Salmada kavganın videosu

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Maşaallah. Mehmet bey böylesi büyük bir salmayla baş etmek baya zor olsa gerek.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
coşkun yerde yatan yaraladıkları muhabbet kuşu sonu ölümle sonuçlandı
Anladım Selahattin Abi. Peki neden saldırmışlar. Yani Salma kafeslerde normal bir durum mu bu? Sebebini merak ettimde..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kalbi olanlar, hissiyatı fazla olan, etkilenen benim gibi depresif kişileri anlatımım etkileyebilir. Okumaması önerilir.

Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Mehmet  geçmiş olsun hemcinclerine karşı en fazla şiddet uygulayan muhabbet  kuşundan başka kuş yoktur herhalde videoda tam zamanında yakalamış

iznin olursa bu videoyu ayrı bir yerde oynatcam
İzin  ne demek abi, kim isterse, istediği şekilde kullanabilir. Aslında  kamera sürekli çekiyor. Ben tam canını verdiği anı kestim. Olay çok uzun  süre devam ediyor. Saat 9 da başlıyor. 1 saat boyunca bütün salmayı  gezdiriyorlar, kimi kafsına vuruyor kimi çiftleşmeye çalışıyor. bazan  kendisi çırpınarak ordan oraya çarpıyor. Her taraf kan. Kesinlikle bu  kuşlar çok vahşiler, evcilleşmek falan hikaye. Kendi cinsini öldürüp  kafasını gözünü yiyen bir tek leş yiyicilerde ve bunlarda var sanırım.  Bunları yazarken inanın elim titriyor şu anda. Belki kamera koymasam  daha iyiydi.

Girdim içeriye, köşeye kadar sürüklemişler kalan  parçalarını, elime aldım kızarak bağırdım. Baya bir kavga ettim, tabi  bunların hepsi sustu. Bu arada bir ses duydum, bu sesi çok iyi  biliyorum. Yavru sesi. daha çıkalı bir kaç saat olmuş. Tabi öfkeyle  karışık, sevinç gibi karışık duygularla dışarı çıktım. Bu üretimhnemde  daha ilk yavru olması beni yumuşattı. Burda insanların cenazesinin bile  arkasından söylenen bir söz söylemek herhalde çok uygun olacak. "Hayat  herşeye rağmen devam ediyor."

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Anladım Selahattin Abi. Peki neden saldırmışlar. Yani Salma kafeslerde normal bir durum mu bu? Sebebini merak ettimde..
    Coşkun bey, sebep o kadar çoktur ki, neredeyse "Gözünün üzerinde kaş var" diyerek saldırabiliyorlar. Yuvalık, besin, eş ve yavru kıskanma, yüksek tünek vb. onlarca sebep..
    Salmalarda Hiyararşik düzen vardır ve muhtemelen bu düzenin getirisi gruplaşmalar olur. Bire bir kavgalarıda; bir kuşa birden çok kuşun saldırısıda görülmüştür. Salmadaki bir kuşun ölümü, salmadan çıkarılması yahut salmaya yeni bir kuş eklenmesi tüm dengeleri alt-üst edebilir..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ahmet SALMAN' Alıntı:
geçmiş olsun mehmet abi,bu arada yandaki boş olan salmayı nezaman dolduracaksın
Saol Ahmetcim. Salmayı doldurmak sorun değil inanki, kuşları aynı aylık bulabilmek sorun. Yaş farkları olmasın istiyorum.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Sebep yuva kavgası olabilir. Yada eş seçimi. Evet Coşkuncum bunlar gayet normal, kuşların doğası böyle.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
mehmet abi böyle olaylar ile karşılaşmak çok kötü insanın sinir sistemini bozar,senin adına çok üzüldüm,ilk yarunun sesini duymana da çok sevindim,bundada bir hayır varmış demekki.

FurkanYGCLR

Takipçi Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Yağcılar
Biri gider biri gelir olmuş ama bu gidenin gidişi baya üzücü şekilde olmuş geçmiş olsun abi.

