tahta tünekmi? plastik tünekmi? haşlanmış yumurta

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
Değerli ustalar sizlere bi kaç sorum olacaktı. tahta tünekmi iyi yoksa plastik tünekmi? haşlanmış yumurtanın fazlası kuşa zarar verirmi ? aldığım nijeri ayrı bi yemliğe koyupmu vereyim yoksa yemlerin içinemi karıştırayım? 1 haftalık kuşlarıma yuvalık takayımmı yoksa biraz zaman aldıktan sonramı takayım??

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
tünek: tabiki tahta tünek
yumurta: haftada 2 defa yeterli mama şeklinde
nijer: mamaya veya yeme katabilirsiniz
yuva: kuşlar birbirine alıştıktan sonra takarsınız

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Ersin AKSAR' Alıntı:
tünek: tabiki tahta tünek
yumurta: haftada 2 defa yeterli mama şeklinde
nijer: mamaya veya yeme katabilirsiniz
yuva: kuşlar birbirine alıştıktan sonra takarsınız
++

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
tahta tünek kullanmanız daha sağlıklı olur mama yavru varsa her gün verin yok yoksa haftada 2 sefer yeterli nijeri yiyeceklerini zannetmiyorum yinede tercih sizin

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
herkes ahşap tünek doğal fln falan diyor ancak tünek önemli değil yalnızca plastik tünek karşılıklı olmadığı ve esnek olduğu için çiftleşmede biraz sorun yaratabiliyor aksi durumda fark etmez. kaldı ki ahşap tünek diyenlerin yarısı pvc box kullanıyor. kutu plastik tünek ahşap doğal olsun diye :) bence yanlıs bir düşünce ben ikisinide kullanıyorum hiç fark yok.  haşlanmış yumurtanın fazlasının zararını görmedim hiç, yalnızca bozulmamasına dikkat etmek lazım ayrıca yumurtanın sarısı daha proteğinli gibi düşüncelerle sadece sarısını verenler var. çok yanlıs bir düşünce yumurtanın sarısı aksine hayvanın karaciğerine ciddi zararlar veriyor (muş). nijerse fazlası tüğe sokuyor ancak pek tercih ettikleri bir besin değil. bence nijere hiç bulaşma.