Öncelikle herkese selam olsun. İspinoz yetiştiriciliği ile uğraşmaktayım. ( hobi amaçlı ) Bildiğiniz üzere canlıların yaşamasını sağlayan en önemli faktör. Su,oksijen ve yemektir. Yediğimiz besinler su ve oksijen ile yakılır. Bundan 6 ay önce uygulamasını hassasiyetle yaptığım bir şeyi sizle paylaşmak istiyorum. Kuşlarımın çiftleşme evresini ve çok iyi tanıdığım için kanat çırpından ne demek istediklerini anladığım için isim biraz daha kolay oldu diyebilirim. Doğal mineralli su kullanmak ile beraber kuş beslemenin daha kolay ve daha sakin bir şekilde ilerlediğine bire bir tanık oldum. Çok güçlü hatta ve hatta üremede problem çıkartan parot ve baykuş ispinozlarin yumurta bırakmasıyla yaptığım teoriler benim için kanuna dönüştü. Marka ismi ne kadar verilmesi doğru ya da yanlış bilemiyorum. O yüzden 1.5lt fiyatı 6.30TL büyük marketlerde satılan doğal mineralli, kısacası normalinden 6,5 kat daha pahalı bir su. Bizim kullandığımız sularda magnezyum ve kalsiyum yoktur. Özellikle ph değeri düşüktür. Örneğin asitli bir içecek içtiğinizde ph değeri 3 lerin altında olduğu için. Metabolizma daha hızlı çalışır. Efor sarfeder. Böbrek, bağırsak ve mide sindirmek için olağan ustu çalışır. Organlar yorulur ve yıpranır. Kısacası vücuda ne verirsen, ödül olarak onu verir. Gözden kaçan diğer özellik ise, magnezyum. Çoğumuzda kas ağrısı,kalp kapakçığı agrisi,ayak ağrısı,yorgunluk vs. Çoğu kişi magnezyum takviyesini eczaneden tablet şeklinde alır. Ama genede içinde koruyucu madde olduğu için organik olduğunu kimse söyleyemiyor. Bu özellik kas gelişimi iskelet yapısı çoğu herşeyi,cilt güzelliği vs. Çoğu şeyin üstesinden geliyor. 1.5lt suya 6.30TL ödemiş olsam evin yolunu bulamam diyenler olacaktır. Velhasıl atlanilan ve israf edilen gözden kacirdiginiz bir şey var. Hangi çift kusunuz 1 günde 75mml, sukutundaki suyun hepsini içmiş ki? Ben 4 yildir ispinoz besliyorum asla ve asla denk gelmedim. ( en sıcak aylarda bile ) bir çift ortalama günde 20ml su içse ( çok zor )hadi abartalım 25ml su içiyor diyelim. 1.5lt 6.30tl olan sudan; 60 kere dolum yapılır. Benim 6 çift kuşum olduğu için 10 günde bir bu suyu kulanıyorum. Aylık 20TL yapar. Emin olun diğer suyu daha fazla harciyorsunuzdur. Bir şeyi çok vermek değil. Taze ve günlük vermek önemlidir. Zaten 3 gün bunu kullandığınızda kuşlarda hareketi özelliklede bereketi göreceksiniz. Diğer yaptığım uygulama mama içerisine, köy yumurtası kulanmak. Doğal yonca kekik bu tür doğal yollar ile yumurtlayan tavuğun yumurtasını kullanın. Köylerden alabilirsiniz. Fazla fazla alin kendinizde tüketin.bozulmaması için üstüne elma sirkesi püskürtün 1 yıl bir şey olmaz.15 günde bir mamanın içine ari sütü,balık yagi ( kapsuldeki en iyisi),polen,keçi boynuzu özü,susam.( haftada 4 gün yaptığım mama haricinde koyduğum ürünler. Ari sütü çok az 3 4 gram arası hafif nemlendirsin balık yagi ile yeterli). Unutmayın arılar olmasa dünyada tek canlı kalamazdı. Haftada 1 defa 1 damla limon, atom sonrası ishal olursa suyuna çok az çay demi. ( çok şükür hiç ishal olduğunu görmedim son 6 aydır.) bunlarin bana aylık maliyeti 100 150tl ( kaliteli yem ve dal dari dahildir.) çok sağlıklı iskelet yapısı kemik yapısı mükemmel kuşlara sahip oldum. Önümüzdeki ay 1 çift bengal bas harfi n ile başlayan en kaliteli katkıları deneyecegim. Bu sistemi özelikle bahsettiğim suyu mama ilavelerini lütfen 1 çiftinizde deneyin. ( anne yumurta bırakmadan 1 ay önceden) yavru 3 aylığa kadar. Birde her zaman ki uyguladığınız metodla bir çiftinizi gözlemleyin. O kadar şaşıracaksınız ki, belkide en kaliteli kuşunuzu elde etmiş olacaksınız. Okuduğunuz için tesekkur ederim. Öncelikle saglikli, sonra bol üretimler diliyorum.