enginersin' Alıntı:
Aralık ayında mutasyon çalışmaları yapmak için renginden dolayı PetShoptan pazarlıksız 25 TL'ye yetişkin bir kuş satın almıştım; Yavruların yanında ceresi kahverengi olarak duran yetişkin bir dişi (Bugün kuşun yaşını tahmin ettiğimde 2.5 yaşından genç değildir).
Yaklaşık 1.5 yaşındaydı Eş konusunda seçici değildi ve 4 aylık bir erkekle eş oldu. ilk kuluçkasında anladım; Benden önceki (üretici) sahibinin neden elden çıkardığını:
Kuşun dışkılık bölgesinde bir yumurtadan daha büyük bir ur peydah oluyor ve son yumurtasını yaptıktan 8-10 gün sonra ancak kayboluyor. Bu her kuluçkasında böyleydi. Önceki sahibi kuşun öleceğini düşünüp, yavru fiyatına satmış belli..
Her kuluçkasında endişelerim oldu, fakat ölmedi. Ben şanslıydım üstelik oldukça verimli ve iyi huylu bir kuş "Tüm damızlıklarımı onun yavrularından seçtim" desem yeridir ve bir çok arkadaşımın kümesinde ondan olma kuşlar var.
PetShop'a çok defasında kuştan çok memnun olduğumu söylesemde benden önceki sahibin kim olduğunu söylemedi.. Kuşun son 6 kuluçkada yaptığı yumurta sayısı: 6+7+9+9+9+10 toplam 50 sadece 1 tanesi boştu (İnfertil).
verdiği yavru sayısı: 6+6+9+6+5+9 toplam 41..