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.Kuşunuzun ölümüne çok üzüldüm ama gerçektende hayat süprizlerle doluymuş Biri giderken biri geliyor :(.Geçmiş Olsun.Şu konuya parmak basmak istiyorum.Herkes salmada üretim daha kolay ve karlı diyiyor.Kolay olduğu doğrudur ama karlı olduğu her durumda doğru değldir.Örnek verelim...
Bir salma aldınız Box tan daha karlı.onun içini  kuşla doldurdunuz.Kuşlarınız güvenilmesse ve asi,agresif se büyük ölçüde ölümlerle karşılaşabiliriz.Eğer yok ben güvenilir alcam diyorsanız.Güvenilir garantili kuşlar nerdeyse normalden 2 hatta bazen 3 katı daha pahalı oluyor.Onun yerine Box Kafes yaptırın.30 dan-40 dan yavrular alın.6 ay sonra eşleşmeye başlarlar.Eğer eşleşmeyen kuşunuz olursa onu 40-50 TL civarında satabilirsiniz.Damızlık olduğu için.30 Liradan aldığınız kuş eşleşmemiş bile ise 40-50 TL ye satabilirsiniz kar kardır.Bu yüzden eğer üretime başlarsam salma asla almam.Bu benim düşüncem.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ahmet SALMAN' Alıntı:
mehmet abi böyle olaylar ile karşılaşmak çok kötü insanın sinir sistemini bozar,senin adına çok üzüldüm,ilk yarunun sesini duymana da çok sevindim,bundada bir hayır varmış demekki.
mehmet abi çok geçmiş olsun ahmet abim düşündüklerimi yazmış sağolsun bir an evdeki kuşlarıma bile kızasım geldi :(

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
mehmet bey tekrar geçmiş olsun
ben başıma gelen 2 tecrübeyi paylaşmak isterim
1.başlarda yuvalıkları kimi yukarıda kimi aşağıda olmak üzere astım.sonra baktımki üstteki yuvalıklar için kavgalar olmaya başladı .alttaki yuvalıklara hiç ilgi yoktu.bende tüm yuvalıkları aynı hizaya astım(benim amatör üretimhane başlığında görüldüğü gibi)
2. bu aralar eşler çoğalmaya başladı yuvalıklar az gelir oldu.ben artık çift sayısını sabitleyeceğim fazlalıkları elden çıkaracağım.3 yada 4 tane fazla yuvalık olacak.14 çiftim var 17 yuvalık asılı.
benim kafamdaki fikir salmada en fazla 10-13 çift olması salma sayısını çok tutmak
benim yerim müsait olmadığı için limitimi doldurdum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
metroxylon' Alıntı:
mehmet bey tekrar geçmiş olsun
ben başıma gelen 2 tecrübeyi paylaşmak isterim
1.başlarda yuvalıkları kimi yukarıda kimi aşağıda olmak üzere astım.sonra baktımki üstteki yuvalıklar için kavgalar olmaya başladı .alttaki yuvalıklara hiç ilgi yoktu.bende tüm yuvalıkları aynı hizaya astım(benim amatör üretimhane başlığında görüldüğü gibi)
2. bu aralar eşler çoğalmaya başladı yuvalıklar az gelir oldu.ben artık çift sayısını sabitleyeceğim fazlalıkları elden çıkaracağım.3 yada 4 tane fazla yuvalık olacak.14 çiftim var 17 yuvalık asılı.
benim kafamdaki fikir salmada en fazla 10-13 çift olması salma sayısını çok tutmak
benim yerim müsait olmadığı için limitimi doldurdum
Evet Özgür bey, söylediklerinize aynen katılıyorum. Bütün arkadaşlara dilekleri için teşekkür ederim.

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Geçmiş olsun Mehmet bey bundan sonraki dönemlerde böyle sıkıntılarla ve acı olaylarla karşılaşmamanız dileğiyle