terasa üretimhane olurmu

serefbaco

Yeni Üyemiz
Adı
ŞEREF
Soyadı
BACO
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bi arkadaşımın tavsiyesiyle muhabbet kuşu üretmek istiyorum ama terasta  3*3 tuğladan odam var .Daha önce orda güvercin besliyordum.Bu yere üretimhane kursam kuşlar yaşarmı ,kaç derece sıcaklık gerekir bilemedim.Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.
Herkese selamlar...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Isı yalıtımını yapıp kçük bir ısıtıcıylada desteklersen elbetteki olur

tiyansan

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.kipaextra.com
Adı
Asım
Soyadı
Tiyansan
18-22 derece arası tutmak önemli strafor denilen malzeme ile kaplamak ısı yalıtımı için yararlı olabilir  3 x 3 ölçülerde maksimum 40 çift civarı yapmak uygundur...

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
10 numara bi kumes oluyo terasta fakat soylenilen izalasyon meselesı cok muhum bı konu kış gunu oyle boyle ısıtıyosunuzda yaz  gunu cok zor  bu sene basıma geldı Allah bılıyo kac yavru attım yumurtada kurumuş  sıcagın onune bı turlu gecemedım hemde izalasyon olmasına ragmen. hem yeri gelmişken benıde bu konuda  aydınlatabılecekmısnız  ustadlar 6 cm straforla  kaplı heryeri fakat yınede muthış sıcak oluyo  yaz  gunu kumesımı nasıl serınletebılırım veya  nemlendırebılırım yumurtaların kurumaması için şimdiden tşk ederim.

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
güzel bir izolasyon ile olabilir strafor üzerine kalekim çekersiniz sıva olarak hem çatıyada strafor koymadan önce izocam kaplayın sonra strafor ile kaplayın izocam da çok iyi bir izolasyon malzemesidir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
polarci' Alıntı:
10 numara bi kumes oluyo terasta fakat soylenilen izalasyon meselesı cok muhum bı konu kış gunu oyle boyle ısıtıyosunuzda yaz  gunu cok zor  bu sene basıma geldı Allah bılıyo kac yavru attım yumurtada kurumuş  sıcagın onune bı turlu gecemedım hemde izalasyon olmasına ragmen. hem yeri gelmişken benıde bu konuda  aydınlatabılecekmısnız  ustadlar 6 cm straforla  kaplı heryeri fakat yınede muthış sıcak oluyo  yaz  gunu kumesımı nasıl serınletebılırım veya  nemlendırebılırım yumurtaların kurumaması için şimdiden tşk ederim.
Astım hastaları için üretilen buhar makinesini kullanabilirsiniz. Sıfır derecede buhar veriyor. Devamlı çalıştırırsanız sorun olacağını düşünmüyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Arkadaş 1 soru sormuş, cevaplara baktımı yada hala cevap bekliyormu bilmem ama ben yine cevap vereyim. Öncelikle yalıtım var olan sıcaklığın korunması amaçlıdır. Eğer çok sıcak veya soğuk oluyorsa yalıtım amacına ulaşmaz. Teras ve çatı için 2 giriş kapısı gerekir. Yoksa kaçanları mahallede kovalarsınız. Fare, kedi ve atmaca, karga gibi yırtıcı kuşları da uzak tutmanız lazım.

İsmail, çok sıcak olursa üstünde çatı yoksa önce çatı yapmak gerekir. veya içeri giren güneş varsa ona göre önlem alınmalı. Nem içinse kuşlara banyoluk koymanız durumunda ortam nemlenecektir. Ama en güzeli nem ölçer ile kontrol altına almanız. Şahin beyin dediği gibi buhar makinaları var. Ben geçen sene sinbonun 2 lt buhar makinasını 39 tl ye carfurdan almıştım. Yni uygun fiyta bulabilirsin. Ama sakın 24 saat çalıştırayım deme. Çok nemlendirirsin. Benim kullandığım yerde rutubet ve küf oldu. Zaman saatli ve çok az açman yeter. Dediğim gibi nem ölçerle kontrol edebilirsin.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
mehmet ve şahin abilerim cok tşk ederim bunuda  deniyecegim bu yaz kısmet nasip olursa soguktan yana  sıkıntım yok çok rahat ısıtıyorum zaten kuytu  dedigim gbi beni sıcak zorluyodu inşallah bu nem makınaları işime  yarar  hayvancıkların kanatları kopacaktı yaz  gunu  kanat kaldıra kaldıra he birde ilk işim çatıda kaplı olan membranı beyaza boyamak sıcagı çekesin diye