yavru bakımı hakkında...

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
merhaba arkadaşlar benim 1 çift muhabbet kuşum var ben kanarya üretiyorum ama muhabbetteb ilk defa yavru alıcam çiftimin altında 5 tane yumurta var ışıkla baktım ya 4 ü yada 5 i de dolu gibi...bi kaçtane mama tarifi baktım ama çok meşakatli gibi geldi..yavrular 2 3 gün içinde çıkmaya başlıcak(18 günü baz aldım) bana yavrular çıktığında anne babaya verebileceğim mama yada besin olarak ne vermemi önerirsiniz??

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Görkem Kardeş, Refik Abimizin bu Camia ya kazandırdığı Mamayı önereceğim bende (fiyatı çokta yüksek değil).. Bende kuşlarıma o mamadan veriyorum..
    Ayrıca, Ben ilk yumurta çıkmadan 2 gün önce mama vermeye başlıyorum ki; Anne Kuş kursak sütü üretebilsin..
    Bebek Mubişlere şimdiden sağlıklı, uzun bir ömür dilerim..

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
1 çift kuş için öyle çok mamaya ihtiyaç yok arkadaşlar yılmaz arkadaşımızın önceden yaptığı gibi halk ekmeğin altın ekmek isminde keke benzer ekmeği var biraz haşlanmış yumurta birazda havuç karıştırıp nemlendirebilirsin

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Görkem, kardeş hangi kenttesin bilmiyorum, Üreyen kuş sayın az ise; İstanbul Halk ekmeğin Altın ekmek isimli Kek'e benzeyen ekmeği var, Her gün 1/6 sını, yarım haşlanmış yumurta, biraz rendelenmiş havuç ve bir yaprak kıvırcıkla birlikte; bazen bir dilim elma/armut/salatalık vererek Ebeveynlere yavruları besleme durumunda yardımcı olabilirsin, Ben uzun bir süre bu şekilde yavru aldım.
  Hazır Mama almak senin için kolay olduğunda da kuşlarına güzel bir Alternatif sağlamış olursun..

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
teşekkürler Yılmaz bey, deniyceim altın ekmek alıp bakalım inşallah yerler..peki ekmek+yumurta+havuç bunları nemlendiriyomusunuz yoksa havucun kendi suyuyla nemlenmesini mi sağlıyosunuz acaba? son bir sorum olucak yumurtadan yavru genelde tam olarak kaçıncı gün çıkıyor?7 ağustos ta ilk yumurtayı yaptı 1 er gün aralıklarla olmak üzere toplamda 5 yumurta yaptı...2 veya 3. yumurtada yatmaya başladı..herkese teşekkür ederim cevapları için...

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
yakuza_gorkem' Alıntı:
teşekkürler Yılmaz bey, deniyceim altın ekmek alıp bakalım inşallah yerler..peki ekmek+yumurta+havuç bunları nemlendiriyomusunuz yoksa havucun kendi suyuyla nemlenmesini mi sağlıyosunuz acaba? son bir sorum olucak yumurtadan yavru genelde tam olarak kaçıncı gün çıkıyor?7 ağustos ta ilk yumurtayı yaptı 1 er gün aralıklarla olmak üzere toplamda 5 yumurta yaptı...2 veya 3. yumurtada yatmaya başladı..herkese teşekkür ederim cevapları için...
yumurta ortalama 18. gününde yavru çıkar,geneldede 2.3.4.yumurtalarında yatmaya başlarlar,5.yumurtan çıktıysa ilk uımırtan 10 günlük oldu 8 gün sonra yavrun çıkacak inşallah

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
Yılmaz bey birde son birşey sorucam ben mamayı yapmaya çalıştım ama sanki lapa oldu kıvamı...nerde yanlışlık yaptım bilmiyorum kurutmam mı gerekiyor acaba?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Görkem Bey, önceki mesajımda yazdığım malzemeleri karıştırmıyordum ben; Rendelenmiş havuç dışındakileri Ayrı ayrı dilim halinde veriyordum, İsteyen istediğinden isteği kadar yiyordu, Bu şekilde de verebilirsiniz.
  Karışım yapacaksanız nemlilik durumu önemlidir; Çok sulu da olmamalı çok katı da olmamalı..
  Çok katıysa Salatalık yahut elmayı da rendeleyebilirsiniz..

İlk yumurtanın muhtemel çıkış tarihi 25 Ağustos..

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
anladım yılmaz bey bende öyle yapıcam artık bu arada ilk yavrum bu sabah çıkmış..bi kere baktım yuvaya kursağa boş gibiydi ama herhalde daha yeni çıktığı için kabuktan falandır diye düşündüm...inşallah anne iyi bir bakıcıdırda beni üzmez bende elimden geldiğince annenin işini kolaylaştırmaya çalışıyorum...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Görkem bey, İnşAllah yanılıyorumdur, Çıkan yavrunuz 2. yumurtanın yavrusu.
    İlk Kuluçkaların ilk yumurtası diğerlerinden daha kalın kabuklu oluyor ve (eğer boş bir yumurta değilse) Embriyo kabuğu kıramadığından 18+3 gün sonra ölüyor.

İlk Kuluçkaların ilk yumurtasını işaretlemek ve 18+2 gün sonra hala çıkamamışsa bir cerrah hassasiyetinde yumurtanın sivri olmayan tepe kısmından kırılarak yavruya yardımcı olunmasını öneririm..

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
ben ilk yumurta olduğunu düşünüyorum çünkü ilk yumurta boyut olarak diğerlerinden büyüktü dün baktım o yumurta böyle siyahlaşmıştı kabugu sanki çürük gibi...bugünde baktım o siyahlaşan yumurta kırılmış bugünde diğer 2 yumurta diğer yumurtalar gibi siyahlaşmış onlarda yarın falan çıkıcak herhalde inşallah tabi...ama anne baba çok ürkek gbi geldi bana:S kuşlar yaklaşık 2 aydır bendeler ama anne sanki beslemicek gibi geliyo bana inşallah yanılırım

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
birde ne zamana kadar müdahale etmiyim ben yavruya eğer beslemezse? kanaryada besliyorum ben onların yavrularını çok besledim zamanında ama bunlar ürkek huylanırlar diye ellemek istemiorum pek..

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul

Arkadaşlar daha önce yazmıştım yavruların çıkış tarihi ile ilgili..yuvada 3 tane yavru var suanda 1 tane daha yumurta kaldı..ilk yumurta çıkmamıştı bugün onu aldım yuvadan diğer yumurtalara göre büyüktü biraz kırdım ve baktım karsıma çıkan manzara karsısında şok oldum:S ikiz yavru vardı yumurtanın içinde ikiside ölüydü tabi tam olarak beslenmelerini karşılayamadıklari için öldüler herhalde kanaryada besliyorum ben kanaryalarda bu tarz olaylarda yavruların yumurtadan çıksa bile yaşamasının imkansız olduğunu duymuştum...resmi eklemeye çalıştım yanlışsa modaratör arkadaşlardan düzeltmelerini rica ediyorum herkese iyi günler