murat kabayel' Alıntı:
salih kardeşim bu işi önce severek yapacaksın ve sabredeceksin cabuk ve cok yavru istiyorsan yerli kuş derim ama güzel ve itinalı bakman lazım .ben ingiliz ve kırma bakıyorum yerli kuşum yok .bu kuşlar yerliye nazaran daha nazlı oluyorlar ama arada fiat farkı var yerli kuşun pazar fiatı 13 ila 15 arası ise kırmalar 20 ila 25 arası satılır yerli kuş 6 ila 8 yavruya bakabilir ama kırma yada ingiliz 3 ila 5 arası bakar .
Şu 13-15 tl ye yerli kuş , bunları bırakın...Sizde çok iyibiliyorsunuz bu kuşlardan damızlık olmaz.İzmir de dolaştıgımız kümeslerde gördük 13-15 arası kuşlar döküntü, bunu kümes sahipleride inkar etmiyor, bu kuşları petshop lar için ayırdıklarını belirtiyorlar...
kümes sahibi 2-3 kafese ayırmış kuşları bunlar 12- 18tl arası, şurdakiler 20 tl yerli fiyatları diye...yeni kümes kurmaya başlayacak olan arkadaşlar İzmirde kuş fiyatları ucuz deyip aldanmasın...12-17 tl ye aldıkları kuşlar dan damızlık olmaz, sonra bu kuşlar alıcıya birmüddet sonra 25-30 tl ye mal olacak bilğinize ve bir işede yaramayacak, sonra işlerimin yogunluğu nedeni ile kümesimi satıyorum demeye başlarlar...