Üretim ortamı ve malzemeler

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Üretim ortamı ve malzemeler: Üretim ortamı temiz, sessiz ve güneş alan bir ortam almalıdır. Bazı üreticiler zifiri karanlık ortamlarda sadece florasan lamba kullanarak üretim yapmakta, kuşlar belki de ömürleri boyunca güneş ışığından mahrum kalmaktadır ki bu da çok yanlıştır. Üretimde kullanılan malzemeler her çift için farklı olmalıdır. Örneğin her çiftin yem, mama kapları, suluğu ayrı olmalıdır. Bu sayede üretim hande ortaya çıkabilecek bir salgın hastalı daha kolay fark edebilir ve önleminizi alabilirsiniz. Verimli üretim yapabilmek için çiftlerinize en iyi imkânları sağlamalısınız, üretimdeki muhabbet kuşlarının uçma imkânları olmadığı için üretimde kullanılan gözler mümkün olduğunca büyük olmalıdır. Yuvalıklar da yavruların anne tarafından ezilmemesi için veya birbirini ezmemeleri için yeterince büyük olmalıdır.

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Paylaşımın için teşekkürler abicim iki adet muhabbet kuşum var ama derdim hiç bitmiyor gibi sürekli birşeyler soruyorum kusuruma bakma ben kuşlarıma evde oturduğum salonda bakıyorum. Forumda bir ara gözüme çarpmıştı yanlış hatırlamıyorsam kuşların en az 10- 12 saat uyku ihtiyacı var deniyordu. Benim kuşlarda bana ayak uyduruyor ve en fazla 6-7 saatlik uyku imkanları var. Ben ve çocuklar evde olmadığı zaman kestirdikleri hariç. Böyle bir ortamda da kuşlarda üreme ve yavruda sorun olurmu diye merak ediyorum. Selamlar

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
mehmet biliyorsunki burası paylaşım sitesi soracaksınki öğrenilecek
kuşlar size ayak uydurmaları yanlış kuşları evinizde sizlerin ve çocukların hiç girmediği bir odada rahatsız edilmemeleri gerekir kuşların tam uyku zamanında lambayı yakıp odaya girilirse kuşlar strese girer yumurta yapacağı varsa bile yapmaz

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Teşekkürler abicim böyle bir ortam sağlamaya çalışacağım. Çocukların mecburi yat saati var en kötü ihtimal birlikte yatacaklar

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
mehmet biliyorsunki burası paylaşım sitesi soracaksınki öğrenilecek
kuşlar size ayak uydurmaları yanlış kuşları evinizde sizlerin ve çocukların hiç girmediği bir odada rahatsız edilmemeleri gerekir kuşların tam uyku zamanında lambayı yakıp odaya girilirse kuşlar strese girer yumurta yapacağı varsa bile yapmaz
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Üretim mekânım itibariyle kuşlarım hiç güneş ışığı göremiyorlar.Sabah 07:00 akşam 24:00 aralarında odayı tam aydınlatan tasarruf ampülü kullanıyorum.Yazıya göre bu bir yanlış.Ancak başka üretim yapacak yerim de yok :( Selahattin Abi.Ortamı nasıl daha iyi hale getirebilirim?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Evet malesef bazılarımız bu konuda muzdaripler. Kuşlar güneşle beraber kuyruk uçlarında d vitaminini biriktirirler. Yağımsı bir madde oluşur. Bu maddeyi kuyruklarından gagalarıyla alarak uzun tüğlerine sürerler. Bunu güneş görmüyorsa d vitamini vererekte sağlayabiliriz. Tabi sadece bu değil, güneşin bir çok yararı var, boşuna söylememiş atalarımız, güneş girmeyen eve doktor girer diye.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Üretim mekânım itibariyle kuşlarım hiç güneş ışığı göremiyorlar.Sabah 07:00 akşad 24:00 aralarında odayı tam aydınlatan tasarruf ampülü kullanıyorum.Yazıya göre bu bir yanlış.Ancak başka üretim yapacak yerim de yok :( Selahattin Abi.Ortamı nasıl daha iyi hale getirebilirim?
Ekrem hani bazen yakınıpta diyoruzya kuşlarım yumurtlamadı,döllemedi,yavrular ölüyor gibi bunların sebebi kuşlar değil üretimdeki olumsuzlukların %90 bizleriz bu güneş ışığı meseleside bu hatalardan bir tanesi ama yapacak imkan yoksa devam edip gideceksin

sancos

Üyemiz
Web sitesi
www.papaganlar.com
Adı
Serdar
Soyadı
Suskun
Benim sormak istediğim bir şey var. Arkadaşımın müsait bir dükkanı var. Orda asıl amacımız Nadir türler üretmek için çalışmak (sevda, lori, jako, amazon papağanı gibi). Ama bizim giderlerimizi karşılaması amacıyla öncelikle muhabbet üretmek istiyoruz. Harcayacağımız elektrik, su ve yem giderlerini karşılaması için öncelikle deneme amaçlı 10 çift sonrasında ise yaklaşık 30 çift düşünüyoruz. Devamında ise papağanlara sıra gelecek.
Sormak istediğim şu. Muhabbet kuşu üretiminde sıcaklığın etkisi nedir. Kaç derece sıcaklık onların üremesini tetiklerken kaç derece sıcaklık üretimi durdurur. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
bu sitedeki ustalardan ve araştırmalardan öğrendiğim kadarıyla muhabbet kuşu için ideal sıcaklık 18-22 derece civarları. özellikle kış mevsiminde 15derecenin altına inmemesi tavsiye ediliyor. bazı üstadlar ise şunu belirtiyor sıcaklıktan ziyade (tabiki sıcaklık önemli) kuşun bulunduğu ortamın rüzgar almaması yani kuşun cereyanda kalmaması gerektiğini ve vede ortam ısısında ani değişimlerin olmaması gerektiğini belirtiyorlar. ısıya zamanla alışabileceği savunuluyor ki benimde 2 çift kuşum var en düşük 10-11dereceği gördüm ve sıkıntı yok çok şükür