Vitamin kullanımı hk

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
bu saydıklarından vitaformu yavrulu ve yumurtalı kuşlarına verme diğerlerini yavrulu ve yumurtalılara verebilirsin
Üstad neden yavrululara vermemek gerekiyor.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Abi, bende vitaformu sürekli koruma amaçlı veriyordum. İçinde antibiyotik olduğundan artık vermekten vazgeçtim. Vitamin ihtiyaçlarını yeşillikle ve eksik kalanlarıda süpervitle karşılıyorum. İshale karşı da koruma amaçlı haftada bir sera diropur w 50 ml vermeyi düşünüyorum. Bir de süpervite ek olarak aminovit forte yi haftada bir vermeyi düşünüyorum. Düşüncelerimde bir yanlışlık varmı. sizler ne dersiniz?

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Vitaform HASTA OLMAYAN kuşlara VERİLMEMELİDİR.Vitaform, içeriğinde ANTİBİYOTİK bulunan vitamin katkılı bir ilaçtır.Hasta olmayan kuşlara ANTİBİYOTİK verilmez.

İlla ki toz vitamin kullanacaklar en basit olarak AVİ-VİT kullanabilirler.Kaldı ki ben de Mehmet KIDIR gibi vitamin ihtiyaçlarının sezonun meyve sebzelerinden oluşan sebze ve meyve kürleri ile karşılanmasından yanayım.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Herkes biliyor verilmeyeceğini. Ama bir üretici bana şöyle dedi.

"Ama sen sarmısak yiyorsun, doğal antibiyotik. Kuşlar bu eksikliklerini nerden karşılayacaklar. Kuşlar doğada istediklerini yiyorlar. Ama kafeslerde biz ne verirsek o."

der. Bende vermiyorum zaten. Ama verenler çok. Vermiyenlere niye vermiyorsun da demem. Verenlere niye veriyorsunda demem. Her üretimhanenin doğruları vardır.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Mehmet Bey, neden agresif cevap yazdığınızı anlayamadım.Cevabımın, sizin cevabınızın altında olması, yazıyı bizzat size yazdığım anlamına gelmiyor.Konuyu açan arkadaş için bunu söylemiştim.

Daha farklı bir konuda benim Selahattin GÜÇLÜ Abi'ye sorum ve aynı konu için Selahattin GÜÇLÜ Abi'nin yazdıkları ve benim de içtihat olarak kabul ettiğim bir yazısı ve de konu linki :  http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,498.15.html

Sorum:

"Selahattin Abi, üretim dönemi için vitaform vitamin desteği, hastalıklara karşı antibiyotik içerikli suya karıştılan ilaç olarak biliyorum ben.Tabi sen daha iyi bilirsin ama sürekli kullanımı vücuttaki yararlı bakterileri de yok etmez mi?"

Selahattin Abinin cevabı:

"kuşlarımıza hastalanmadan antibiyotik içerikli vermemek lazım. antibiyotik zararlı bakterileri öldürdüğü gibi yararlı bakterileride öldürüyor onun için probiotikli gıdalar ve tozlar kullanmamız lazım yararlı bakterileri kurtarmamız lazım"

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
1- agresif yazmadım,
2- büyük harflerle yazmak nette karşıdakine bağırmak anlamına gelir.
3- herkes kendi görüşünde selbesttir. kimseyi etkilemeye çalışmam, umarım herkes öyle yapar.
4- nette mimikler belli olmadığı için bu tür yanlış anlaşılmalara neden olabilir.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
merhaba arkadaşlar süpervit forte yavrulu yada yumurtalı kuşlara verilmesinde bi zarar varmıdır acaba?