Tünek kalınlığı

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven

Selam arkadaşlar 1.5 cm (bir buçuk santim) kalınlıgında tünek muhabbetler için uygunmudur. Saygılar

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Oğuz Deniz' Alıntı:
Kuşun ırkından ırkınada değişiyor çünkü misal jumbonun ayak yapısıyla pakistan kuşunun ayak yapısı bir olmuyor. ;)
Kuşlarım yerli. 1.5cm bana bıraz kalın gıbı geldı oyuzden merak ettım arkadaşlar. Saygılar

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
tünek kalınlığı 10mm veya 11mm olması uygundur 15mm biraz kalın tünekleri sadece konarga olarak düşünmemek lazım çiftleşme esnasında en önemli detaylardan biriside tünektir bunu unutmamamız lazım

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Farklı kalınlıklarda ve farklı sertliklerde tünekler kullanmanızı,
    Kanatlarını kullanması için, aynı yüksekliğe değilde farklı yüksekliklere asmanızı
  (Muhabbet kuşları, kemirgen canlılardır) imkanınız varsa Söğüt ağacını tercih etmenizi öneririm.

ulas

Üyemiz
Adı
ulaş
Soyadı
inan
çiftlesecek olan kuslarda tünek tabiki önemli bir faktör.fakat  o kadar anlatıldıgı kadar değil tünek uyumaları için kusun kendini güvende+rahat uyuyabilmesi için(nasılki bizler yataklarımızda uyuyoruz onalrında tünekleri var) rahat bir uyku uyuyamayan her canlı dogal olarak strese girer yada husursuz olur.bu kanıya nerden vardım? 4 agaz yavru aldıgım  3 çiftimi  dinlenmden sonra eslerinle beraber attım ve kuslarımda hiç tünek yoktu uyumakta ilk 4 5 gün soru yasadılar .sonra kalın bir tahta raf gibi koydum onda uyudular.ve yavru sayısına gelinçe kuslarımnda hiç birinde randıman düşüklüğ görmedim.bu da bnm için çiftlesmede tüneğin önemsizz oldugunu gösterir fakat tünek varsa sağlam olması gerekiyor sebebi kalınlık incelik değil esneme yapması diye.kuslarım yaklasık bir yılda 3 santim 2 santim yada 11 10 mm tünekte değil 45 40 düz tahata üzerinde gazete zeminde çiftlestiler....

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekür ediyorum. Aramadıgım yer kalmadı bende mecburen 1.5 cm lik yuvarlak cıtalardan alıp kestım.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Tahta sandalye yapanlarda pim olarak kullanılıyor, onlardan sorarak temin edebilirsin. Yada İstanbulda kuş pazarlarına bakman lazım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşun ayağı tüneği tam olarak kavramalı ve tırnal uçları tüneğe temas etmeli bu sayede tırnak uzamasınıda kontrol altına almış olursunuz.