Üretimhane Programı ( Fikirlere ihtiyacım var )

Arif Haşlak

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.e-evcil.com
Adı
Arif
Soyadı
Haşlak
MErhaba

Üreticiler için kuluçka takip ve üretim programı yapacağım sizlerden bu program için kikirlerinizi istiyorum neler olmalı nasıl bir sistem yazmalıyım bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız.

Program tamamen ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

Arif Haşlak

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.e-evcil.com
Adı
Arif
Soyadı
Haşlak
Ben biraz daha detaylı yapmak istiyorum. Kuşlarınızın Soyunu tutabileceksiniz. Yumurtlama tarihini girince size yumurtadan çıkmaya yakın haber verecek. Haftalık bakım çizelgesi oluşturabileceksiniz. Bilezik numarası kafes numarası gibi detaylar ile kuşlarınızı takip altına alabilecek ayrıca bakım cizelgesi ile bakım takipleri yapabileceksiniz.

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Arif HAŞLAK' Alıntı:
Ben biraz daha detaylı yapmak istiyorum. Kuşlarınızın Soyunu tutabileceksiniz. Yumurtlama tarihini girince size yumurtadan çıkmaya yakın haber verecek. Haftalık bakım çizelgesi oluşturabileceksiniz. Bilezik numarası kafes numarası gibi detaylar ile kuşlarınızı takip altına alabilecek ayrıca bakım cizelgesi ile bakım takipleri yapabileceksiniz.
Süper bizimlede paylaşırsanız iyi olur kolay gelsin

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Kolay gelsin arkadaşım nasıl proğram hakkında bir gelişme varmı

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sayın Arif HAŞLAK,

Ben size nasıl bir takip yaptığımı anlatmaya çalışayım. Bu iş için Excel i kullanıyorum. İlk sheet e kuşların listesini yapıyorum. Burada kuşa bana girişine göre bir numara, varsa adı, Bilezik nosu, cins özellikleri, renk özellikleri, erkek dişi, cinsi, Kaç paraya aldığımı, kaç paraya sattığımı v.s. gibi bilgileri giriyorum.
2. Sheet te Sadece eşe attığım kuşları eş numarasına göre listeleiyorum. Eşe attığım tarihi ve hangi kuşla kaç nolu eş olarak atıldığını kaydediyorum.
Diğer Sheetlerde (Sheetlere Eş numarasını veriyorum) Yumurtlama başladıktan sonra 1. yumurtadan son yumurtaya kadar numaralarına göre tarihlerini, yavru çıkş tarihlerini, bilezik nolarını,Erkek, dişi durumlarını, renk özelliklerini kaydediyorum. Ancak burada önemli detay her canlı kalan yavru kuşun kaydını ilk sheet'e tekrar kaydını girmek gerekiyor. Böylece toplamda elde kaç kuş loduğunu da göre bilirsiniz. Kuşlar satılınca başka renge, ölünce başka zemin rengine boyamayı ve elde olan kuşlarıda boyamazsanız görsel yönden hemen ilk sheet'ten herşeyi görebilirsiniz.

Eğer excel de daha da becerikli iseniz hangi dişi/çift kaç yumurta yapmış, yıl içinde kaç ağız yumurtlama olmuş, kaçı erkek, kaçı dişi toplam kaç yumurtanız olmuş özet tablolardan göre bilirsiniz.
Hatta bir yılın kaydı olunca gelecek yılın planını ve gelir gider durumunu da planlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.

dursunyaz

Yeni Üyemiz
Adı
dursun
Soyadı
yaz
Arif HAŞLAK' Alıntı:
MErhaba

Üreticiler için kuluçka takip ve üretim programı yapacağım sizlerden bu program için kikirlerinizi istiyorum neler olmalı nasıl bir sistem yazmalıyım bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız.

Program tamamen ücretsiz olarak dağıtılacaktır.
ben böle bişiy yaptım gayetde  takibi kolay hatta cıktı alıp  yuvalıklara yapıştırıyorum  onların üzerinde yazıyorum sonra pc de kayıt yapıyorum 5 sene önce sattıgım kuşu bile takip ede biliyorum ana baba hatta kardeşlerini bile takip ede biliyorum

Ekli dosyalar

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Bu sayfa Excel formatında mi, veriler otomatik olarak doldurulabilir mu.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi