Üretim için çift seçimi

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
4,990
Konum
İstanbul / Fatih
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Üretim için çift seçimi : Muhabbet kuşu üretmeye karar veren insanlar genelde evcil hayvan mağazalarından yaşını ve geçmişini bilmedikleri damızlık muhabbet kuşları satın alırlar. Yavru alma hevesi olan herkese tavsiyemiz yavru muhabbet kuşları alıp bunları büyütmesidir, yani yaklaşık 1 senelik bir bekleme suresi vardır. Damızlık muhabbet kuşlarını satın aldığınızda bu kuşların geçmisini, yaşlarını bilmediğiniz için onlara ne kadar iyi bakarsanız bakin yavru alamayabilirsiniz. Örneğin dişi yumurtlasa bile yumurtlarına kiran bir kus olabilir veya erkek dişi kuşlara hiç ilgi göstermeyen çok yaşlı bir kus olabilir.

 

KurKur

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
2,513
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ya tanıdığımız/güvendiğimiz bir kişiden satın alarak sağlam temeller üzerinde üretime gideceğiz;
    Yada karanlığa kurşun atacağız; "Ya tutarsa"..
   
 

babadostum

Takipçi Üyemiz
Katılım
28 Tem 2010
Mesajlar
161
Konum
Bilecik - Bozüyük
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Kuş almak için özellikle benim bulunduğum gibi küçük ilçelerde pekte fazla alternatif bulunmuyor. 4-5 adet kuş satan dükkan var. olana şükrediyoruz Kuş alma konusunda bütün arkadaşlar küçükten yavru almanın doğru olduğunu söylerken çevremde amatörce uğraşan arkadaşların çoğunda eş ve hatta yavrulu kuş alma eğilimi var. Sabretmek herkezin harcı değil gibi.
 

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Katılım
20 May 2010
Mesajlar
187
Konum
Ankara
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
Teşekkürler Selahattin Abi. Hazır yavrulu/yumurtalı çift alanların çoğu sorun yaşıyor zaten. Satıcılardan ayrı ayrı damızlık dişi ve erkek alıp çift olması konusu da şansa kalmış; gerçekten yeni kızışmış genç damızlık ise çift şansı var ama yaşlı veya sorunlu kuşlar ise bunlardan yavru almak için harcanan zaman ve emek bir çift yavrunun yetişkinliğine ulaşıp yavru vermesini beklemekten çok daha fazla olabiliyor. Tabi bir de stresi oluyor yanında hediyesi.
 

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Katılım
17 May 2010
Mesajlar
283
Konum
RİZE
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Selahattin Abi'nin de belirttiği gibi yavrudan kuşlar alıp eşe atmak daha iyi oluyor.Eş tutumaları bile daha kolay.

Bunun dışında bazen nadir de olsa kuşçulara evde evcil hayvan sevgisi yüzünden bakılmış kafesli çift muhabbet kuşları geliyor.Ben de böyle bir çift yaklamıştım bu yaz.Çift bir senesine yakın yaştaydı.Aynı anda gene satılan petshopdan alınmıştı.Artık bakımını yapamadıkları için tanesini normal kuş fiyatına satıyorlardı.Kuşları biraz pazarlık ile 50 liraya satın aldım kafesleri ile.Şimdi iki kuluçkadır 7 yumurta yapıyorlar.Maşallahları var.Alın çizgileri ve iris halkalarına bakıp bu tip çift kuşları almakta fayda var.Böyle düşürürseniz kaçırmayın.
 

euphrates

Uzman Üyemiz
Katılım
17 Eki 2013
Mesajlar
302
Konum
Mersin
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
güzel bilgilerinizi paylaştığınız için tşk abi sanırım ben karanlığa kurşun sıkanlardanım :( artık biraz sabrederek bakacaz duruma
 

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Katılım
28 Eyl 2013
Mesajlar
380
Konum
istanbul
Adı
ercan
Soyadı
yasar
petshopdan alınan yavrularında kısır olasılığı çok büyükmüş yerli üretim değilse doğrumudur yoksa şehir efsanesimidir.

ithal kuşlar yavru iken kışırlaşırıcı ilaç uygulanıyormuş ki üremesinler ve ithal kuş pazarı küçülmesin talep sürekli olsun diye

ne kadar doğru bilemiyorum.