Üretim Dolabı Yapma (fikir alışverişi)

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
Merhaba abilerim ve kardeşlerim ben hobi amaçlı başladığım muhabbet üretimi için aklımda bi dolap tasarımı var.
Dolabın çizimini yapmış bulunmaktayım, sizce dolabı neyden yaparsam daha sağlıklı olur, muhabbetler için suntadan yapmalı mıyım yoksa pvc mi kullanmalıyım.
Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim, iyi geceler.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Zafercan Bey,
Dolabınızda ufak tefek fazlalıklar var. 5 katlı dolap olabiliyor ama alltan 20 cm ayak ve o üstte düşündüğünüz kısımla beraber 2,5 m ye varan yükseklik olabilir. Bu şeklide pratik olmaz. Ben 45 cm yükseklik ve 60 cm ön tek ile çalışmanızı öneririm. Böyle yaparsanız yaklaşık 145 cm civarı en 2 m civarı boy ile 8 göz elde edersiniz. isterseniz altına 2 çekmecede yaptırabilirsiniz. Derinlik olarak 45-50 cm iyi bir ölçü oluyor. Ben dış taşıyıcı kısımlarını 18 mm beyaz mat suntalam, yuva kısımlarını 8 mm yine beyaz mat suntalam öneririm.
Hayırlı üretimler.

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
Ayhan bey
öncelikle cevap verdiğiniz için minnettarım yapmış olduğum çizim gece aniden yaptıgım tepe taslak olan bi çizim sizin dediğiniz gibi bir dolapta yapabilirim. üst kısmını 1 metre yanlarıda 60 ile 80 cm arasında yaparsam bana yeticek gibi geliyor benim için önemli olan içlerine nasıl bi derinlik ayarlasam rahat etmeleri için. iyi günler dilerim.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Zafer Bey,
En 60 cm x Derinlik 45-50 cm x Yükseklik 45 cm bence en küçük ölçüler bundan küçük box ölçüleri sıkıntılı. Yuvalık kısmıda zaten folluk alıp içini Folluk konulacak şekilde ayarlamanız lazım.

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
Ahmet Bey,
Fikirleriniz İçin Teşekkür Ederim İyi Günler hayırlı üretimler :)

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Ben de yukaridaki ölçü önerilerine katılıyorum. Çekmece dolap kısmı üstte kullanışlı olmaz. 10 cm ayak üstüne dolap sonra kafesler olabilir. Yuvalar ortada olacağı için mecburen bi tarafın yuva girişi alcak olacak. O tarafı olabildiğince yüksek delik açmanızi öneririm.
Bunların yanında normal sunta kullanmayın parazit oluşumuna çok elverişli. Temizliği falan kolay olması yönünden pvc tavsiye ederim.
Yine piyasada kolay bulunabilecek tava ve ontel ölçülerine göre kafes ölçüsü ayarlayabilirsiniz. Mesela 40 yükseklik tavayla beraber 43 falan olur 60 genişlik ve 35 derinlik bi kafes kullanışlı olur. Ben bu ölçüde bi kafes yaptım bebek kafese olarak kullanıyorum. Yeme düşen kuşları salmaya atmadan önce 1 ay falan orada tutuyorum.
Kolay gelsin

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
Yorumunuz için teşekkür ederim Fatih Bey.
Peki bu pvcleri nerden bulabilirim normal pvc cam işi yapanlarda olur mu ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bakın aşağıdaki resimdeki dolabın ölçüleri Yükseklik 2 m X en 130 cm X derinlik 60 cm. Dikkat ortada yuvalar yok. Ortasına 20 cm daha ilave gelirse 155-160 olacak.

Ben 4 katlı salma olarak dizayn ettim. Yavrular, Erkek dişi ayrı ayrı, belki hasta veya karantina kuşları için yeteri kadar bölme ve uçma mesafesi var. Parçaları kestirip evde kendim birleştirdim. 1-2 haftaya biter.

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
benim yapmış olacağım 20 cm daha uzun olacak anlaşılan enine cevabınız için teşekkür ederim ayhan bey hayırlı üretimler :)

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Zafercan YÜKSEL' Alıntı:
Yorumunuz için teşekkür ederim Fatih Bey.
Peki bu pvcleri nerden bulabilirim normal pvc cam işi yapanlarda olur mu ?
Bizim bu pvc dediğim malzemeler decato die geçen bi ürün. Çeşitli kalınlık ebatları var. Reklamcılar kullanıyor. Istanbulda imeste falan sanırım tabaka olarak satılıyor ölçülerinizi ayarlayıp alacağınız yerde kestirme işini de yaptırabilirsiniz.
Internette decato diye arayın ideali ölçüsü için bişey diyemem ama yine de kalın olmasi daha dayanıklı olmasi için gerekli

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
ben pvc kullanıyorum 80x40x40 show kuşlar için ideal ama pvc ne zaman tel salmaya alsam hayvanların neşesi artıyor tüy yapıları daha güzel oluyor bence yuvalıkları hazır almanız ve ölçüleri geniş tutmanız daha iyi olacaktır ve pvc yada sunta yerine gürgen ağacı harika olacaktır kullanan bi arkadaşım var gürgen ağacından box hayvanların neşesi her şeyi  harika stres yok bence bu söylediğimi bi araştırın derim
mevla  kolaylık versin