protein

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
protein yüksek besinler veya tahıllar hangilerdir kuşlarımıza hangi sıklıkla verebiliriz arkadaşlar

Ramazan Demet

Uzman Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Demet
haşlanmış yumurta ve tahıllardanda soya fasulyesi protein açısından zengindir dahada vardır ama aklıma gelmedi şimdilik

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
maş fasulyesi çimlendirildiğinde yüksek protein değerlerine sahip oluyor. Haftada 2 kere mamalarına karıştırarak verebilirsiniz

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
yumurtanın sarısı veya beyazı arasında protein farkı var mı? Yoksa her iki tarafınıda vermelimiyiz?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
maş fasulyesi çimlendirildiğinde yüksek protein değerlerine sahip oluyor. Haftada 2 kere mamalarına karıştırarak verebilirsiniz
+1 ŞAHİN ABİ BANADA ÖNERMİŞTİ BUĞDAY ÇİMLENDİRMESİ İLE KARIŞTIRIP UYGULUYORUM DÜZENLİ KULLANIMDA FARKI GÖRECEKSİN

AYRICA TADIDA TANDIR ÇORBASI GİBİYMİŞ DAHA ÖNCE HİÇ YEMEMİŞTİM BENİMDE HOŞUMA GİTTİ :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Emre KAYACIK' Alıntı:
yumurtanın sarısı veya beyazı arasında protein farkı var mı? Yoksa her iki tarafınıda vermelimiyiz?
Her iki tarafınıda vermeniz iyi olur. Yumurtaya sadece protein değeri bakımından bakılmamalı. Daha bir çok besin ve mineral bakımından hem beyazı hemde sarısı önem arz etmektedir. Yumurtanın bütününde 6,25 gr protein vardır. Beyazında 3,52 gr. Sarısında ise 2,78 gr protein içermektedir.

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Üstad Sn. Ertuğrul Görüşük Çalışmasıdır,Arşiv niteliğindedir...

Kanarya yemi-Alpiste-(Phalaris canariensis)

İÇERİĞİ

ANALISIS CUANTITATIVO:
Contenido graso / Indice gordura / Fat content-YAĞ : 4,1 %
Fibra / Fiber-LİF : 21,3 %
Proteína / Protein-PROTEİN : 13,7 %
Minerales / Minerals-MİNERAL: 3,5 %
Hidratos de Carbono / KARBONHİDRAT : 56,2 %
Energía / Energy ENERJİ: 388 Kcal./100 grs.
Calcio / Calcium-KALSİYUM: 0,05 %
Fósforo / Phosphorus-FOSFOR: 0,55 %

Aspur-Aspir-Yalancı safran(Carthamus tinctorius)

İÇERİĞİ

Bir aspir tanesinin içinde ortalama olarak
%30 karbonhidrat,
%18 protein,
%33 yağ,
% 7 kaba lifler (selüloz) bulunmaktadır
http://guvercin.blogcuzade.com/category/beslenme/

‘Proteinli ve Yağlı Güvercin Yemleri’bölümünde

E

elaziz2316

Guest
    Zannımca protein değeri en yükdek olan yerfıstığı. Bunu nasıl vermemiz uygun olur acaba? Havanda ezip mamaya karıştırıp mı? Yoksa yine havanda ezerek sade olarak mı?

Yerfıstığı veren arkadaşlar nasıl veriyor acaba?

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba protein bezelye ve mercimektede yüksek oranda vardır mamanın içine bezelye unu koyabilirsiniz yer fıstığına gelince kırılmış vaziyette satılıyor doğrayıcıdan geçirip yine toz halinde mamaya ekleyebilirsin ancak bunlar çok kilo yapar özellikle yer fıstığı hiç anlamadan bir anda tombiş tombiş kuşlarınız olabilir kafeslerdeki kuşlara  çok fazla verilmesini tavsiye etmem salmadakilere daha uygun olur..

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Murat TÜRKOĞLU' Alıntı:
Merhaba protein bezelye ve mercimektede yüksek oranda vardır mamanın içine bezelye unu koyabilirsiniz yer fıstığına gelince kırılmış vaziyette satılıyor doğrayıcıdan geçirip yine toz halinde mamaya ekleyebilirsin ancak bunlar çok kilo yapar özellikle yer fıstığı hiç anlamadan bir anda tombiş tombiş kuşlarınız olabilir kafeslerdeki kuşlara  çok fazla verilmesini tavsiye etmem salmadakilere daha uygun olur..
+1 özellikle mercimek rondodan geçirip un gibi yaptım kuru mamanın içerisine karıştırıp kuşlara verdiğimde uzun vadede sıkıntısını yaşadım sonradan baktımki kalorisi çok yüksek acaba benmi ayarı kaçırdım diye sormak istedim kullanıpta zarar gören varmı başka

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
yumurtanın sarısı yağ agırlıklıdır. insanların yemesi gereken kısım beyazıdır protein deposudur hatta agır spor yapanlar sarıyı çöpe, beyazı mideye atar. kaynatılmış yumurtanın beyazının sindirilmesi daha kolay ve hızlıdır.