Serbest uçuş hakkında

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Merhabalar elimde bir çift muhabbet kuşu var üretim için uçurmamak gereklimi yoksa uçuş yapılacaksa ne aralıklarla veya ne sıklıkla olmalıdır?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Bu konunun kuşların birbirinden farklı yaşantısıyla ve kuluçka durumuyla ilgi oldukça karmaşık bir konu olduğunu düşünüyorum..
  İyi uçucu kuşlarımı kuluçkanın yumurtlama olan ilk safhasında da, yavruların olduğu kuluçkanın ikinci safhasında da serbest uçuş imkanı verdim. Kuşlarım iyi birer uçucuydu biraz zorlanarakta olsa (dişiler) kafes ve yuvalığa dönebildi. Yumurtalama safhasındaki her kuş yuvalığa geri dönemeye bilir; Özellikle bu süreçte efor sarfettirmemenizi öneririm..

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Cevaplarınız için teşekkürler. İlk defa yavru alacam dediğiniz gibi enerjilerini uçmayla kaybetmesinler yavru alana kadar onlara ceza  :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Bu konunun kuşların birbirinden farklı yaşantısıyla ve kuluçka durumuyla ilgi oldukça karmaşık bir konu olduğunu düşünüyorum..
  İyi uçucu kuşlarımı kuluçkanın yumurtlama olan ilk safhasında da, yavruların olduğu kuluçkanın ikinci safhasında da serbest uçuş imkanı verdim. Kuşlarım iyi birer uçucuydu biraz zorlanarakta olsa (dişiler) kafes ve yuvalığa dönebildi. Yumurtalama safhasındaki her kuş yuvalığa geri dönemeye bilir; Özellikle bu süreçte efor sarfettirmemenizi öneririm..
+1

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
+1