Gunesisigi' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, ben bu konularda oldukça cahilim ama hızla bir şeyler öğrenme yolunda ilerliyorum. Bu yüzden cahilliğimi bağışlayın lütfen.
Bu dinlendirme olayı neden gerekli ve ne sıklıkta yapılması gerekiyor acaba, öğrenebilir miyim.
Saygılar.....
Ben bildiğim kadar cevap vereyim. Üstadlar daha ayrıntılı verirler...
Salma Kafesler, Muhabbet kuşları için rahatlıkla uçmalarını sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirmekleri açısından önem taşıyan bir kafes sistemi...
Uçan kuş daima sağlıklı kalır, tüy değiştirme döneminde kuşlar salma kafeslerde oldugunda daha rahat şekilde tüye girebilir. Rahatlıkla kanat çırpabilirler...
Eşi olmayan kuşlar salma kafeslerde kendilerine eş bulurlar...
Aşırı yağlanması olan kuşlarda döl tutmayabilir bu yüzden salma kafeslerde uçurularak fazla kilolarından arındırılmaya çalışılır...
Bizler nasıl yürüyüş yaptıgımzıda zinde,formda kalıyoruz. Kuşlarda uçtuklarında zinde ve formda kalıyor. Daracık bir kafeste boyutu ne kadar geniş olursa olsun rahatlıkla kanat çırpıp uçamayan bir kuş ilerleyen dönemlerde rahatsızlanabilir...
Kuşlar sürekli çalıştıklarından dolayı bitkin düşerler tam randımanlı verimi tekrar alamıyabilirsin. Ortalama 2-3 kuluçkadan sonra dinlendirmeye alabilirsin. yada yazın sıcak havalarda kuşları telef etmemek adına dinlendirmeye çekebilirsin. Üreticiler bunları iyi gözlemler sayesinde karar verip peridiyotik olarak uygularlar...
O yüzden salma kafeslerin önemi büyük...