Üretimhane Giderleri ?

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
Arkadaşlar üretimhanesi olanlardan ricam bu işin giderleri yaklaşık ne kadar oluyor ?

Mesela 20 çift (40 kuş yavrusuz) olarak düşünürsek; AYLIK

- Ne kadar yem (yaklaşık gramaj olarak) tüketiyor ?
- Ne kadar mama (yaklaşık gramaj olarak) tüketiyor ?
- İlaç-Vitamin vs. giderleri (TL olarak) ?
- Kışın ısınma işi elektrik ile olursa yaklaşık fatura tutarı ?

Bu konularda net'e yakın rakamlar verebilirseniz memnun olurum. Yorgan Ayak hesabını iyi yapmak gerekir diye düşünenlerdenim.

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
Yem gideri : 2-3 Kilo yeter. Kilo başına 3 lira alırsan 9Lira eder.
Vitamin:Muhabbet Kuşu C Vitamini ver bence : 5-6 kutu gider tanesi 4-5 lira 30 lirayı bulur.

Isıtma yönetemi : UFO lar varya abi elektrikli ısıtıcılar kuşlarla aynı yerde onu aç ama kuşlara doğru olmasın zıt şekilde tut kuşlara oda ısınır oda sıcaklıgı 25-30 Dereceyi geçince 30 dakikalığına kapatırsan gayet iyi ısınırlar.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
bir adet kuş 15 gr yer
cevizin içini dolduracak kadar mama
20 çift için vitamin+ilaç+peribiyotik 75 tl(kişiye göre değişir)
100-150 tl elektirikli ısınma

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
üretimhaneyi strafor ile kaplamanız durumunda %75 'e varan tasarruf ve ortamın sıcaklık ve soğuğun çok yavaş düşmesi ve çıkmasını sağlayarak sağlık harcamalarından da tasarruf edebilirsin. Hastalıktan dolayı ölümler ve verim düşüklülüğü de azalacaktır.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Ben bahçemdeki kömürlügü yaptım ufak tefek işleri kaldı duvarlar komple strafor kapı pencere tamamen hava geçirmez evim dogalgazlı oldugundan birde petek çektirdim oraya şu an derece 16 yı gösteriyor

40 kuş için elektrikli ısıtma olayı olmasaydı ortalama 70 lira civarı gideriniz olurdu ama elektrik işi bozuyor

tiyansan

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.kipaextra.com
Adı
Asım
Soyadı
Tiyansan
Ahmet SALMAN' Alıntı:
bir adet kuş 15 gr yer    (ne kadar zamanda) ?
cevizin içini dolduracak kadar mama  (ne kadar zamanda) ?
20 çift için vitamin+ilaç+peribiyotik 75 tl(kişiye göre değişir)
100-150 tl elektirikli ısınma

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
arkadaşım bu maliyet hesaplamaları kişiye ve kuşlara göre değişir....
bu hesabı yapmak istemende ki amaç nedir ?
eğer üretim işine girmekse bu şekilde hesap yapılmaz !

E

elaziz2316

Guest
kinzavas' Alıntı:
arkadaşım bu maliyet hesaplamaları kişiye ve kuşlara göre değişir....
bu hesabı yapmak istemende ki amaç nedir ?
eğer üretim işine girmekse bu şekilde hesap yapılmaz !
Dediğin gibi üretim işine girmeyi düşünüyorum. Ama bu işlerin maliyeti nasıldır öğrenmek istedim sadece. En  azından ortalama olarak.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
ısmail bey hiç bir zaman evde ki hesap çarşıya uymaz maliyet hesapları söylediğim gibi kişilere göre değişir . Verdiğiniz yem ,mama , ısı kaybı ,ölümler ve hastalıklar maliyet hesaplarını her zaman değişken yapacaktır. Size tavsiyem maliyet hesapların dan ziyade içiniz deki cevheri yakalayın çünkü her yiğidin yoğurt yemesi farklı olur.

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
Üretimdeki maliyet hesabı göreceli bir durumdur.kimi üretici haftada 3 kez mama verir kimi bir kere verir,kullanacağın vitamin çeşitlerine göre de maliyetin artar yada azalır,Isıtma maliyetleride üretimhanelerin durumuna göre değişir.Bu işe başlamadan önce maliyet hesabı yapmayı pek düşünmemek lazım.ayrıca belirtmem gereken başka bir durumda kuş başı maliyet hesabı yapmak için kuşların veriminide gözlemlemek gerekir (örnek olarak bütün kuşlardan 6 yavru alınırsa kuş başı maliyet 3 lira diyelim;fakat tüm kuşlardan 3 er yavru alırsak kuş başı maliyet 6 lira olcaktır).
Benim düşüncem hesap işlerine girmeden en iyi bakımı ve ortamı sağlamak.Çünki ne kadar verirsek kuşlar da bize herzaman %50 daha fazlasını verır.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Üretimhane giderleri kullanılan malzeme ve kalitesine göre her üretimhaneye için değişir.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
bülentyıldız' Alıntı:
Üretimdeki maliyet hesabı göreceli bir durumdur.kimi üretici haftada 3 kez mama verir kimi bir kere verir,kullanacağın vitamin çeşitlerine göre de maliyetin artar yada azalır,Isıtma maliyetleride üretimhanelerin durumuna göre değişir.Bu işe başlamadan önce maliyet hesabı yapmayı pek düşünmemek lazım.ayrıca belirtmem gereken başka bir durumda kuş başı maliyet hesabı yapmak için kuşların veriminide gözlemlemek gerekir (örnek olarak bütün kuşlardan 6 yavru alınırsa kuş başı maliyet 3 lira diyelim;fakat tüm kuşlardan 3 er yavru alırsak kuş başı maliyet 6 lira olcaktır).
Benim düşüncem hesap işlerine girmeden en iyi bakımı ve ortamı sağlamak.Çünki ne kadar verirsek kuşlar da bize herzaman %50 daha fazlasını verır.
10 numara bir anlatım olmuş . Tebrikler :)

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BÜLENT ARKADAŞIMIZ İYİ ANLATMIŞ KUŞ KIZIŞIR YEMİ DÖKER KUMU DÖKER GAGATAŞINI KIRAR ATAR BAŞLAYINCA BELLİ OLUR

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
bülentyıldız' Alıntı:
  Aynen Katılıyorum; Tebrikler..