Yaşar yılmaz
Uzman Üyemiz
- Adı
- Yaşar
- Soyadı
- Yılmaz
protein yüksek besinler veya tahıllar hangilerdir kuşlarımıza hangi sıklıkla verebiliriz arkadaşlar
+1 vede yeşillikerbay' Alıntı:Haşlanmış Yumurta hazır Yumurtalı mama Ayçekirdeği mısır darı havuç elma protein yüklü yiyeceklerdir..
+1 ŞAHİN ABİ BANADA ÖNERMİŞTİ BUĞDAY ÇİMLENDİRMESİ İLE KARIŞTIRIP UYGULUYORUM DÜZENLİ KULLANIMDA FARKI GÖRECEKSİNŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:maş fasulyesi çimlendirildiğinde yüksek protein değerlerine sahip oluyor. Haftada 2 kere mamalarına karıştırarak verebilirsiniz
Her iki tarafınıda vermeniz iyi olur. Yumurtaya sadece protein değeri bakımından bakılmamalı. Daha bir çok besin ve mineral bakımından hem beyazı hemde sarısı önem arz etmektedir. Yumurtanın bütününde 6,25 gr protein vardır. Beyazında 3,52 gr. Sarısında ise 2,78 gr protein içermektedir.Emre KAYACIK' Alıntı:yumurtanın sarısı veya beyazı arasında protein farkı var mı? Yoksa her iki tarafınıda vermelimiyiz?
+1 özellikle mercimek rondodan geçirip un gibi yaptım kuru mamanın içerisine karıştırıp kuşlara verdiğimde uzun vadede sıkıntısını yaşadım sonradan baktımki kalorisi çok yüksek acaba benmi ayarı kaçırdım diye sormak istedim kullanıpta zarar gören varmı başkaMurat TÜRKOĞLU' Alıntı:Merhaba protein bezelye ve mercimektede yüksek oranda vardır mamanın içine bezelye unu koyabilirsiniz yer fıstığına gelince kırılmış vaziyette satılıyor doğrayıcıdan geçirip yine toz halinde mamaya ekleyebilirsin ancak bunlar çok kilo yapar özellikle yer fıstığı hiç anlamadan bir anda tombiş tombiş kuşlarınız olabilir kafeslerdeki kuşlara çok fazla verilmesini tavsiye etmem salmadakilere daha uygun olur..
hilmi akyldız' Alıntı:paylaşım için teşekkürler