üreticinin elinden çıkaramadığı katil yada kısır kuşların sonu ne oluyor?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
mutlaka üretimde az da olsa böyle talihsiz kuşlar oluyordur.elinden çıkaramayan üreticiler neler yapıyor merak ettim.

ulas

Üyemiz
Adı
ulaş
Soyadı
inan
katil olanları aynı salmaya atıyorum kafalarına göre takılıolar valla  :p

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Bendede bir çift katil var ayırdım bir kafese inanın ne yapacağımı bende bilmiyorum.Saygılar.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bu tür kuşlar,bazı uyanık üreticiler tarafından elimdeki damızlıkları çıkarıyorum diye iyi niyetli yeni üreticilere satıyorlar.yada yavru kuşlarla beraber toptan kuşçulara satıyorlar.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ÖYLE KUŞLAR CAN TAŞIYOR BEN ŞAHSEN BİRŞEY YAPAMAM SELAHATTİN ABİNİN DEDİĞİ GİBİ YA TOPTAN YADA DÜKANDA PAREKENDE SATIŞTA GİDİYOR DAMIZLIK KUŞ DİYE VERMİYORUM

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
O tarz kuşları yakın çevremdeki akraba yada arkadaşlarıma eğitip konuşturmaları için hediye ediyorum. Bazı sinsi düşünceliler gibi damızlık diye satarak beddua almaya hiç niyetim yok. Bu dünyanın öbür tarafıda var. Bendede yumurtasını kıran kuşlar var onlarıda çiftleştirip yumurtasını kırmadan diğer yumurtada yatan kuşlarıma çekiyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Amin sevgili kardeşim. Allah cümlemize utanacak işler yaptırmasın.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
dişi eşi kafesten kaçan ve daha sonra yakalayıp kefese koyduğum eşini kıskançlık krizine girip öldüren erkeği yaklaşık 2 ay tek olarak baktım 2 ay sonra kızgın bir dişi ile eşe attım 3 aydır yavru alıyorum ve herhangi bir sorun yok.
galiba biraz da şanslıyım diyorum......

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
bu tarz olaylar yaşıyan arkadaşlara sormak isterim acaba o kuşları herhangi bir sorunu olmayan kuşlar ile eşe atsak nasıl olur acaba halen devam edermi yaptıklarına bunu deniyen varmı acaba belki eşler arasında şiddetli geçimsizlik var ve yavru büyütmek istemediklerinden dolayı bölye birşey yapıyor olabilirmi veyahut eşini beğenmediğinden dolayı ona zarar veriyor olabilirmi aklıma böyle bir düşünce geldi deniyen varmı bende bunu merak ettim şimdi

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
enginersin' Alıntı:
bunu deniyen varmı acaba
    Aralık ayında mutasyon çalışmaları yapmak için renginden dolayı PetShoptan pazarlıksız 25 TL'ye yetişkin bir kuş satın almıştım; Yavruların yanında ceresi kahverengi olarak duran yetişkin bir dişi (Bugün kuşun yaşını tahmin ettiğimde 2.5 yaşından genç değildir).
  Yaklaşık 1.5 yaşındaydı Eş konusunda seçici değildi ve 4 aylık bir erkekle eş oldu. ilk kuluçkasında anladım; Benden önceki (üretici) sahibinin neden elden çıkardığını:
  Kuşun dışkılık bölgesinde bir yumurtadan daha büyük bir ur peydah oluyor ve son yumurtasını yaptıktan 8-10 gün sonra ancak kayboluyor. Bu her kuluçkasında böyleydi. Önceki sahibi kuşun öleceğini düşünüp, yavru fiyatına satmış belli..
  Her kuluçkasında endişelerim oldu, fakat ölmedi. Ben şanslıydım üstelik oldukça verimli ve iyi huylu bir kuş "Tüm damızlıklarımı onun yavrularından seçtim" desem yeridir ve bir çok arkadaşımın kümesinde ondan olma kuşlar var.
  PetShop'a çok defasında kuştan çok memnun olduğumu söylesemde benden önceki sahibin kim olduğunu söylemedi.. Kuşun son 6 kuluçkada yaptığı yumurta sayısı: 6+7+9+9+9+10  toplam 50 sadece 1 tanesi boştu (İnfertil).
verdiği yavru sayısı: 6+6+9+6+5+9 toplam 41..

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Arkadaşlar eşine zarar veren kuşları ilk olarak eşinden ayırıp bir müddet yalnız bırakmak gerek.Sonra tekrar bir araya koymalıyız.Eğer gene aynı durum söz konusu ise ya eşini değiştirmeliyiz yada tek olarak bakması koşulu ile başkasına vermeliyiz.