Salmadan Kafes Sistemine Geçiş

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
forumdaki konuların hemen hemen %70 ini okudum ve salma üretimden box kafes üretime geçmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım.bunun tek sebebi var .ciddi bir salgın hastalıkta tüm kuşları kaybetme korkusu.
fakat beni en çok düşündüren konu kafese koyduğum kuşlar büyük bir ihtimalle yumurtlamayı 3-4 ay yada daha fazla kesecekler diye düşünüyorum.
daha önce salmadan kafes sistemine geçen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa  ve kafese geçmenin doğru karar olup olmadığı ile ilgili fikirlerini diğer tüm arkadaşlar fikir belirtip yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

E

elaziz2316

Guest
    Bence iyi bir karar vermişsiniz (şahsen bende BOX kafes sisteminde üretim yapılmasından yanayım). Tecrübeli arkadaşlar bilgi verecektir.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kafes sistemine geçerken salmadaki eşleri ile atarsanız.yumurtlama süresi fazla uzamaz.kafes yuva ve yavru kontrolü daha iyi olur.ama siz salmada randuman alamadınızdamı kafese geçiyorsunuz.birde eğer salmadaki kuşlar sağlıklı ise neden salgın hastalık olsun.tabi salmaya dışarıdan kuş koyarsanız.hastalık yayıla bilir ama baştan beri eger salmadaki kuşlar aynı ise bence hastalık olmaz.hastalık daha çok dışarıdan gelen kuşlardan gelir.dışarı derken başka arkadaşınızdan aldığınız kuşu kasdediyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
kafes sistemine geçerken salmadaki eşleri ile atarsanız.yumurtlama süresi fazla uzamaz.kafes yuva ve yavru kontrolü daha iyi olur.ama siz salmada randuman alamadınızdamı kafese geçiyorsunuz.birde eğer salmadaki kuşlar sağlıklı ise neden salgın hastalık olsun.tabi salmaya dışarıdan kuş koyarsanız.hastalık yayıla bilir ama baştan beri eger salmadaki kuşlar aynı ise bence hastalık olmaz.hastalık daha çok dışarıdan gelen kuşlardan gelir.dışarı derken başka arkadaşınızdan aldığınız kuşu kasdediyorum.
Zeki beye katılıyorum. Fakat geçmekte kararlı iseniz box sistemi her zaman daha güvenlidir

kamburmelek

Üyemiz
peki arkadaşlar benim bir sorunum var.. şimdi benim evde bir yerli 3 de jumbo çiftim var..bu jumbo çiftlerden birisini üretimhaneden yuvalığı ve yumurtasıyla almıştım ama kafesi çok kirli olduğundan dolayı ben de çifthanenin bir gözüne yuvalığını takıp kuşları da oraya koydum. diğer gözüne de başka bir çift..diğer çifthanede de bölmeler ayrılmış şekilde iki çift var ama bölmeler arası telli olduğundan benim önceden yerli çiftimin dişisi kafes tellerinin arasından eş olmayan jumbo çiftimin erkeğiyle gagalaşıyor..
bana bir akıl verin..ben üretim yapmak istiyorum ve çifthanede ikişer çift için üretim uygunmudur..iki çifthaneye bölmeleri ayırarak toplam dört yuvalık taktım..bir çiftim eş değil eşe attım diğerleri eş..ama daha çiftleştiklerini bile görmedim..her türlü bakımı yapmama rağmen..
kuşlar evimizin salonunda duruyore eşim diğer odada bazen ders çalışıyor akşama yemek yapana kadar da girmiyor..girince de fazla ses yapmaz..ama ben kuşların çiftleştiklerini hiç görmedim birbirlerini yemlemelerine rağmen..

