Sıkıntım Buyuk

awunthu

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
soran
Arkadas sultan papaganim var. Ilk olarak nefes alirken gogus kismi sisiyor ayrica nefes alirken hirilti var. 2 ikinci olarak kuruma olarak adlandirilan gogus kismida bicak sirti gibi keskin kemik gorunuyor. Halsiz hareketsiz ve yem yemesinde sikinti var.Yani yem yemesi azaldi. Konusan kus hareketli olan kus simdi kotu durumda. Veterinere goturdum antibiyotik verdi vitamin verdi hic biri iyi gelmedi ve halen ayni simdi ben ne yapmaliyim gozumun onunde kusum olecek lutfen bilen kisiler yardim etsin.

awunthu

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
soran
Formda kuruma hastaligi icin tedaviler var bunlari mi uyguliyim ? Cunku nefes alirken gogus kisma sisme oluyor kafam buruya takildi acep burdaki sikinti mi bu hale getirdi kusumu ? Bi yardim edinde kusu kurtaralim.

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Ben tedavi etme yöntemi paylaşmıştım. Onu kullanabilirsiniz. Ben çok büyük faydasını gördüm kuşum canavar gibi şu an. Eğer bilmiyorsanız söyleyin anlatayım. Fakat bu tedavi muhabbet kuşlarında sonuç alınan bir tedavi sultan papağanlarına iyi gelirmi bilemiyorum...

awunthu

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
soran
Sizdede kusun gogus kisminda nefes alirken sisme oluyor muydu ?

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Hayır olmuyordu sadece kuruma vardı göğüs kemiği jilet gibiydi.

awunthu

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
soran
Nasil bi tedavi uyguladiniz bi yazabilirmisiniz rica etsem ?

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Burak SORAN' Alıntı:
Nasil bi tedavi uyguladiniz bi yazabilirmisiniz rica etsem ?
Tabii ki. Biteral bulamazsanız albitrol tableti 8 eşit parçaya bölün. Onu ezip suluğun %65-70 dolu olacak şekilde içine atın. Sonra ilaçlı suyu damlalıkla çekin sabah-öğle-akşam gagasının kenarına 2-3 damla damlatın kendisi içer zaten. Hergün suyunu tazeleyin. Eğer iyileşecekse zaten tedaviye 3. ya da 4. gün cevap verir canlanır biraz. 8. günün sonunda ise vitamin takviyesi yapın. Ama sizinki sultan papağı belki tedavi işe yaramaz. Tedaviyi uygulayacağım diyorsanız da 2-3 yerine 3-4 damla damlatabilirsiniz. Yem konusuna da gelecek olursak kafesiniz tabanında dururlar genellikle sizinki de duruyorsa yemliğini aşağı koyun. Elinizle besleyin. Altını günlük temizleyin.

awunthu

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
soran
8 esit parcaya boldugumun hepsinimi suluga koyup siringaya cekicem yoksa esit parcaya boldukten sonra parcalara ayirdigi mi mi teker teker kullanicam onu anlamadim