- Web sitesi
- www.muhabbetkusuureticileri.org
- Adı
- Selahattin
- Soyadı
- GÜÇLÜ
Anladım Selahattin Abi. Peki neden saldırmışlar. Yani Salma kafeslerde normal bir durum mu bu? Sebebini merak ettimde..Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:coşkun yerde yatan yaraladıkları muhabbet kuşu sonu ölümle sonuçlandı
İzin ne demek abi, kim isterse, istediği şekilde kullanabilir. Aslında kamera sürekli çekiyor. Ben tam canını verdiği anı kestim. Olay çok uzun süre devam ediyor. Saat 9 da başlıyor. 1 saat boyunca bütün salmayı gezdiriyorlar, kimi kafsına vuruyor kimi çiftleşmeye çalışıyor. bazan kendisi çırpınarak ordan oraya çarpıyor. Her taraf kan. Kesinlikle bu kuşlar çok vahşiler, evcilleşmek falan hikaye. Kendi cinsini öldürüp kafasını gözünü yiyen bir tek leş yiyicilerde ve bunlarda var sanırım. Bunları yazarken inanın elim titriyor şu anda. Belki kamera koymasam daha iyiydi.Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:Mehmet geçmiş olsun hemcinclerine karşı en fazla şiddet uygulayan muhabbet kuşundan başka kuş yoktur herhalde videoda tam zamanında yakalamış
iznin olursa bu videoyu ayrı bir yerde oynatcam
Coşkun bey, sebep o kadar çoktur ki, neredeyse "Gözünün üzerinde kaş var" diyerek saldırabiliyorlar. Yuvalık, besin, eş ve yavru kıskanma, yüksek tünek vb. onlarca sebep..Coşkun Özdemir' Alıntı:Anladım Selahattin Abi. Peki neden saldırmışlar. Yani Salma kafeslerde normal bir durum mu bu? Sebebini merak ettimde..
Saol Ahmetcim. Salmayı doldurmak sorun değil inanki, kuşları aynı aylık bulabilmek sorun. Yaş farkları olmasın istiyorum.Ahmet SALMAN' Alıntı:geçmiş olsun mehmet abi,bu arada yandaki boş olan salmayı nezaman dolduracaksın
Sebep yuva kavgası olabilir. Yada eş seçimi. Evet Coşkuncum bunlar gayet normal, kuşların doğası böyle.Coşkun Özdemir' Alıntı:Anladım Selahattin Abi. Peki neden saldırmışlar. Yani Salma kafeslerde normal bir durum mu bu? Sebebini merak ettimde..
mehmet abi çok geçmiş olsun ahmet abim düşündüklerimi yazmış sağolsun bir an evdeki kuşlarıma bile kızasım geldiAhmet SALMAN' Alıntı:mehmet abi böyle olaylar ile karşılaşmak çok kötü insanın sinir sistemini bozar,senin adına çok üzüldüm,ilk yarunun sesini duymana da çok sevindim,bundada bir hayır varmış demekki.
Evet Özgür bey, söylediklerinize aynen katılıyorum. Bütün arkadaşlara dilekleri için teşekkür ederim.metroxylon' Alıntı:mehmet bey tekrar geçmiş olsun
ben başıma gelen 2 tecrübeyi paylaşmak isterim
1.başlarda yuvalıkları kimi yukarıda kimi aşağıda olmak üzere astım.sonra baktımki üstteki yuvalıklar için kavgalar olmaya başladı .alttaki yuvalıklara hiç ilgi yoktu.bende tüm yuvalıkları aynı hizaya astım(benim amatör üretimhane başlığında görüldüğü gibi)
2. bu aralar eşler çoğalmaya başladı yuvalıklar az gelir oldu.ben artık çift sayısını sabitleyeceğim fazlalıkları elden çıkaracağım.3 yada 4 tane fazla yuvalık olacak.14 çiftim var 17 yuvalık asılı.
benim kafamdaki fikir salmada en fazla 10-13 çift olması salma sayısını çok tutmak
benim yerim müsait olmadığı için limitimi doldurdum