Tarçın Kullanımı

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Merhaba arkadaşlar ;

Akvaryum balıgı besledigim zamanlar tarçın kullanmış ve balıklarda yararını görmüştüm.Bilindigi gibi tarçının afrodizyak etkisi vardır.Kuşlarım için kullanmak amacıyla araştırmaya başladım.Araştırma sonucum aşagıdaki gibidir.Bu kadar yararı olan tarçının hem kuşlarda üremeye yararı olacagını ve hemde çogu hastalıklarının tedavisi oalcagına inanıyorum.Daha önce kullanan üreticimiz varmıdır.Sizce kuşlarıma bi zararı olurmu. Yarın denemeye başlayacagım sonuçlarıda gelişimleride burdan yazacagım bakalım hep birlikte görecegiz .

TARÇIN: Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır..

Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır..

Bir kaç yabancı veteriner sitesinden aldıgım yararları
  Medicinal Uses The medical properties of cinnamon were utilized by ancient health practitioners such as Dioscorides and Galen in their various treatments. In medieval times, cinnamon was an ingredient of medicines for sore throats and coughs. Cinnamon has been used to alleviate indigestion, stomach cramps, intestinal spasms, nausea, and flatulence, and to improve the appetite, and treat diarrhea.

A number of additional medicinal properties have been reported for cinnamon. In folk medicine it was used for treating rheumatism and other inflammations. Its mild anti-inflammatory, anti-spasmodic, and anti-clotting properties are believed to be due to its content of cinnamaldehyde. Cinnamon extracts are active against Candida albicans, the fungus responsible for vaginal yeast infection, and also Helicobacter pylori, the bacterium responsible for stomach ulcers. The antimicrobial properties of cinnamon are thought to be due to eugenol and a derivative of cinnamaldehyde.

Cinnamon extracts have also inhibited the growth of cultured tumor cells. This effect may be due to the presence of procyanidins and eugenol in the bark extract. Cinnamon is also useful as a food preservative to inhibit the growth of common food-borne bacteria such as Salmonella and E coli.

Türkçe Çevirisi

Tıbbi kullanır
tarçın tıbbi özellikleri onların çeşitli tedaviler Dioscorides ve Galen gibi eski sağlık uygulayıcıları tarafından kullanılmıştır. ortaçağ zamanlarda, tarçın boğaz ağrısı ve öksürük ilaçları bir madde idi. Tarçın ve hazımsızlık, mide krampları, bağırsak spazmları, bulantı, gaz ve hafifletmek için iştah geliştirmek ve ishal tedavisinde kullanılmaktadır.

ek tıbbi özellikleri bir dizi tarçın için bildirilmiştir. halk ilacı olarak romatizma ve diğer iltihapları tedavi etmek için kullanılmıştır. Onun hafif anti-inflamatuar, anti-spazmodik ve anti-pıhtılaşma özellikleri sinnamaldehit onun içeriğini bağlı olduğu düşünülmektedir. Tarçın özü Candida albicans, mantar vajinal mantar enfeksiyonu için sorumlu ve aynı zamanda Helicobacter pylori bakterisinin mide ülseri sorumlu karşı etkindir.
tarçın antimikrobiyal özellikleri bir sinnamaldehit türevi ve öjenol bağlı olduğu düşünülmektedir.

Tarçın özü de kültürlü tümör hücrelerinin büyümesini inhibe var. Bu etkiyi kabuğu özü de Prosiyanidinlerin varlığı ve öjenol bağlı olabilir. Tarçın da bir gıda Salmonella ve E. coli gibi yaygın gıda kaynaklı bakterilerin büyümesini engellemek için koruyucu olarak yararlıdır.

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
cemrehan' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürlerde kullanımı nasıl olacak tozundan mı? neye katılacak yememi veya yumurta mamasına mı?
İlk başta suyuna katacagım toz halinde .

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Arkadaşım balıklarda nasıl bir yöntemde kullanmıştın?Onuda paylaşırsan sevinirim.Birde nasıl bir faydasını gördün?

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Arkadaşlar tarçının fazla miktarda kullanımı mide sorunlarına yol açıyor kullanırken bunu dikkate alın.

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
:) Paylaşım için teşekkürler fakat 2-3 çift kuş üzerinde denemek lazım, faydası olabileceğini düşündüğümüz gibi zararıda olabilir. Bu yüzden bütün kuşlara vemeden önce deneme/yanılma yöntemini uygulanmalı diye düşünüyorum....

mumit

Takipçi Üyemiz
cemrehan' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürlerde kullanımı nasıl olacak tozundan mı? neye katılacak yememi veya yumurta mamasına mı?
ben mamaya tarçın kullanıyordum hoş kokulu mama olsun diye 1 kiloluk mamaya yarım çay kaşığı tarçın katıyordum şuan uzun uğraşlardan sonra sonunda istediğim mama yaptım, portakal özlü mamayı tamamen kendim yapıyorum o mama verdiğimde üretimhane portakal bahçesi gibi kokuyor :)artık tarçın kullanmıyorum. ama vermekte faydalı olduğunu öğrendim azda olsa tarçın vereceğim.