Yaş ve üretime uygunluk yorumlarınızı yaparmısınız

ersan

Takipçi Üyemiz
Adı
ersan yiğit
Soyadı
yiğit
Resimler anca çekebildim kusura bakmayın yaş ve kuşun üretime hazır olup olmadığı konusunda yorumlarınız merakla bekliyorum .saygılar..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Sevgili Ersan, sorduğun soru hem çok zor, hemde bu resimlerle kuşların yaşlarını tahmin etmek kolay olmayacak; Sanıyorum 6 aylıktan genç değiller..
    Bu yıl, Bir Kuşum, ilk yumurtasını yaptığında 4 aylık bile değildi; Tüy değişiminden çıkar-çıkmaz çiftleşti. Bugün 4. kuluçkasının yavrularını seviyoruz, çok iyi bir bakıcı.
    Bir başka kuşum, eşini kendi seçtiği halde 17 aylık oldu hala kuluçka yok.

Zannediyorum her Kuşun bekletileri farklılıklar gösterebiliyor.
    İnşAllah, Kuşların yakın zamanda üremeye başlar..

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Dişi kuşlarda cere rengi koyu kahve rengi olunca kızgınlık belirtisi olarak kabul ediliyor.Ama bu demek değil ki resimdeki cere rengi olan dişiler kuluçkaya gelemez.Ceresi aynı bu renkte olan bir kuşum kuluçkaya yattı ve şuan iki yavrum var.Muhtemelen 4 yavrum daha olacak.Yuva takmadan bu iş belli olmuyor.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
HAYIRLI OLSUN YILMAZIN DEDİĞİ GİBİ YAVRU DÖRT AYLIK YOK EŞLEŞMEDEN YUMURTLADI BELLİ OLMUYOR BAZEN :(

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Sevgili Ersan, sorduğun soru hem çok zor, hemde bu resimlerle kuşların yaşlarını tahmin etmek kolay olmayacak; Sanıyorum 6 aylıktan genç değiller..
    Bu yıl, Bir Kuşum, ilk yumurtasını yaptığında 4 aylık bile değildi; Tüy değişiminden çıkar-çıkmaz çiftleşti. Bugün 4. kuluçkasının yavrularını seviyoruz, çok iyi bir bakıcı.
    Bir başka kuşum, eşini kendi seçtiği halde 17 aylık oldu hala kuluçka yok.

Zannediyorum her Kuşun bekletileri farklılıklar gösterebiliyor.
    İnşAllah, Kuşların yakın zamanda üremeye başlar..
Yılmaz byin dediği biği 3-3,5-4 aylık kuşların çiftleşip yumurta yaptıgını ve yavrularıda gayet güzel baktıklarına şahit oldum (bir iki istisna hariç tabi),
ama erken çiftleşen kuşlar erken gidiyor buda bir gerçek...:)

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Erken çitleşen kuşlar daha mı dayanıksız oluyor?Bunu açabilir miyiz biraz?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yahya Bey e katılıyorum..
    3 yahut 3.5 aylık çiftleşip erken üremeye başlayan kuşlar Biyolojik olarak yıpranıyor. Bu tıpkı 13-14 yaşındaki bir kız çocuğunun erken yaşta ve sık sık doğum yapması gibi dir..  :(

Gönül ister ki, 8 ayı doldurmadan üremeye başlamasın..