kamburmelek

Üyemiz
üstteki mesajımın devamı olarak bunu okursanız..size sormak istediğim ne yapmam gerekiyor..çifthanede iki çift kuş çiftleşmez mi birbirlerini rahatsız mı ederler..tellerin arasına bölme kısmı oluşturan telin bir yüzünü kartonla kapasam olur mu acaba..
çiftleşmelerini sağlamak içinse kimsenin olmadığı oda mı iyi yoksa yalnızca akşam girilen gündüz sessiz ama daha sıcak olan oda mı.lütfen akıl verin.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ara bölmeyi kontrplak kullanarak ayırabilirsiniz. Kartonu kemirirler

kamburmelek

Üyemiz
peki şahin bey kontraplak koymadığım taktirde bu kuşların çiftleşmeleri zor mu..mamalarını yemlerini herşeylerini eksiksiz yaptığım halde üretimde hala sonuç alamadım..bugün fertivit siparişi de verdim.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar salma dediğin zaman ebatların büyük olması lazım.küçük kafese iki çift koyarsanız.çiftleşme olmaz çünki kuşlar birbirleri ile uğraşmaktan kur yapamazlar.tek kafeste iki kuş olmaz.yine dua edin kavgalar olmamış.bence dört ayrı kafes olsa şimdi kadar belkide yavru alırdınız.

kamburmelek

Üyemiz
Zeki hocam şimdi çifthane kullanıyorum ben tek bir kafes değil..çifthane bölmelerle ayrılıyor..ve her bölmesine bir çift kuş koydum yan tarafındaki kapıya da yuvalık koydum...yani kuşların birbiriyle kavga etme durumu yok ama ötüşleri sesleri görüntüleri birbirini belki etkiler bunu sordum.
bölmeli çifthanede araya bölme konulduğu taktirde kuşlar üretimi sağlar mı ..
sorum bu.lütfen cevap verir misiniz.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
pardon ben yanlış anladım.çifthanenin arasını kapat yani çiftlerin birbirini görmesinler.mamaya devam et.yumurta alacaksın.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
kamburmelek' Alıntı:
peki şahin bey kontraplak koymadığım taktirde bu kuşların çiftleşmeleri zor mu..mamalarını yemlerini herşeylerini eksiksiz yaptığım halde üretimde hala sonuç alamadım..bugün fertivit siparişi de verdim.
Araya kontrplak koymadığınız taktirde sizinde belirttiğiniz gibi ilgileri birbirlerine olmaz.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
özgür salmaların bulunduğu üretimhanede kafes üretimini düşünüyorsan seni fazla geriletmiyeceğini düşünüyorum.
Yer aynı,sahibi aynı,yem ve su aynı,mama aynı çok bir değişiklik yok 1-2 ayda Zaman kaybetsende kafes üretimi için değer
İnanki kuşlarını daha iyi tanıyacaksın ve bileceksin

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
salmamda şu anda hiç problem yok selahattin bey
benim amacım salmadan kafese geçiş değecekse  sorunlar olmadan geçiş yapmak.
birde beni çok düşündüren konu:
benim kuşlar şimdiye kadar hep özgürce uçtular hiç kafes görmediler
kafese koyduğumda çok yadırgarlarmı?
stres yaparlarmı?

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Özgür bende muhabbet kuşu üretiminde yeniyim.Bu işe başlamadan önce çok araştırdım ve bu işi profesyonel olarak yapanlardan hiç birinin salma üretimi yapmadığını gördüm.Biz bir kaç arkadaş 40*40*40 cm lik kafeslerde üretim yapıyoruz ve çok memnunuz.Kafesleri kafes+akıllı yemlik+suluk+mamalık olarak 25 tl ye alıyoruz.Sen İzmir'de 20-22 tl ye bulabilirsin.Bir araştır derim.Kafesler aşağıdaki fotoğraftaki kafeslerdir.

kamburmelek

Üyemiz
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler..dün gece eve gidip çifthanemi dolap bezi ile çok güzel bir şekilde ayırarak kapattım hem görsellik güzel oldu hem de çiftlerim daha yakın davranmaya başladı birbirlerine..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
kamburmelek' Alıntı:
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler..dün gece eve gidip çifthanemi dolap bezi ile çok güzel bir şekilde ayırarak kapattım hem görsellik güzel oldu hem de çiftlerim daha yakın davranmaya başladı birbirlerine..
Dolap bezini kemirebilirler dikkat edin