direk  ucsun  fanı yukarda  hava cıkışınıda malum kabuk haznesinin üstünden acsan sıkıntı olmaz  diyorum

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Yani diyorsunuz ki Ünal hocam, ''1.modelin fanı biraz yukarıda olsa daha iyi olurdu, geriye kalan dizilişlerinde sorun yok''. Doğru anlamışmıyım :)
Ayrıca bu videodaki gibi yem dökülen yerden hava üfürmemesi lazım...
Bakınız: Dakika 3:48-3:55 arası hava çıkışı var..(normalde olmaması lazım)

maquina de limpar sementes, birds seed Clear

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Ellerinize sağlık güzel ve ucuz yollu bir çalışma olmuş...Ölçülerinizi değerlendireceğim ;)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
videosunu cektiğiniz  yem ayıklamanın fanı ideal diğeri ahşap olanınki yukarda idi bunun fan  yeri iyi sıkıntı olmaz diyorum  güzelde olmuş güle güle kullanın

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Hocam o video bana ait değil, henüz yapmadım ben makineyi..
Eklediğim videoyu seyrettiniz mi bilmiyorum ama, belirttiğim dakikalarda bariz olarak belli ki, yem koyulan yerden hava çıkışı mevcut.Bunu nasıl engelleyebilirim?

HelpMe!

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Ben bi ara iki tane yapmıştım. Ama ölçülerini tamamen gözkararı yaptım. En kötüsü pervaneyi devir ayarlı yaparsın (dimmer ile). Baktın yem kabuklu düşüyor, pervaneyi hızlandırırsın. İşlem tamam. Belki fikir olarak yardımcı olabilir.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,2461.0.html
Gerçekten çok güzel olmuş abi, yalnız yemi koyduğunuz yerden hava çıkışı oluyor mu merak ettim? icon_think
Ayrıca iç tasarımında hangi malzemeyi kullandınız?Mavi ve beyaz olanları soruyorum :)

Elimde hazır universal adaptöre bağlı 12v'lik fan mevcut...inşeAllah yeterli gelir...

E

elaziz2316

Guest
      Ucuzlukçu mağazalarından almış olduğum plastik saklama kaplarını kullandım. Mavi parçalar, çekmece olarak kullanmış olduğum küçük saklama kaplarının kapaklarıdır. Bu saklama kaplarının yan kulplarını da ön tarafa yapıştırarak (silikon ile) çekmece kulpu yapmış oldum. Yani bir büyük boy, iki tane küçük boy saklama kabı ile bir adet plastik huni yeterli oluyor. Silikonu sıcak silikon tabancası ile kullandım. Çok pratik oldu.

Yem koyduğum yerden hava çıkışı oluyor. Ama sürekli yem ile dolu tutar isem hava çıkışı olmuyor. Yani hava zaten çıkamıyor :) . Karşı tarafta yeterince hava tahliye yerinin olması faydalı.

ek9966

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
Kaplan
Merhabalar. Konunuzu görüp bende yaptım bir tane. Ama sıkıntılı oluyor. Babasıyla beraber yapmış olan arkadaş ( link veren ) ın projesini biraz şekillendirere yapmaya çalıştım. Hava silkülasyonu tam olarak sağlanamıyor. Yani hava hava çıkış yerinden değilde yem haznesi ve aşağıdan çıkıyor. Bu da istenmedik bir durum. Yemler dışarı uçuşuyor. Ben tamamen fantezi amaçlı yaptım :) Tek kuşum var üflemek daha kolay. İsterseniz deneyin ama çok sağlıklı olmuyor.

A.VOLKAN AK

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
AK
Arka plandaki kanarya sesleri daha çok ilgimi çekti paylaşım için teşekkürler

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Sağlık sorunlarım nedeniyle ara verdiğim projeme Allah izin verirse Çarşamba günü başlayacağım.
InşeAllah çok güzel, kusursuz ve kullanışlı bir makina olacak.
Çok yakında...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
geçen hafta kendim yapmış olduğum yem üfleme-temizleme makinesini dün test ettim
sonuç mükemmel
tek üflemede güzel temizlik yaptı valla
maliyetide 20 tl yi geçmedi...
zamanı olanlar uğraşıp yapmayı denemeli bence.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mert Bey fotoğraf video filan paylaşabilirseniz sevinirim.