TÜY DEĞİŞİMİ yardımcı olursanız sevinirim.

memot

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
iplikcioğlu
Merhaba 1 çift muhabbet kuşum çok sık tüye giriyor.ayda bir kere.dişiside sürekli tüyde kafasında hep kapsüller var.tüy değişimyle ilgili yapılması gerekenleri yapıyorum fakat önleyemiyorum.bunun nedeni ne olabilir ve ne gibi önlemler alabiliirim.saygılarımla. :(

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Tüğ değişimi için yapılması gerekenleri yapıyorum demişsin. Neler yapıyorsun ?

memot

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
iplikcioğlu
Herşeyi yapıyorum derken dediğiniz gibi bunu açmam gerekli( çimlendirme yapıyorum,vitamin katıyorum suluğuna fazla olmamak kaydı,mamlarını veriyorum, uyku saatleride belli) Ayrıca Selahattin abi her ay tüye giriyor derken kafasında ki tüy kapsülleri uzun zamandır gitmedi ve tam düzelmeye başlarken tekrar tüyleri arasından kapsüller belirmeye başlıyor.Bir anlam veremedim.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Başına gelen arkadaşlar daha net cevaplar verecektir. Benim tahminime göre kuşlar tüğden çıkamamış olabilirler. Selahattin abimin dediği gibi ortam sıcaksa çıkamamış olabilirler.

memot

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
iplikcioğlu
çok teşekkurederım oda gün ışığı alıyor ve ferah...oda sıcaklığı ise termometrede 23 ıle 25 cıvarı oluyor bu idealmıdır.bu arada mehmet bey cok geçmiş olsun:(

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Teşekkür ederim, sürekli 20 derece üzerinde ise tüğden çıkamamışlar tezim kuvvetlenir. Bir şekilde yavaş yavaş havayı soğutmalı ve bir müddet orda durmasını sağlıyorsun. Üretim haneni görmediğimden net bir fikir söyleyemem. Ancak belki havalandırmayla yapabilirsin gibime geliyor. Aman kuşlarını hasta etmeden. Unutma sürekli 10 derecede kuşlar alışır ve uyum sağlar ancak gece 10 gündüz 20 ise uyum sağlayamaz ve hastalanırlar.

memot

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
iplikcioğlu
Evet mehmet bey 20 derece üstünde sıcaklığımız. dediğiniz gibi sıcaklığı yavaş yavaş düşürmeyi deneyeceğim ve daha sonra gördüğüm değişilikleri tekrar bildireceğim. çok teşekkür ederim ilgileriniz için.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Her kuş Tüye girmeli ve uzun olmayan sürede çıkabilmeli; Değilse Sağlığından şüphe etmek yerinde olur.
    Uzun süre tüyden çıkamamış kuştan damızlık olmaz, bence..

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Bu konuda bir kaçsorum olacak. Benım odanın sıcaklıgı güneş gördüğü için sanırım 25 derece civarı. Ve kuş tüye giremedi. Erkan Abiyle konuştum tüye girememiş dedi. Acaba sıcaklıktan dolayımı? Birde gagasında kahverengilik oluştu onunla ilgili bir konu açacağım. Sanırım tüye girememiş olması kuşu baya etkiledi.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Sağlıklı kuşlar tüy dönemini çabuk atlatır. Tüye girmesinde ve çıkmasında uzun zaman dilimi varsa Yılmaz beyin dediği gibi bir sağlık sorunu var demektir